qetli 28.12.2010 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 Witam na sali weselnej o powierzchni 300 m3 zamontowano kominek 25 kominek ma za zadanie dogrzewać pomieszczanie rury są rozprowadzone strychem rura jest dużo ponieważ SA one również poprowadzone do łazienki kuchni itp jest tam jedna turbina 540 m3 fachowcy mówią ze jest dobrze jednak ja sie z nimi spieram ponieważ z rur wylotowych nie czuć zęby leciało nic jak się zapalniczkę podłoży to nawet płomienia nie rusza. a Oni tak musi byc Waszym zdaniem tak powinno być czy coś jest Zle?? dodam ze obudowa kominka wgląd tak na górze są 2 prostokątne kratki na dole 3 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qetli 28.12.2010 10:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 schemat kominka http://ifotos.pl/img/ssss_qaxwrn.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bind 29.12.2010 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2010 Trochę mały ten kominek jak na 300 metrów. Nie jest to duży niedobór, ale średnio przyjmuje się, że 1 kW ogrzewa 10m2. Ciężko mi odpowiedzieć na Twoje pytanie, gdyż skonstruowałeś je tak, że nie mam pojęcia o co pytasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qetli 29.12.2010 18:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2010 po prostu jaka turbina powinna być na te 60 m rur?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artom12 30.12.2010 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 Turbina jest chyba w porządku.To kwestia wykonania systemu.Przy złym z jednej rury wieje "tajfun" a z innej kompletnie nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts