Ryniu123 28.12.2010 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 Witam. Posiadam napęd bramy dwuskrzydłowej firmy Nice. Do wysprzęglania (w przypadku braku prądu) w komplecie znajduje się klucz trójkątny. Niestety jest on z tworzywa sztucznego i przy większym oporze łatwo się łamie. Czy istnieje jakiś zamiennik metalowy, czy po prostu trzeba go dorobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makol 28.12.2010 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 Nie mam napędu Nice, wiec nie wiem jak wygląda ten klucz, ale skoro nikt Ci nie odpowiada to ja mam sugestię. Na klucze trójkątne i czworokątne zamykane są różne szafki energetyczne, gazowe itp. Spróbuj może popytać w jakimś sklepie dla instalatorów elektryków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryniu123 31.12.2010 17:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2010 Niestety on jest za duży. Gdzieś około 1-2mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelo_pl 02.01.2011 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2011 Otwórz klapkę i pozostaw nie zamkniętą ( nic się nie dzieje ) w przypadku potrzeby zluzowania sprzęgła wystarczy że otworzysz tylko klapkę . A pomysł z plastykowym kluczem zwłaszcza w zimie jest chory. Widziałem u sąsiada napęd Nice już z metalowym kluczykiem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crab 02.01.2011 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2011 Zdaje się, że kolega pomylił napęd przesuwany ze skrzydłowym. To w przesuwnych NICE jest taka klapka, po której odciągnięciu zwalnia się bramę. W rozwieralnych pod zaślepką masz miejsce na kluczyk. Może w przypadku częstych braków zasilania lepiej podłączyć UPS albo firmowy akumulatorek (tylko nie wiem czy do tego modelu jest oferowany). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jrek.Z 04.02.2011 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Do automatu POP (PP7024) jak najbardziej można dołożyć akumulator ale to nie jest rozwiązanie.Automat powinien bez problemu wysprzęglać i kluczyk powinien ulec uszkodzeniu.Być może jest coś nie tak z autoatem lub pechowy kluczyk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts