taylor1 28.12.2010 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 Dach będzie miał pełne deskowanie z płyt OSB, nad krokwiami będzie nadbitka. Z tego co wiem, to pod płyty na krokwie muszą być nabite listewki w celu równego nabicia płyt. Ale mam pytanie dotyczące ułożenia nadbitki - czy na nią też nabija się płyty, czy tylko papę a powyżej płyty? Czy w związku z tym listewki mają być grubości płyt, czy tylko różnicy między grubością płyt i nadbitki? Ktoś wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 28.12.2010 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 Z tego co wiem, to pod płyty na krokwie muszą być nabite listewki w celu równego nabicia płyt. Zakladasz odrazu że krokwię będą krzywe ? Dziwne zalożenie tylko papę a powyżej płyty? Ja bym tak robił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DACxxxAZ 28.12.2010 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 w razie różnicy np, płyta 1 cm deska 2,5 cm zrob podcięcie krokwi na 1,5cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taylor1 29.12.2010 09:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2010 Dzięki wielkie za zobrazowanie problemu Jajmar, nie chodziło o krzywe krokwie, tylko wyrównanie różnicy na krokwiach: płyty - nadbitka i nie byliśmy pewni czy na nadbitkę nabijać płyty czy nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts