vendetti 28.12.2010 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 Witam. Mam dom postawiony z półtora pustaka żużlowego (cały od środka i połówka od zewnątrz).Pomiędzy pustakami jest ułożony styropian 6 cm ( dwa razy po trzy milimetry).Niebawem mam zamiar zająć się doprowadzeniem budynku do stanu użyteczności. W związku z tym mam pytanie czy mam go jeszcze raz z zewnątrz ocieplać, czy takie ocieplenie jak jest, jest wystarczające????Dodam jeszcze, że w budynku nie ma jeszcze okien i też nie bardzo wiem jak powinny być zamontowane.Z góry dziękuję za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budownictwook 18.01.2011 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 (edytowane) Nie wiem czy jest sens dodatkowego docieplania... Koszty wyniosą Cię duże, dodatkowo będziesz musiał rozwalac jedną warstwę pustaka, a koszty palenia zwrócą Ci się po 30 latach... Bez sensu...Zamontuj szczelne okna, ogrzej budynek i będzie dobrze. Edytowane 18 Stycznia 2011 przez budownictwook Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gustaw Fijak 20.01.2011 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 jeszcze sie nie spotkalem aby ktos docieplal taka sciane, ale chetnie uslyszal bym glosy innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sekur 21.01.2011 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 6 cm styropianu to trochę mało. Jesteś pewien, że dom jest postawiony prawidłowo i nie ma żadnych mostków termicznych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof czajka 22.01.2011 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 jak na mój gust to w tej sytuacji już nie trzeba ocieplenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin1979 13.02.2011 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Ja mam podobny problem, ściana z pustaka ceramicznego między pustakiem 14 i 18 jest około 7-8 cm styropianu. Goście od okien powiedzieli, że czegoś takiego się nie ociepla bo sie robi termos z domu. Inni znowu żeby dac styropian jeszcze na zewnatrz. Mostki termiczne - nie wiadomo czy to dobrze zrobione to ocieplenie między pustakami?? I teraz co począć.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin1979 16.02.2011 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 Nikt na forum nie miał takiego przypadku ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gustaw Fijak 17.02.2011 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 tak wykonano sciane wiec z jakiegos zalozenia, teraz nic nie zrobisz 3W ma to do siebie ze juz go nie docieplasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof czajka 20.02.2011 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2011 słuchaj tych co mówią żeby nie ocieplać już tego:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts