Dorfi 12.04.2011 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Bardzo ładnie zakwitło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 12.04.2011 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Chciałam coś zrobić w ogrodzie ale oczywiście jak skończyłam pracę to zaczęło padać Coś mi tam nawet zakwitło http://images50.fotosik.pl/800/427ed634132a4e70med.jpg Muszę przyznać pięknie Ci to zakwitło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 12.04.2011 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Muszę przyznać pięknie Ci to zakwitło Noooo pięknie:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anbama 13.04.2011 12:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Bardzo ładnie zakwitło dzięki Dorfi i fajnie, że do nas wróciłaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anbama 13.04.2011 12:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 (edytowane) Krokusy już przekwitły,teraz kwitną hiacynty, ciemierniki (zmasakrowane przez psa ale się kochane pobrały) bergenia już aby patrzeć, sasanki też i czekam na mojego pupilka czyli migdałka na pieńku i ciągle pada... Edytowane 13 Kwietnia 2011 przez anbama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 13.04.2011 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 a ja mam doła....buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu kurna jak ta wstrętna pogoda potrafi człowiekowi zepsuć samopoczucie...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anbama 13.04.2011 13:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 a ja mam doła....buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu kurna jak ta wstrętna pogoda potrafi człowiekowi zepsuć samopoczucie...... Nie Ty jedna Juszczakówka a najgorsze jest to, że człowiek taki bezradny bo na nią nie ma wpływu:mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 13.04.2011 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Tak sobie pomyślałam, że my to żyjemy w krainie mrozu, śniegu, a potem deszczu. Lata to tyle zostaje co kot napłakał:cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 13.04.2011 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 anbama Ciebie też piknie proszę o fajny, sprawdzony przepis na sałatkę, a co.....jakieś zmiany muszą być i w kółko tego samego nie jeść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anbama 14.04.2011 18:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Juszczakówka sorki że dopiero teraz piszę ale po dzisiejszej akcji dopiero odeszłam od kominka bo zmarzłam jak diabli po całym dniu stania na dworze. Mam nadzieję ze jutro chociaż przestanie padać Przepis na sałatkę powiadasz: Ostatnio na tapecie u mnie prosta ale smaczna sałatka z ryżu z z ananasem 1 puszka, kukurydzy 1 puszka i piersi z kurczaka 1 pierś ugotowana. Wszystko pokroić wymieszać do tego sól pieprz i majonez. Latem jak jest bardzo gorąco robię sałatkę którą podpatrzyłam we Włoszech: Makaron kokardki ugotować, do tego dodajemy tuńczyka w oleju, pomidory koktajlowe przekrojone na połówki i drobno pokrojony czosnek oraz świeżą bazylię. Wszystko to trzeba wymieszać i wstawić na godzinę do lodówki. W upalne letnie dni kiedy się nie chce gotować i jeść gorących dań sprawdza się rewelacyjnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 15.04.2011 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 Makaron kokardki ugotować, do tego dodajemy tuńczyka w oleju, pomidory koktajlowe przekrojone na połówki i drobno pokrojony czosnek oraz świeżą bazylię. Wszystko to trzeba wymieszać i wstawić na godzinę do lodówki. W upalne letnie dni kiedy się nie chce gotować i jeść gorących dań sprawdza się rewelacyjnie Bardzo dziękuję za przepis .....coś mi się wydaje, że będzie hiciorem u nas w domku ( znająć upodobania domowników ) zrobię dzisiaj na kolacyjkę.... aaaa zapomniałam napisać firanki będą w poniedziałek ( byłam wczoraj u pani krawcowej i jedna była już cała, a w drugiej został tylko jeden bok przeszyć ) tak więc jeszcze hafcik i będzie coś nowego i długo oczekiwanego .......jupujupijupi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 20.04.2011 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Co tutaj taka cisza przedświąteczna....mazurki, baby wielkanocne weszły Ci na głowę A ja w pracy i obmyślam menu świąteczne ( którego i tak nie zabardzo mi się chce robić uuuuuuuuuuuuuuu ) święta, święta i po świętach , a człowiek tyle pracy ma po pracy z tym gotowaniem, pieczeniem i ogólnie pasowałoby gdzieś się wybrać i dychnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anbama 20.04.2011 09:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Baby i mazurki.. nie to raczej nie dla mnie chyba że babkę biszkoptową to dam radę W pracy mam urwanie głowy po akcjach a w domku po pracy dźwigam kamienie a ze wzgledu na mój chory kręgosłup powoli mi to idzie.... pokażę jak skończę mam nadzieję że dzisiaj się uda powiem tylko że mój piesek nie będzie zadowolony. W sobotę posiałam sałatę, rzodkiewkę i koperek ogródek przygotowany pod resztę okna prawie umyte, i ogólnie wiosnę już poczułam. W niedzielę byłam z dziećmi i pieskiem na spacerku w lesie. Cały las usłany zawilcami rewelka i święta też tak zamierzam spędzić w tym roku. Na obiadek pójdę do teściowej, która i tak nam da wałówkę do domu w postaci ciasta tak więc jakieś sałatki trzeba zrobić.Mam nadzieję że padać nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_domatorka 20.04.2011 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Krokusy już przekwitły,teraz kwitną hiacynty, ciemierniki (zmasakrowane przez psa ale się kochane pobrały) bergenia już aby patrzeć, sasanki też i czekam na mojego pupilka czyli migdałka na pieńku Ja też mam migdałka na pieńku Cudny jest, delikatny, ma swoje '5 minut' kiedy kwitnie Jeśli szukacie przepisów na udane wypieki to polecam moja ulubioną stronkę- blog: http://mojewypieki.blox.pl/html Wszystko o pieczeniu, od ciasta po chleby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anbama 20.04.2011 18:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Wszędzie tak świątecznie się zrobiło więc i ja dzisiaj zakupiłams obie takie właśnie gąski ( taki duperelek a cieszy) http://images39.fotosik.pl/810/477778b846bdb8d3med.jpg W sobotę postanowiłam wyrzucić korę i wysypać kamyki pomiędzy iglakami. Nie jest to najlepsze rozwiązanie dla iglaków ale moje psy nie lubią chodzić po grysiku więc jest szansa że nie będą się wylegiwać na biednych roślinkach. Narazie tylko kawałek zobaczę czy to zda egzamin http://images45.fotosik.pl/818/3a38c0119486c9dbmed.jpg http://images40.fotosik.pl/799/2c7ab69516098478med.jpg http://images41.fotosik.pl/810/499c79697fb18b0amed.jpg A w niedzielę na spacerku w lesie było tak ładnie http://images43.fotosik.pl/817/32717f1956fa2ba6med.jpg http://images40.fotosik.pl/799/e72f377ba2d18b72med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 20.04.2011 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Gąski są super Mam podobną dekorację świąteczną w kielichu Kochana, Ty też nie możesz się powstydzić swoich roślinek- całkiem spory zbiór;) Ten przystojny kawaler, to synek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 21.04.2011 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 (edytowane) anbama wow................ Zacznę od synusia toż to kawaler na wydanie ( tylko patrzyć jak będą panny sznurem przychodzić do rezydencji ) Fajnie wymyśliłaś z tym ogrodzeniem, psy się przyzwyczają i potem może będzie ściągnąć...wszystko okaże się z czasem. Iglaki wyglądają super ( trzymam mocno kciuki za Conice, przyjmie się i nie ma inne możliwości ). Blisko domu rośnie Ci coś ( takie małe drzewko, szczepione na pniu ) co to takiego???? Ozdoba wielkanocna koloru groszkowego cunda, kurko-gąski piękne...... Dziewczyno spora masz już tych roślinek !!!!!!! jak to wszystko zakwitnie to...... hmmmmmm zielono mi .......... Edytowane 21 Kwietnia 2011 przez Juszczakówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anbama 21.04.2011 08:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 Gąski są super Mam podobną dekorację świąteczną w kielichu Kochana, Ty też nie możesz się powstydzić swoich roślinek- całkiem spory zbiór;) Ten przystojny kawaler, to synek? Fakt roślin miałam dużo przynajmniej tak mi się wydawało jak stały poustawiane w donicach podczas sadzenia zdanie zmieniłam ale nie ja jedna prawda? Niestety działka spora i jest jeszcze mnóstwo miejsca do zagospodarowania. Dzisiaj juz wiem że ogród moze kosztować tyle ile np zabudowa kuchni z wypasionym sprzętem albo i więcej więc muszę to czynić małymi kroczkami. Ubolewam też że na obrzeżach działki tam gdzie mam posadzone iglaki nie mam kory ale jak policzyłam ile jej potrzebuję to okazało się że koszty na dziś dzień nie do przyjęcia zawsze wypadnie coś ważniejszego Zresztą kora to ulubione miejsce moich psiaków więc może lepiej pójść w kamyczki oczywiście w rozsądznych ilościach A kawaler to młodszy synio on jeszcze daje sobie robic zdjęcia co z uporem maniaka wykorzystuję. Starszy by mi nie wybaczył chyba jakby zobaczył tutaj swoje zdjęcie coż taki wiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anbama 21.04.2011 09:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 anbama wow................ Zacznę od synusia toż to kawaler na wydanie ( tylko patrzyć jak będą panny sznurem przychodzić do rezydencji ) Fajnie wymyśliłaś z tym ogrodzeniem, psy się przyzwyczają i potem może będzie ściągnąć...wszystko okaże się z czasem. Iglaki wyglądają super ( trzymam mocno kciuki za Conice, przyjmie się i nie ma inne możliwości ). Blisko domu rośnie Ci coś ( takie małe drzewko, szczepione na pniu ) co to takiego???? Ozdoba wielkanocna koloru groszkowego cunda, kurko-gąski piękne...... Dziewczyno spora masz już tych roślinek !!!!!!! jak to wszystko zakwitnie to...... hmmmmmm zielono mi .......... Obok domu rośnie migdałek szczepiony na pieńku pupilek mój niestety posadziłam go na wschodniej ścianie i kwitnie trochę później.Całą tą rabatę zamierzam przemeblować tylko raczej jesienią bo w tej chwili mam w gruncie trochę roślinek np. funki i nie chcę ich zniszczyć. Migdałka raczej nie odważę się przesadzić nie zaryzykuję że się nie przyjmie:no: A jeśli chodzi o panny to ten kawaler jest dopiero w Iv klasie i raczej mu jeszcze samochodziki w głowie. Czekam za to na pannę która już się chyba powinna pojawić w życiu mojego starszego synia a on mi na to że jego dziewczyny nie interesują że teraz nie ma mądrych dziewczyn i że nie będzie ich sponsorem po to żeby z nim chodziły Narazie zajął się grą w siatkówkę trenuje kick boksing dobrze się uczy to może i fajną dziewczynę gdzieś pomiedzy tymi zajęciami znajdzie bo przystojny facet mi w domku rośnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 21.04.2011 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 Ja też mam IV klasistę i jego baby też nie interesują, tylko jest mały problem bo baby za nim się uganiają i liściki podrzucają , gdzie młody zlewa ten fakt konkretnie i dobitnie A co do starszaka to się dopiero zacznie , ale fajnie ,że ma tyle zajęć po szkole, zdecydowanie popieram takie spędzanie wolnego czasu Migdałek.....jeju jak mi się bardzo podobają wszystkie rośliny szczepione na pniu ( kiedyś myślałam o różach ale zdecydowanie nie kupię..... zimno im nie będzie służuło..) i coś muszę kupić może właśnie migdałka ................... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts