Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Dziewczyny a ja teraz z innej beczki Za tydzień mam komunię u syna mojego brata nie jest moim chrześniakiem ale chciałam mu kupić coś dla niego (kasy nie daję bo pójdzie na kolejny gadżet typu nowa konsola. Myślałam o jakimś fajnym zegarku albo łańcuszku z medalikiem ale grubszym srebrnym bo złoty już ma. Tak żeby mógł sobie nosić na co dzień za jakiś czas.

Co myślicie?

Hahaha, my też mamy komunię tylko 15 maja, również nie jest to nasza chrześnica... i myślę nad prezentem :lol2:

Anbama bez urazy, ale jestem przeciwniczką wszelkich łańcuszków... Powiedz, kiedy będzie to dzieciak nosił, za 10 lat?

Zegarek już prędzej. Ja myślę dla swojej o aparacie cyfrowym- ceny są tak zróżnicowane, że można coś wybrać.

Zależy jaki masz budżet.

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nie ma mowy o urazie ;) tak kombinuję bo chciałam żeby mały miał coś tylko dla siebie. I weź tu człowieku kup coś dziecku które wszystko ma :confused:

Najprędzej zostanę przy zegarku tutaj też przedział cenowy rozpięty przecież :)

A budżet jaki mam budżet nie trudno się domyśleć. Chciałam coś wypośrodkować między kwotą jaką daje rodzina a tym co dają chrzestni. W końcu to syn mojego jedynego brata ;)

Edytowane przez anbama

Kochana...nigdy jasnych kafli jak masz psa!!!

Ja mam płytki na ganku jasny beż, cieniowane - zresztą u mnie na fotkach zobaczysz je na domku (klinkier). Pięknie wyglądają latem, gdy jest sucho. Jesienią koszmar!!!!!!!! Ciągle są brudne :( A piesek, robi tych śladów najwięcej....bo łapek nie wyciera, niestety:) Nie wiem jak inni, ale ja gdybym miała kłaść jeszcze raz to nigdy takich, szczególnie , że wejście mam nie zadaszone. A czeka mnie jeszcze taras (ok.40 m) miałam kłaść takie same oczywiście, jak uzbieram kase, ale teraz jestem w kropce!

Nie ma mowy o urazie ;) tak kombinuję bo chciałam żeby mały miał coś tylko dla siebie. I weź tu człowieku kup coś dziecku które wszystko ma :confused:

Najprędzej zostanę przy zegarku tutaj też przedział cenowy rozpięty przecież :)

A budżet jaki mam budżet nie trudno się domyśleć. Chciałam coś wypośrodkować między kwotą jaką daje rodzina a tym co dają chrzestni. W końcu to syn mojego jedynego brata ;)

Rozumiem Cię anbama- my też szukamy czegoś ze średniej półki cenowej. Chcę, żeby Izunia miała coś dla siebie i mogła się tym cieszyć. Zdecydujemy się chyba na aparat- będzie mogła zabierać na kolonie i nie tylko:)

Zegarek to też fajny pomysł;)

hej jak tam przyroda ;).....i jak urlopik ???? mam nadzieję, że dzisiaj już coś zrobiłaś z zaplanowanych rzeczy ;)

Cały dzień siedziałam na dworze upału nie było ale dało się wytrzymać:wiggle: Poprzesadzałam wszystkie roślinki w doniczkach i wyplewiłam trawę wokół moich iglaków żeby było łatwiej kosiarką pojechać, posiałam maciejkę, bukszpany posadziłam w doniczki bo na razie muszę się wstrzymać z wysadzaniem do gruntu i na

takim dreptaniu wokół domku dzień mi zleciał w między czasie obiadek i chatkę trzeba było deczko ogarnąć ;) A i najważniejsze mój M przywlekł z pracy jakieś regały które zamierza pomalować i wstawić do pomieszczenia gospodarczego (nawet wczoraj zaczął je czyścić i malować podkładem) więc jest szansa na porządek w tych pomieszczeniach niebawem:) Zobaczymy jak to wyjdzie bo na nowe dalej kasy brak:eek:

Padało w sobotę, ale dzisiaj mam taką małą nadzieję :rolleyes: słoneczko świeci :yes::D

Jak bukszpany posadzone ??????

Dzisiaj będę sadzić kwiaty doniczkowe ( nazw już nie pamiętam :confused: ) do nowych trójkątnych doniczek zrobionych przez teścia. Muszę je czyli donice zabezpieczyć w środku grubą folią i namalować napis petunia ( ale to nie petunie kupiłam ;) mam je dzisiaj zamiar kupić 5 szt. za jedyne 1.70 :wiggle: ....czerwone .... jednym słowem zuroczyły mnie ;))......a jak w pracy już się przyzwyczaiłaś po urlopie ??????

Bukszpany posadziłam oczywiście na razie w byle jakie donice ale bezpośrednio do gruntu się boję ze względu na psy zresztą poczekam aż moja koncepcja nasadzeń za domem będzie stabilniejsza bo narazie to 1000 pomysłów na godzinę mam albo wszystko mi się wydaje do niczego. Chyba trzeba zbastować;):D

Petunie powiadasz cena chyba zachęcająca :yes: posadź i pokaż te donice bo strasznie ciekawa jestem. Chociaż pewna jestem że będą super.

U nas też cieplutko i nie chce mi się w domku siedzieć nie mówiąc już o pracy teraz nadrabiam zaległości jakby mnie miesiąc nie było:bash:

Ja zakup kwiatów do doniczek planuję zrobić w piątek i pewnie wszystkie białe przyniosę ;)cosik ze mną ostatnio nie tak z tymi kolorami w ogródku tylko na biało a jeśli chodzi o ubrania to podoba mi się wszystko oby tylko było w kolorze siwym :yes::D:lol2:

Kochana...nigdy jasnych kafli jak masz psa!!!

Ja mam płytki na ganku jasny beż, cieniowane - zresztą u mnie na fotkach zobaczysz je na domku (klinkier). Pięknie wyglądają latem, gdy jest sucho. Jesienią koszmar!!!!!!!! Ciągle są brudne :( A piesek, robi tych śladów najwięcej....bo łapek nie wyciera, niestety:) Nie wiem jak inni, ale ja gdybym miała kłaść jeszcze raz to nigdy takich, szczególnie , że wejście mam nie zadaszone. A czeka mnie jeszcze taras (ok.40 m) miałam kłaść takie same oczywiście, jak uzbieram kase, ale teraz jestem w kropce!

A już myślałam że przynajmniej wiem że mam szukać jasnych :bash:

COś mi się wydaje że trzeb abędzie zrobić test płytek przed zakupem. Jak kupowwałam płytki do holu podobał mi się gres szkliwiony ale naczytałam się że plamy smugi że śliski itd. Przywiozłam do domu płytki które mi się podobały w polerze i satynie i jakie było moje zdziwienie jak się okazało ze na polerze widać brudnch śladów dużo mniej. Czyli jak już będę wiedziała które to konkretnie płytki mają być przywiozę do domu w beżu i brązie i potestuję je trochę ;)

....... poczekam aż moja koncepcja nasadzeń za domem będzie stabilniejsza bo narazie to 1000 pomysłów na godzinę mam...... ;):D

Petunie powiadasz cena chyba zachęcająca :yes: posadź i pokaż te donice bo strasznie ciekawa jestem.

Ja też ma 1000 pomysłów na godzinę :lol2: ( mówią: KOBIETA ZMIENNĄ JEST ;):D;) ) co chwilę inne wizje, trzeba zdecydować się na jakisz jeden plan i do niego małymi kroczkami dążyć...

Wczoraj po pracy nie udało mi się kupić petuni wszystkie były już sprzedane :( patryłam na kalinę ładny ten krzak... a dzisiaj to tym bardziej już nic nie kupuę ponierważ do 18-ej w pracy jestem :p:cry:.....dzwoniłam do mamuni może ona mi kupi... chociaż też nie obiecywała....w takim razie zastaje mi jedynie sobota na zakup moich petuni.....

Doniczki pokaże jak posadzę do nich jakieś cenne okazy ;):yes: czyt. petunie, wiciokrzew i clematis ( zastanawiam się czy te drugie przetrwają w doniczkach ???? )...

A jak ozdoby pozawieszane ????? ;)

Zazdroszczę Ci tych bukszpanów, ja moje muszę jakimś nawodem potraktować ( tylko jeszcze nie doczytałam jakim :confused: ) coś ten duży zaczyna mi marnieć i muszę go szybko reanimować ;) a może Ty wiesz jakiego mam użyć nawozu ????

Andżelko, ja bukszpany podsypuję nawozem do iglaków- tak mi poradzono w ogrodniczym. Rosną jak szalone:)

Anbama- widzę, że sporo pracy zrobiłaś:wiggle: Po kwiatki do ogrodu wybieram się w sobotę na bazarek;)

Kolor bieli jest zawsze elegancki:)

Fajną masz mamę:) ale w te deklaracje trudno mi uwierzyć jakoś ;)

Moja mama właśnie przyjechała ale ja dostałam troszkę ciuszków:wiggle: a dwie białe pelargonie przywiozła :D taki świat przejechały bo mi się białe ubzdurały.

Ozdóbki oczywiście przywieszone :) :):)

A jeśli chodzi o tego bukszpana to to jest ten którego przesadzałaś z gruntu do doniczki ? bo jeśli tak to może na razie za wcześnie na nawóz moze potrzebować trochę czasu zeby się dobrze ukorzenić.

Z moich bukszpanków jestem dumna jak paw wczoraj w ogrodniczym podobno były po 32 zł jeszcze mniejsze od moich:eek:

A lawendę już kwitnącą masz? Ja kupowałam w OBI po 19,90 za 6 szt. ale jeszcze nie kwitną ;)

I wydaje mi się że to chyba jeszcze nie koniec tej roślinności na ten rok ;) coś Ci chyba jeszcze przybędzie po 15 mają;)

Komputer mi szwankuje kurcze....:confused:

Edytowane przez anbama

A teraz troszkę ogródka tawułki się rozrastają coraz ładniej

http://img405.imageshack.us/img405/9437/dscn2386m.jpg

Pęcherznice mają już kolorowe listki

http://img820.imageshack.us/img820/8430/dscn2390e.jpg

http://img812.imageshack.us/img812/6097/dscn2388.jpg

Modrzew się zazielenił

http://img859.imageshack.us/img859/7065/dscn2389.jpg

U świerków pojawiają się nowe przyrosty

http://img23.imageshack.us/img23/2691/dscn2393r.jpg

http://img31.imageshack.us/img31/7439/dscn2394h.jpg

I specjalnie dla agawi moja wierzba jeszcze się nie wybarwiła ale wygląda że ma się dobrze

http://img716.imageshack.us/img716/5254/dscn2387x.jpg

i

I na koniec coś co mi ostatnio sprawiło największą frajdę tabliczki, które mi wykonała nasza forumowa koleżanka Juszczakówka której bardzo dziękuję.

http://img39.imageshack.us/img39/3523/dscn2384s.jpg

http://img560.imageshack.us/img560/3818/dscn2382r.jpg

są śliczne ma jeszcze takie serduszka z napisem zioła i moim imieniem także dziewczyny nie ma się co zastanawiać tylko składać u Andżeliki zamówienia niech się biznesik kręci ;)

Materiał na poduchy śliczny- taki wiosenno-letni:)

Dziękuję anbama za fotkę wierzby:D, moja nadal jest łysa... no suchy badyl :cry::cry: Nie wiem co z nią robić- wywalić czy czekać?:bash:

Fajny masz ten świerk kulisty- jaka to odmiana?

Aaaa i tabliczki od Andżeliki cuuudne są:wiggle: Jak się ogarnę z tymi donicami to też takie chcę:lol2: