Juszczakówka 12.05.2011 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 (edytowane) A lawendę już kwitnącą masz? Ja kupowałam w OBI po 19,90 za 6 szt. ale jeszcze nie kwitną I wydaje mi się że to chyba jeszcze nie koniec tej roślinności na ten rok Ja moje kupowałam w ogrodniczym po 2.50/szt., mam ich 4 są w takiej kupce i na końcach mają maluteńkie pączki, na słoneczoko je wystawiam , a na noc do domku ( boję się jeszcze zastawiać je na noc) . Zastanawiam się czy mam je przesadzić do większej donicy ( na razie siedzą w tych co je kupiam i w ozdobnych wiaderkach drewnianych ) i mam mały dylemacik co robić.... myślałam też o przesadzeniu ich do dużej donicy razem z bazylią i innymi ziołami... jak myślisz anbama ??????? Ciiiiiiichutko z tym kupowaniem bo dzisiaj idę jeszcze po 2 petunie i dwa wiciokrzewy i takie coś ( wizualnie wiem co tylko nazwa wyleciała z głowy tzn. nie mogę jej zapamietać ) Edytowane 12 Maja 2011 przez Juszczakówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anbama 12.05.2011 08:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Wydaje mi się że spokojnie można ją posadzić z ziołami. Ale ta donica to chyba będzie sporych rozmiarów? Ja swoje lawendy przesadziłam do większych doniczek i zostawiam je już na dworze na noc ale u nas chyba cieplej jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 12.05.2011 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Kupiłam dzisiaj materiał z którego zamierzam uszyć poduszki na mebelki tarasowe mam tylko nadzieję że uszyję je przed jesienią:rotfl::lol Widzę uszyte poduchy ( oczami wyobraźni..... ), które leżą na mebelkach ogrodowych ..... zakup trafiony w 10-kę. Oczywiście ,że przed jesienią zdążysz uszyć !!!!!! w sobotę i niedzielę na padać to wtedy wyciągniesz maszynę i zaczniesz swoje dzieło.... Materiał śliczny i kolorystycznie całkiem po naszemu a n ie jak po babcinemu :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anbama 12.05.2011 08:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Moją chyba posdzę razem w jednej dużej donicy już nawet wczoraj taką jedną ze strychu przytaszczyłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anbama 12.05.2011 08:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Mam nadzieję ze je uszyję bo jak się bedę za to zabierać tak jak wczoraj (cały wieczór przesiedziałam z mamą i herbatką na tarasie ) to czarno to widzę Materiał jak materiał też mi się podoba ale cena to dopiero był strzał w 10:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sara_78 12.05.2011 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Witam.......przejrzałam przed chwilą cały wątek....wnętrza domu bardzo ładne, a ogród......bez przesadzania się nie obędzie......Już prezentuje się super.......a to dopiero młody ogród. Zazdroszczę zdolności szycia i wszelkich robótek ręcznych. Migdałka też mam i też kocham.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anbama 12.05.2011 09:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 agawi wstyd mi :lol2:ale nie pamietam jaka to konkrtetnie odmiana świerka długo rósł sobie u mnie w donicy i czekał aż skończymy budowę troszkę mu przyłapało nowe przyrosty ostatnio ale da radę biedaczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 12.05.2011 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 (edytowane) Tawułki ślicznie się rozrastają jestem ciekawa kiedy ta moja się tak rozkwirnie ( i nie chcę słyszeć ,że się nie przyjmie !!!!! ).... Wierzba dostojna i zazieleniona....u mnie moja pendula czyli iwa na listków jak na lekarstwo i taklie malutkie.... Modrzew też mi się marzy, jednak zostanie tylko w strefie marzeń....... ponieważ mój małż nie chce widzieć go u siebie Całość cudnie się rozrasta.... "Bukszpan..." z bukszpanem prezentuje się świetnie, ale jaki one mają mięsiste listki ten mój to chyba choruje......i dzięki wielkie...... Edytowane 12 Maja 2011 przez Juszczakówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 12.05.2011 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Wydaje mi się że spokojnie można ją posadzić z ziołami. Ale ta donica to chyba będzie sporych rozmiarów? Ja swoje lawendy przesadziłam do większych doniczek i zostawiam je już na dworze na noc ale u nas chyba cieplej jest U Was zdecydowanie cieplej a co do donicy to ta, którą zrobił teściu hand made Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anbama 12.05.2011 09:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Witam.......przejrzałam przed chwilą cały wątek....wnętrza domu bardzo ładne, a ogród......bez przesadzania się nie obędzie......Już prezentuje się super.......a to dopiero młody ogród. Zazdroszczę zdolności szycia i wszelkich robótek ręcznych. Migdałka też mam i też kocham.Pozdrawiam. Jakże mi miło saro gościc Cię w moim raczkującym ogrodzie i domku. Zapraszam Do Twojego ogrodu często wracam i podgladam cichaczem a cichaczem dlatego, że co ja się tam moge odzywać jak najchętniej bym go przeniosła do siebie Bardzo mi sie podoba u Ciebie zagospodarowanie zieleni przed domem i ten bez szczęka mi opadła takiego egzemplarza nigdy jeszcze nie widziałam. Wogóle całą działkę masz piękną i dobrze że pokazujecie takie dopieszczone ogrody w swoich galeriach bo wtedy my raczkujący najpierw wpadamy w kompleksy a potem wiemy do czego konkretnie należy dążyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anbama 12.05.2011 09:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 U Was zdecydowanie cieplej a co do donicy to ta, którą zrobił teściu hand made Dobrze masz z tym teściem oj dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sara_78 12.05.2011 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 ANBAMA dziękuję za pochwały. A dlaczego cichaczem........wpadaj oficjlanie bez skrępowania. Ogród mój nie jest tak dopieszczony, może to złudzenie cyfrowe.....za dużo mam terenu, żeby nad każdą trawka się pochylić......ale staram się jak mogę, bo bardzo to lubię.Zachwycił mnie Twój modrzew....nie mam jeszcze u siebie.....ale będę na pewno jego posiadaczką w tym roku....Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anbama 12.05.2011 11:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Fakt działke masz bardzo dużą ja mam 20 arów i jak trzeba kosić trawkę to się trochę schodzi ( dobrze ze ja tego robić nie muszę ) a u Ciebie znacznie więcej tego terenu do zadbania. Pięknie jest i nawet jak twierdzisz nie wszystkojest dopracowane ( ja tego nie widzę) to możesz być z siebie dumna. Ja tez bardzo lublę zajmować się ogródkiem chociaż na chwilę po pracy muszę sobie pogrzebać jak mamy taka pogodę - wreszcie. Tam najlepiej wypoczywam U mniejeszcze dużo do zrobienia ale powolutku do przodu. Na szczęście wyroslam juz z kupowania roślin tylko dlatego że mi się podobały bez pomysłu gdzie je posadzić i bez znajomości ich potrzeb życiowych. Cóż trzeba się przekonać na własnej skórze ze nie tędy droga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sara_78 12.05.2011 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Tak się składa, że dla mnie grzebanie w ziemi to też odpoczynek......relaks można powiedzieć. Po całym dniu w pracy....lubię się własnie wyciszyć wśród roślin.Koszenie trawy to też nie moja działka.....tylko męża. Poczyniłam małe zakupy do skrzynek na taras.....mam nadzieję, że już mrozy nie wrócą. Jeszcze parę sztuk muszę dokupić, bo niby duzo było....a i tak brakło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anbama 12.05.2011 12:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Ja się jutro wybieram na bazarek po roślinki u mnie w tym roku jak pisałam wcześniej na biało będzie (chyba?) taras jeszcze byle jaki ale co tam trzeba sobie te braki osłodzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 12.05.2011 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Ja też się wybieram na bazarek, ale w sobotę. A może i do ogrodniczego też U mnie chyba róż z fioletem będzie:cool: Poradziłam się Toli w sprawie swojej Hakuro. Kazała czekać i mocno podlewać. Poczekamy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anbama 12.05.2011 13:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Też bym poczekała i postraszyła deczko wierzbę oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 12.05.2011 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Też bym poczekała i postraszyła deczko wierzbę oczywiście Postraszę wieczorem:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 13.05.2011 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 :( zawsze tak bywa...koniec tygodnia leje, zimno, duże zachmurzenie Wczoraj było tak ciepło, słońce..... A teraz z serii "ciekawostka" mieszkam już prawie 2 lata na moim osiedlu i dopiero przedwczoraj odkryłam blisko mnie... normalnie rzut beretem.... potężny krzak CZEREMCHY rośnie w towarzystwie jakiegoś innego krzaka....jak ta czeremcha pachnie wieczorem, jaki zapach unosi się w koło domu...jestem pod ogromnym wrażeniem i nie tylko ja ale i mój małż ( on też wcześniej nie czuł nigdy tej czeremchy...może dlatego że teraz jest wyższa od tego innego krzaka???? )...Musimy obczaić czy nie da się jej jakoś rozsadzić...ten zapach......ach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 15.05.2011 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 anbama a gdzie Ty się podziewasz ??? jakiś wypad nad morze albo do ciepłych krajów Cię dopadł .... może macie lepszą pogodę jak u nas..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts