agawi74 20.05.2011 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 Też od tego najnowszego "disajnu" nie odbiegam :lol2: :rotfl: Witaj w klubie:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anbama 21.05.2011 12:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2011 Ale masz już ślicznie anbamo:D Widzę, że mamy podobne płytki na tarasiku To najnowszy design:lol2: A co to są za drzewka w rogu tarasu w donicach, takie na cienkim pniu? Dobry pomysł z zaszczepkami, choć możesz je po prostu schować do garażu na zimę. Forumowa Tola tak zrobiła w zeszłym roku z pelargoniami, na wiosnę je wyjęła i już kwitną:) Dobre, dobre z tym tarasem beton teraz w modzie :lol2: a przecież babki na czasie jesteśmy wszystkie trzy:lol2: W rogu na tarasie mam bugenwille przywleczone z Włoch uformowałam je w formie drzewka i mam nadzieję ze w tym roku zakwitną bujniej niż w ubiegłym. Mam je już kilka lat nigdy z nimi nie miałam problemu całe lato były obsypane kwitami a w ubiegłym roku się zbuntowały mało tego miałam też dwie wielgachne w formie krzaka i te mi zimy nie przeżyły właśnie wczoraj skończyły na kompostowniku. Kolor taki mocny róż te są tam chyba najpopularniejsze i u nas też najlepiej się sprawują. Miałam też czerwoną pomarańczową i jasny róż ale jakoś gorzej się rozrastały i kwitły. NIe wiem jakiego nawozu użyć bo nigdzie nie mogę doczytać w jakiej glebie powinny rosnąć nawet w dziale o ogrodach nikt nie wie:bash: A we Włoszech rosną takie gdzie popadnie i nic im nie jest:eek: Przesadziłam w tym roku ale marnie wyglądają chyba trzeba postraszyć U nas dzisiaj sobota pod hasłem koszenia trawki byłam tez w szkółce kupiłam 4 tujki bo mi cholery zbrązowiały przemarzły czy co reszta nie wygląda najlepiej ale myślę ze się pobiorą a 7 szt musiałam wywalić trzy miałam z tych które kupiłam wiosną posadziłam tam gdzie nie widać z tarasu a tu na widoku dokupiłam większe żeby ręce i nogi miało. Rosły sobie ze trzy lata i nic im nie było a w tym roku masakra jakaś NO i jeszcze malutką kalinę tak przy okazji co by z pustymi rączkami nie wracać nie wiem gdzie ją posadzić ale kupiłam to już chyba chore jest;) A z nowości to dziś nam montują solary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anbama 21.05.2011 12:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2011 Aneta muszę się przyznać, że od Ciebie zgapiłam biały kolor kwiatów Bardzo, ale to bardzo mi się podobają te Twoje białaski ( i wcale te donice nie są takie złe...... dobrze, że mają brązowy kolor, a nie np zielony ). Widzę, że też kupiłaś drobną surfinię ( ona ma nazwę MILLION BELLS , dzisiaj mi koleżanka powiedziała ) cudnie wygląda w towarzystwie tujki kulistej.... I nie dziwię się , że cały czas siedzisz na tarasie przy tak pięknej pogodzie ..... też bym chętnie posiedziała w tak pięknych okolicznościach przyrody Zgapiaj, zgapiaj dobrze ze nie ja jedna mam świra na punkcie białych kwiatów a doniczki stare jak świat plastiki jeszcze ze starego balkonu kto tam kiedyś słyszał o takich cudach z wikliny i drewna jak Twoje to bardzo dawne czasy były;) Surfinia to dla mnie surfinia nigdy nie umiałam zapamiętać nazw leków i odmian kwiatów lub krzewów;) A lawenda to mi się wydawało że to Ty masz dużą. I pokaż nam swoje funkie zobaczymy jakiej jeszcze nie masz;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 21.05.2011 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2011 Solary to będzie ciepła woda ....my mamy wszystko przygotowane pod solary tylko solarów brak . I wiem nareszcie jak wygląda słynna bugenwilla szkoda, że w tym naszym klimacie nic nie może przetrwać, i prawie każdej roślince jest za zimno . Apropo klimatu u nas jak zwykle leje i jest burza...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 21.05.2011 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2011 To i ja się dołączę do Was:)) też mam najmodniejsze płytki na tarasiku;) Pozdrawiam w tę piękną sobotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 21.05.2011 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2011 Aneta moja lawenda jest mała jak dłoń rozłożona, a ta strzępiasta jest o jakieś 10 cm większa te Twoje lawendy to giganty w porównaniu do moich . Z tymi doniczkami faktycznie tak było, że były tylko takie drewniane ( wikliny było pełno ( przynajmniej na Podhalu, nie wiem jak w innych rejonach Polski ) ale to takie niemodne było ). Jak pokazał się plastik to wszyscy rzucili się na różnokolorowe donice w odróżnieniu od drewna jednym słowem był szał na plastik ....a wiklina i drewno poszły w zapomnienie.... Nazwy leków to jeszcze jakoś z łatwością wchodzą mi go głowy , ale nazwy roślin zwłaszcza łacińska ich nazwa.... to już musiałam wykuć Zdjęcia zrobię jak przestanie padać :mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anbama 21.05.2011 12:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2011 Solary to będzie ciepła woda ....my mamy wszystko przygotowane pod solary tylko solarów brak . I wiem nareszcie jak wygląda słynna bugenwilla szkoda, że w tym naszym klimacie nic nie może przetrwać, i prawie każdej roślince jest za zimno . Apropo klimatu u nas jak zwykle leje i jest burza...... TY rzeczywiście masz pecha z tą pogodą jak wolne to pada zabieraj domek pod pachę i przyjedż do mnie tutaj mamy trochę wolnych działek i pogoda jakaś lepsza tylko tego widoku zza okna nie będzie albo zabierz go ze sobą wpadnę na herbatkę to się pozachwycam;) A solary to tylko dzięki naszej gminie mamy dostali jakieś dofinansowanie z UE my dopłaciliśmy 1500 zł plus koszty podłączenia. Też mieliśmy wszystko pod nie podszykowane a teraz się okazało ze musimy mieć dwa zasobniki na wodę nasz i ich Wyjdzie w praniu jak to będzie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anbama 21.05.2011 12:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2011 To i ja się dołączę do Was:)) też mam najmodniejsze płytki na tarasiku;) Pozdrawiam w tę piękną sobotę Witamy witamy takich modnych jak my nigdy nie za wiele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anbama 21.05.2011 13:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2011 U nas zaczyna grzmieć ale słoneczko dalej świeci może coś przygoni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anbama 21.05.2011 19:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2011 pogrzmiało i poszło musiałam podlewać:bash:na deszczyk się nie zanosi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anbama 21.05.2011 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2011 Witam. Sorki że tak wtrącam się w wątek rozmowy ale proponuję wejśc na stronkę http://www.elis.com.pl i tam znajdziecie ciekawe rzeczy. Pozdrawiam Dziękuję za adres tej stronki Basiu zerknęłam pobieżnie ale już wiem ze trzeba tam wrócić i obejrzeć dokładniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anbama 23.05.2011 07:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 Wczoraj zakwitł nowy rododendron http://img840.imageshack.us/img840/3686/dscn2409r.jpg I mój ostatni zakup http://img809.imageshack.us/img809/9329/dscn2408p.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 23.05.2011 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 Wiam w poniedziałek..... OOOOOO jaki zakwitnięty, piękny rododendron i białe coś ( a nazwa gdzie )..... W sobotę i niedzielę byliśmy w górach na bacówce....... w Beskidzie Wyspowym wioseczka o nazwie Młynczyskach położona jest w bardzo malowniczym terenie ....było błogie lenistwo, opalanie , ognisko, gitary, bębny .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 23.05.2011 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 anbama...piękny rododendron, mój ulubiony kolor:) A co do kaliny...musisz pamiętać, że ona wielka wyrośnie:) I sadzić ją w miejscu, gdzie będzie miała dużo miejsca. Ja niestety zrobiłam ten błąd....ale coś wymyślę Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 23.05.2011 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 Andżeliko....Tyt to masz życie:):) Ja popełniłam wczoraj totalne lenistwo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anbama 23.05.2011 09:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 To już wiemy co kupiłam kalina się zwie Beatko a tego nie można przycinać? Ja już mam dość leniuchowania dzisiaj się troszkę za porządki wzięłam Andżeliko wypadu szczerze zazdroszczę ja wczoraj z rodzinką u znajomych byłam Panowie rozegrali mecz w siatkówkę a panie gadu, gadu na ławeczce no i oczywiście kibicowałyśmy naszym mężom i syniom:wave:. I pomyśleć nie tak dawno spacerowalismy z dziećmi w wózkach a teraz mecze tatusiowie kontra synowie się rozgrywają i aby patrzeć jak tatusiowie zaczną przegrywać bo kondycja już nie ta:) ubaw z nich miałyśmy po pachy:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 23.05.2011 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 Najważniejsze, że forma wypoczynkowa na powietrzu i tu się zgodzę z tym ubawem oj dostaną od synków po "nosie" z kosza , dosatną Kalina ???? to u nas w ogrodniczym jakaś taka inna była :lol2: i NIC na niej nie kwitło ( nie licząć liści ) a kolor liści miała o wiele odcieni cimniejsze od tej Twojej...a może jest dużo odmian kaliny ???? Ale Ci zazdroszczę wolnego...jutro też mam wolny dzień...idę z synem do szpitala zrobić badania, od 3 tygodni ustarża się na ból głowy...zobaczymy co wyjdzie w badaniach.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 23.05.2011 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 Andżeliko....Tyt to masz życie:):) Ja popełniłam wczoraj totalne lenistwo:) Beata i tak trzymać, a jeszcze te jeziora..... gdzie nie pojedziesz to jeziora i jeziora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anbama 23.05.2011 10:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 Jedna ma góry za oknem a druga jeziora jeju gdzie ja mieszkam wszędzie mam daleko i nic ciekawego tu nie ma. No może z wyjątkiem małego kościółka z XVI w nad stawami. Kościółek jeden z 4 w Europie właśnie odnowiony teraz wokół niego robią taras widokowy na stawy ładny jest ale to cała atrakcja w mojej okolicy. Jak będę szła na spacerek to wezmę aparat i pokażę Wam tą naszą perełkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anbama 23.05.2011 10:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 Andżeliko mam nadzieję że nic poważnego się z synkiem nie dzieję ale sprawdzić trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts