Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Może jeszcze wypuści jakieś listki chociaż jak dotąd nic nie wypuściła to może nie być ciekawie.

A odnośnie ciasta francuskiego wyczytałam że powinnam unikać ale strasznie lubię więc nie wiem czy dam radę się oprzeć chyba nie :D

Jest nieciekawie -daję jej jeszcze miesiąc i wyląduje na śmietniku:mad::spam:

Francuskie jest ciężko strawne i pewnie dlatego powinnaś teraz go unikać. Ale jeden malutki kawałeczek?:yes::D

Dziewczyny pomocy!!!!!!!

Od kilku dni mam poważny dylemat :confused: Chodzi o mój hol pisałam kiedyś że do foteli które tam stoją jest jeszcze kanapa zostawiona we Włoszech. Stoi tam od dwóch lat i przeszkadza mojej mamie :yes: która każe mi ją zabrać albo odda znajomym którzy maja na nią ochotę. Tapicerk atej kanapy jest w gorszym stanie niż na fotelach dlatego trzeba będzie oddać wszystko razem do renowacji i to byłby plus tej sytuacji bo fotele stoją nic z nimi nie robię czekam na kanapę :yes: bo przecież najlepiej robić wszystko razem.

Ale problem jest w tym że zastanawiam się bardzo poważnie czy wstawiając tę kanapę do holu nie zagracę w nim za bardzo ? Salon ma jakieś 23 metry i tylko ten komplet tam będzie stał plus coś na ścianach powieszę.....kiedyś. Tapicerkę zamierzam zmienić na taką ecri albo bardzo jasny beż najlepiej jakby wszystkie boki były jednolite a ewentualnie poduszki pod tyłek z takiego samego materiału ale mogą być z delikatnie tłoczone w jakiś bardzo delikatny wzór. Myślę że wtedy cały komplet wyglądałby lżej:yes:

Kanapa musiałaby wtedy stać na miejscu foteli a fotele po bokach i chyba szafa musi z holu polecieć a najgorsze jest to ze nie mam jej gdzie wstawić i chyba trzeba będzie ją sprzedać M się wścieknie bo walczył o nią jak lew :D

Poradźcie coś dziewczyny bo muszę szukać kogoś kto mi tę kanapę przywiezie do Polski za rozsądne pieniądze zanim zanim mama ją komuś odda.

A jeśli już przy mamach jesteśmy to wszystkiego dobrego dla wszystkich MAM :)

http://img23.imageshack.us/img23/382/dscn2429w.jpg

Aneta nawet się nie wygłupiaj z tą szafą :mad: jak chcesz ją wyrzucić :mad::D:p przecież tam jest jej miejsce :hug::yes: wpasowała się tam jak ulał....

Wiesz najpierw musisz zrobić zdjęcia z kanapą, a potem zobaczymy ile miejsca pozostanie ...zawsze jeden fotel możesz wynieść do sypialni ;), ... faktycznie jak jej zmienisz obicie będą lżejsze ( chociaż teraz też im niczego nie brakuje :no: ). Bardzo proszę wstaw zdjęcie przybliżonego fotela...myślę coś , ale najpierw pokaż go z bliska ( oczywiście jak możesz ;) )..... Sama kanapa w holu będzie fajnie wygladać, a fotele zawsze znajdą miejsce :yes:

Na poduszkę nie patrzeć proszę trzeba dorobić oryginalną;) Zastanawiam się bo ta kanapa duża jest nie wiem ile ma dokładnie ale z tego co pamiętam jakieś trzy albo cztery fotele długości ma Ściągnąć ją zawsze warto tylko to będzie trochę kosztować a jak potem stwierdzę że za dużo tego dobrego w tym holu to kasy trochę szkoda. Ale masz rację Andżeliko hol i salon są otwarte to zawsze można taki fotel gdzieś przestawić tym bardziej ze tapicerka będzie w uniwersalnym kolorze ;)

Ta obecna tapicerka wcale mi się nie podoba ale jak będzie kanapa to szybciej się zmobilizuje żeby się za renowację zabrać i znowu spory wydatek się zykuje....brrrrr ale dużo ładniej będzie co nie:)

Widzę :lol2:

Myślałam też aby je całkiem wyczyścić..... czyli drewniane części wyszlifować ( wiem, wiem bardzo dużo roboty :(:yes: ) ale jak drewno będzie w jaśniejszym odcieniu to fotel będzie lżej wyglądać...mebelek sam w sobie ma bardzo dużo ozdób ( i tu zdecydowanie głagki, jasny materiał ) :D ..... przejdzie całkowitą metamorfozę ( wydaje mi się bardziej na jego korzyść :yes: )

Edytowane przez Juszczakówka

Strasznie dużo tego czyszczenia by było ;) już dwóch fachowców te fotele oglądało i nikt mi nie umie powiedzieć co to jest za drzewo obaj stwierdzili ze najlepiej go zostawić tak jak jest pewnie się bali za to brać- tacy fachowcy Szczerze trochę się boję żeby mi tego ktoś nie spartolił ;) bo szkoda by było. Jak już będzie kanapa trzeba poszukać kogoś bardziej kompetentnego i juz się boję ile mi za taką usługę zaśpiewa:bash: Miałam kiedyś super fachowca robił mi to lustro z salonu ale niestety już nie żyje a jego synowie którzy przejęli interes to już u mnie nic robić nie będą :mad:

Anetka ja raczej sama wyczyściłabym te fotele..... z tapicerką to co innego ( oddałabym do tapicera ;) ).... z czyszczeniem sami sobie poradzicie :yes: i nie tzreba mieć spacjalistycznych narzędzi do czyszczenia ( papiery różnej grubości i dużżżo WYTRWAŁOŚCI .... ) Edytowane przez Juszczakówka