agawi74 12.07.2011 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 U nas te chwasty są bardzo intensywne niestety:sick: Masz racje, że kory trzeba dosypać grubszą warstwę. Zamówiliśmy 70 worów i nadal jest jej mało... I rzeczywiście ta geowłóknina utrudnia przesadzanie (z czego bardzo cieszy się mój luby, że wreszcie będzie spokój z dosadzaniem:lol2:). Nie będzie, mowy nie ma:no: Moje surfinie też trochę odżyły:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 13.07.2011 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 Chwasty też chcą żyć Surfinie każdemu odżyły w słoneczku i są piękne.... lawenda mi przekwita i trzeba teraz coś innego posadzić ...ale co ?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anbama 13.07.2011 10:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 Już przekwitła? moja jeszcze kwitnie ale nie wiem jak długo:D Andżeliko proponuję wrzosy na zastępstwo lada chwila się pojawią i kwitną do późnej jesieni:yes: Moje maja juz pączki te które mi przemarzły na szczęście odbiły w tym roku chcę jeszcze dokupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anbama 13.07.2011 10:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 Kory do takiego ogrodu jak Twój Agawitrzeba olbrzymie ilości i właśnie dlatego jej nie mam u siebie tyle ile bym chciała koszty mnie przeraziły. Dwa lata temu wysypałam taką brzydką ale kuioną za śmieszne pieniądze i od tamtego czasu wąłściwie nie musiałam plewić ale fakt było jej nasypane grubo że hej!Teraz to co mi zostało zamierzam wykorzystać tak że ta brzydka kora idzie pod spód a na wierzch cienka warstwa ładnej będzie posypana. A Naszymi gorszymi połówkami ni ema się co przejmować te typy tak mają. Mina mojego M bezcenna jak mówię że znowu wizję zmieniłam i coś trzeba przesadzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 13.07.2011 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 Mina mojego M bezcenna jak mówię że znowu wizję zmieniłam i coś trzeba przesadzić :rotfl: mojego też A kory dokupimy jeszcze koniecznie, jesienią albo na wiosnę, żeby tak szybko nie straciła koloru:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 27.07.2011 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Kochana przyszłam Cię zdopingować do włoskiego wyjazdu:lol2: Szybciutko się pakujemy i jedziemy, raz dwa, raz dwa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anbama 27.07.2011 13:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Głupia sie zrobiłam ostatnio ale chyba pomyśleć o sobie bo wszystkich się nie da uszczęśliwić. Na wyjazd to ja mogę sobie pozwolić 12.08 po pracy tak żeby przejechać Polskę w nocy a wrócić muszę koniecznie na 27.08 a w między czasie mam wesele na które pasowałoby pójść i na 3 sierpnia moja suka ma termin A mężowi nie bardzo pasuje urlop w ostatnim tygodniu miesiąca i mogę tak bez końca. Zaklepałam dzieciakom bilety na piątek dziś wieczorem muszę potwierdzić i coraz głupsza jestem bo nie wiem co robić. Trzeba by nie pójść na wesele i znaleźć kogoś kto zajrzy do piesków a jak się sprawy skomplikują to skończy się na tym ze dzieci przesiedzą całe wakacje w domu a tego najbardziej chcę uniknąć. Smęcę wiem ale ostatnio nad niczym nie panuję jakoś tak mi się układa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 27.07.2011 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Ułoży się zobaczysz. Tylko musisz być stanowcza. Wesele, jak to wesele, ale jeżeli to bliskie osoby dla Ciebie, to rzeczywiście wypada być. Chociaż jest to termin wakacyjny i może zrozumieją, że masz w tym czasie urlop i plany... Nowożeńców zawsze możesz odwiedzić później z malutkim prezencikiem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anbama 27.07.2011 14:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 No właśnie rodzina wcale nie taka daleka ale na co dzień właściwie nasze kontakty ograniczają się do cześć, co słychać...nie mają potrzeby utrzymywania bliższych kontaktów z rodzną z naszej strony. N apoczatku nawet się ucieszyłam bo myślałam ze zjedzie nasza rodzinka dawno się nie widzieliśmy wszyscy a tu się okazuje, że właściwie zaprosili tylko nas pewnie z racji tego ze najblizej mieszkamy.Zawsze byłam mało asertywna chciałmzeby wszyscy byli zadowoleni bardzo częst kosztem swojego zadowolenia, ale .......pracuję nad tym;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulkowo 27.07.2011 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Przyszłam z rewizytą mamusiu Bartusia i Maciulka:))))) Super klimat tworzysz:) a i widzę, że ogrodowo będziemy miały o czym pogadać. Przeczytam wątek, jeszcze dziś, bo moje dzieci juz śpią)) Lecę po kubas herbatki i do boju:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulkowo 27.07.2011 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 (edytowane) widzę, że artystka z Ciebie:) ja też eksperymentuję na działce:) widzę Conikę na pniu, a u mnie własnoręcznie uformowałam se trzmielinę na pniu i takie małe sadzonki próbuje ukorzenić i jakiś handel otworzyć, coby do mężowej wypłaty dorobić żartuję oczywiście. Ale w takim centrum ogrodniczym to mogłabym pracować)) JAk mnie moja firma po wychowawczym chcieć nie będzie to pójdę tam szukać zajęcia. Rhododendrony masz śliczne:)pięknie kwitły, wsadziłam 2 na wiosnę-liście im zbrązowiały, opadły-podcięłam radykalnie-odbiły:)))) oby przetrwały )Trzeciego dostałam na ur.od działkowej sąsiadki i...padł cały...podcięłam, ale nie widać ani kszty zielonego... dam mu jeszcze trochę czasu. Widzę i wierzbę Hakuro Nischiki i nidiformisa i berberysy i tawuły i funkie i bordową wiśnię ozdobną...kiedy u mnie tak pięknie będzie ? Muszę pokazać kawałek działki dla równowagi mieszkanka:) Pokaż jeszcze te tuje, co mężul kupił-czy dużo przez to "lato" podrosły, rozkrzewiły się? P.S. też wyhodowałam lawendę z nasionek:) aż 2 krzaczki:)młodziutkie sadzonki oj będę tu częstym gościem, będę)) Edytowane 27 Lipca 2011 przez asiulkowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anbama 28.07.2011 10:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 widzę, że artystka z Ciebie:) ja też eksperymentuję na działce:) widzę Conikę na pniu, a u mnie własnoręcznie uformowałam se trzmielinę na pniu i takie małe sadzonki próbuje ukorzenić i jakiś handel otworzyć, coby do mężowej wypłaty dorobić żartuję oczywiście. Ale w takim centrum ogrodniczym to mogłabym pracować)) JAk mnie moja firma po wychowawczym chcieć nie będzie to pójdę tam szukać zajęcia. Rhododendrony masz śliczne:)pięknie kwitły, wsadziłam 2 na wiosnę-liście im zbrązowiały, opadły-podcięłam radykalnie-odbiły:)))) oby przetrwały )Trzeciego dostałam na ur.od działkowej sąsiadki i...padł cały...podcięłam, ale nie widać ani kszty zielonego... dam mu jeszcze trochę czasu. Widzę i wierzbę Hakuro Nischiki i nidiformisa i berberysy i tawuły i funkie i bordową wiśnię ozdobną...kiedy u mnie tak pięknie będzie ? Muszę pokazać kawałek działki dla równowagi mieszkanka:) Pokaż jeszcze te tuje, co mężul kupił-czy dużo przez to "lato" podrosły, rozkrzewiły się? P.S. też wyhodowałam lawendę z nasionek:) aż 2 krzaczki:)młodziutkie sadzonki oj będę tu częstym gościem, będę)) Zapraszam serdecznie zwłaszcza, że podobnie jak TY też mogłabym w jakimś super centrum ogrodniczym pracować Grzebanie w ziemi mnie odstresowuje jak nic innego. Jeszcze dużo tego grzebania żeby było tak jak sobie wymarzyłam tym bardziej że co chwilę zmienia mi się wizja. Ale do ogrodu tak jak do domu chyba też dojrzewa się powoli. Tujki które kupił mąż rozczarowały mnie niestety ale to przwidywałam może w przyszłym roku się bardziej pobiorą. W tym roku jakaś zaraza zaatakowała nam Smaragdy na działce. 4 szt nie udało się uratować reszta była opryskana a potem podsypana nawozem i teraz maja się dobrze nawet bardzo dobrze tylko że te już w gruncie 3 roczek. Mam nadzieję ze te tegoroczne w przyszłym roku potraktujemy nawozem i jeszcze wyjdą na ludzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 18.08.2011 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 Puk, puk ....hallo jest tam kto ???? Anetko gdzie się tak długo podziewasz , że Cię nigdzie nie ma ????? Wychodź z tego ogródka i chodź do nas Pozwolisz, że się zapytam jak tam czyszczenie sofy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 18.08.2011 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 No właśnie, gdzie się zapadłaś? Może byczysz się w Italii, cooooo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anbama 25.08.2011 10:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Już jestem kobietki ano właśnie agawi miała nosa dziś wróciłam z Włoch nie uprzedziłam że wyjerżdzam bo decyzja zapadła nagle w piątek12.08 po południu a na noc wyjechaliśmy u nas już tak jest albo długo nic albo minuta dziesięć i jedziemy. Nie było długo ale intensywnie opaliliśmy się nad morzem i starocie w Neapolu też zaliczone. Więcej jak się ogarnę dziewczyny bo my od mamy zawsze tacy załadowani przyjeżdzamy że wyglądamy jak ta rodzinka z filmu Wakacje w krzywym zwierciadle:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 25.08.2011 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 .... fajnie, że już jesteście i ,że wakacje się udały ( zwłaszcza upały )..... czekamy na relację co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anbama 26.08.2011 14:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 (edytowane) Relacja z urlopu ;)na początek mieszkanie które zawsze mnie inspirowało a teraz po małym remoncie wygląda tak; może kogoś też zainspiruje:yes: Edytowane 2 Września 2011 przez anbama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 26.08.2011 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 Hi hi tak myślałam, że balujesz w Italii:lol2: Fajnie:wiggle: Mieszkanko ciekawe, choć dla mnie trochę za dużo złota i sofy mi nie leżą Jednak ogólne wrażenie pozytywne, widać, że ktoś wszystko dokładnie przemyślał A czyje toto??? Czekam na dalszą relację z urlopiku:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anbama 26.08.2011 19:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 (edytowane) Przemyślał pewnie....że przemyślał projektant wnętrz A urlopik bardzo udany. Trochę pozwiedzaliśmy odwiedziliśmy stare kąty, zaliczyliśmy wyprzedaże (zawsze kupujemy głównie buty) i co najważniejsze najwięcej czasu spędziliśmy nad morzem więc opalenizna też przywieziona;) http://img7.imageshack.us/img7/4656/dscn2860j.jpg http://img43.imageshack.us/img43/2435/dscn2861r.jpg Edytowane 22 Lutego 2012 przez anbama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 28.08.2011 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2011 :jawdrop: Zdjęcia z wakacji suuppeerraassttee ( całkiem inaczej wyobrażałam sobie Ciebie ) nie wiedzieć czemu myślałam , że jesteś białogłową Dzieciaczki zadowolone wolnością w wodzie, zieleń cudowna i taka ciepła.....eeeh ten ciepły kraj Na jednym ze zdjęć stoisz z mamą ? Wnętrza całkiem ciekawa chociaż w 100% nie moje klimaty , jednakże mają coś w sobie....wypatrzyłam kawałek zegara wielgachnego ale fajowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts