Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

I jeszcze trochę kwiecia,póki jest ;)

http://img14.imageshack.us/img14/9694/dscn2911o.jpg

http://img713.imageshack.us/img713/6066/dscn2912.jpg

http://img189.imageshack.us/img189/5893/dscn2913o.jpg

http://img190.imageshack.us/img190/8778/dscn2914q.jpg

Tawułki przycięłam jak się za bardzo rozrosły i teraz kwitną sobie po raz drugi

Na szczęście bugenwille przymierzają się do kwitnienia trochę późno a już myślałam ze w tym roku nie zakwitną ale lepiej późno niż wcale:lol2:

Edytowane przez anbama

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pieski kochaniutkie i słodziutkie....małe zakapiorki ;)

Anetko pięknie, pięknie Ci wszystko kwitnie :jawdrop:. Surfinie i pelargonie cudnej urody.....( oj moich z bliska nie pokażę :no::( ). Powiedz podlewałaś je jakimiś dopalaczami ????? że tak bogato kwitną.....

Tawułką piękną fryzurę stworzyłaś, najładniejsze są w takich kopułkach, kulkach ;)

Pieski kochaniutkie i słodziutkie....małe zakapiorki ;)

Anetko pięknie, pięknie Ci wszystko kwitnie :jawdrop:. Surfinie i pelargonie cudnej urody.....( oj moich z bliska nie pokażę :no::( ). Powiedz podlewałaś je jakimiś dopalaczami ????? że tak bogato kwitną.....

Tawułką piękną fryzurę stworzyłaś, najładniejsze są w takich kopułkach, kulkach ;)

Jakieś półtora miesiąca temu kupiłam nawóz SUBSTRAL Magiczna Siła do roślin balkonowych podlewam nim jak sobie przypomnę ale i tak efekty są fajne w ubiegłym roku tez podlewałam od czasu do czasu nawozem te drobne surfinie i kwitły do samych przymrozków ;)

Jakieś półtora miesiąca temu kupiłam nawóz SUBSTRAL Magiczna Siła do roślin balkonowych podlewam nim jak sobie przypomnę [...] ;)

A jednak dopalacze :cool: no tak bez chemii się nie obejdzie :no:

Na przyszły rok moje kwiaty też będą naćpane :lol2:

chciałam dzisiaj kupić dynię, maleńką dynie i nie ma nigdzie :no: czyżby się już skończyły ????

Pewnie wszystkie się sprzedały n aciasto i zupkę z dyni:lol2::lol2::lol2:

Pewnie jeszcze znajdziesz gdzieś przecież być muszą.

Wczoraj dzwonił do nas chłopak z którym wiosną rozmawialiśmy o wyłozeniu tarasu i schodów wejściowych chyba mu się robótki zaczynają kończyć może to znak żeby wykorzystać sytuację i też być o ten kroczek do przodu tylko pojęcia nie mam czym to ustrojstwo wyłożyć :(

Anetko a co masz pod elewacją ( nie widać na zdjęciach ) czy możę masz elewację do samej ziemi ? tylko schody i taras zostały do wyłożenia :D

Co planujesz na podjazdy i ścieżki bo to też trzeba brać pod uwagę ;) kostkę granitową czy kostkę betonową ? My mieliśmy o tyle prościej , że były już wyłożone kamieniem parapety i chcieliśmy już w jednej tonacji i w jednym materiale wyłożyć wszystko czyli opaskę i schody ( a taras chcemy drewniany )... Myśleliśmy też aby płot tym kamieniem machnąć ( dokupić.... bo na 100% nie starczy na całość ;) :no: )

Wracając do Waszych schodów można płytkami kiedyś pisałaś i z tego co widziałam nawet jest dość duży wybór.

Zdecydujecie się na tego pana od schodów ???? może lepiej kuć żelazo póki gorące i cena na pewno spadła ;)

Andżeliko u mnie trzeba robić po prostu wszystko nie mamy jeszcze żadnej opaski i elewacja też do roboty bo domek pomalowany tylko gruntem na podjazdy planujemy kostkę ale to dalekie plany a na taras po prostu nie wiem co położyć boję się że mi te płytki za jakiś czas zacznął odpadać chociaż to ponoć kwestia wykonania a odnośnie kasy za robociznę to też myślę ze można by zbyć z ceny w tej sytuacji ale tego typu negocjacje zostawię mojemu M:yes:

Wczoraj po dłuższej naradzie postanowiliśmy temat tarasu i schodów odłożyć do przyszłego roku z bólem serca ale jak mam kupować na szybko płytki to chyba wytrzymam jeszcze przez zimę i rozejrzymy się za jakimś kamieniem, może jakiś granit czy cuś. Na tarasie spędzam każdą wolna chwilę (jeśli pogoda pozwoli), schody przy wejściu to jakby nie patrzeć też wizytówka domu więc lepiej poczekać i zrobić później ale tak, żeby potem nie żałować.

Agawi może byś tak szepnęła słówko moim bugenwilliom, żeby wkońcu się pobrały i zaczęły porządnie kwitnąć:lol2::lol2::lol2:

Nie ma sprawy, ale to już chyba w przyszłym sezonie:lol2:

Anbama, ja tez jestem ciekawa co wymyślisz na taras. To jest temat, który spędza mi sen z oczu:bash:

Jak znajdziesz jakiś fajny kamień lub granit, to daj znać, pliiizzzz:cool:

Mój M ma znajomego który handluje kamieniem kiedyś robili schody i tego typu rzeczy ale teraz firma się tak rozrosła że się taką drobnicą juz raczej ponoć nie zajmują. W wolnej chwili mamy pojechać obejrzeć próbki.Pewnie że pokażę co wymyślę bo też mam z tym tematem wieeeeeelki dylemat:bash:

Zaczęłam wczoraj czyścić swój nowy stołeczek do ganku z tej czarnej farby i od razu przypomniały mi się słowa Andźeliki ze z tym to dużo czyszczenia nie będzie. Nie wiem czym to jest pomalowane ale za nic nie chce schodzić nie wspomnę juz o tej złotej farbie olejna jakaś czy co? Papier wcale jej nie ściera tylko rysuje. Większa przygoda się z tym szykuje:eek:

przypomniały mi się słowa Andźeliki ze z tym to dużo czyszczenia nie będzie.

Bo Andżelika to urodzona optymistka jest:lol2: A masz elektryczną ręczną szlifierkę? Może tym da radę...

Z kamienia to ja bym chciała piaskowiec, ale wiem, że jest strasznie trudny w utrzymaniu... Może coś podobnego?