Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Bo Andżelika to urodzona optymistka jest:lol2: A masz elektryczną ręczną szlifierkę? Może tym da radę...

Z kamienia to ja bym chciała piaskowiec, ale wiem, że jest strasznie trudny w utrzymaniu... Może coś podobnego?

O piaskowcu też słyszałam ze porasta glonami i się ściera ale fajnie by to wyglądało gdyby nim wyłożyć taras i ścieżki wokół domu. Ja muszę wziąść pod uwagę moje psiaki. Czyli najlepiej coś taniego, ładnego i łatwego do czyszczenia jednocześnie. Czasem się zasatanawiam czy nie żądam niemożliwego;)

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Właśnie tymczasowe rozwiązanie mnie interesuje :) a pod tym tłuczniem jak przygotowane podłoże ?

Pod spodem mamy taki gruby tłuczeń M ubijał takim sprzęem jaki mają panowie, którzy kładą kostkę na to poszedł drobniejszy i też ubite. A czy było coś jeszcze pod tym z tego co pamiętam to nie. Podobno to ma być podoże pod przyszłą kostkę

Bo Andżelika to urodzona optymistka jest:lol2: A masz elektryczną ręczną szlifierkę? Może tym da radę...

Pewnie,że jestem urodzoną optymistką jak bym nie była to nie miałabym połowy tego co mam ;):lol2::p

też pomyślałam o elektrycznej szlifierce..... na ciepło można zdrapać tzw. wypalatką .

Anetko na 100% poradzisz sobie z tym stołeczkiem :yes:

Jejku, wyjdzie na to że ostatnia łajza ze mnie bo nie umie byle stołka wyczyścić. Ale wierzcie mi dziewczyny zapodałam się z tym stołeczkiem że hej! Wczoraj M kupił jakiś specyfik, który miał w cudowny sposób usunąć to ustrojstwo i co? nic nie chce iść tylko się marze. Mało tego jak się dorwałam do papieru ściernego to już wszystko było jasne skąd taka gruba warstwa farby:mad: wyczyściłam mały kawałek i okazało się ze pod spodem kupa szpachli i dziurek po robaczkach. No i właśnie na taką minę się wsadziłam.

Ale zrobie go, żeby nie wiem co :yes: chciałam go wyczyścić i zaolejować a teraz to już zostaje albo go na biało zrobić albo taką bejcą jak reszta mebli.

Agawi wyczyszczę go, wkurzył mnie tak już mam :mad::lol2: Na nim jest tyle warstw farby, że jeszcze jedna to chyba już zbyt wiele. Przynajmniej wiem co jest pod spodem (niezbyt miła niespodzianka) ale dam radę doprowadzę go do ładu :yes:chociaż wiem, że stracę swoje długie pazurki :yes::lol2: Edytowane przez anbama

Ja go już prawie wyczyściłam tylko okazało się że pod tymi warstwami farby to jest tyle dziur po robaczkach że hej. Sama nie wiem czy jest sens to robić ale tak pomyślałam że teraz szpachla a potem malowanie. Skończyłabym go wczoraj czyścić tak się na niego wkurzyłam ale papiru zabrakło:bash:

A i dostałam wczoraj dwa prezenciki: nowy aparat żeby zdjęcia na forum lepszej jakości były:D i szlifierkę do czyszczenia mebli:wave: i nie trudno zgadnąć z czego się bardziej ucieszyłam :D

Edytowane przez anbama

Zeszło mi się z tymi fotkami ;) ale już się poprawiam stołek wyczyszczony...prawie troszkę szpachli już położone i delikatnie przetarte trzeba będzie z tą szpachlą jeszcze popracować to wiemy

http://img571.imageshack.us/img571/6971/dsc0153ob.jpg

http://img853.imageshack.us/img853/4013/dsc0161qo.jpg

Jeszcze sporo przy nim pracy ale zrobi się powolutku:)