agawi74 20.10.2011 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 To drugie zdjęcie, które wkleiłam jest jakieś prześwietlone. W rzeczywistości to taki jasny, chłodny odcień. Ceny masz dobre na te materiały, ja Ci podałam internetowe. Berg jest trochę grubszy, ale nam babka odradziła no i został Haiti, bo Oregano, to niższa grupa jakościowa. Haiti jest strasznie milutki w dotyku, mięsisty i póki co dobrze się go użytkuje:yes: W Oregano, to w ogóle nie widzę takiego jasnego, a w Bergu może raffia? Wydaje się jasny. W Haiti najbardziej ten biszkoptowy, ale decyzja należy do Ciebie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anbama 20.10.2011 21:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 Andżeliko masz rację trzeba jutro przy dziennym swietle jeszcze raz sprawę przemyśleć a dzisiaj i tak spania nie będzie:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 20.10.2011 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 Aga aż poszłam do Ciebie jeszcze raz na sofy zerknąć. Na zdjęciach wyglądają jaśniej niż ten materiał na próbniku W rzeczywistości też tak jest czy to takie złudzenie? Ale już jestem spokojniejsza że jesteś zorientowana co do jakości tych tkanin wyglądają na solidne ale ze mnie taki ekspert jak nie powiem co w tej dziedzinie Anetko, ja tam żadnym ekspertem nie jestem:lol2: po prostu tak się złożyło, że ostatnio siedziałam trochę w tych tkaninach. Generalnie wszystkie te Twoje tkaniny są bardzo dobrej jakości- Dekoma nie sprzedaje szajsu:) Odnośnie koloru, to plusz ma właśnie takie właściwości, że zmienia barwę w zależności od kąta padania światła- i to jest fajne moim zdaniem:yes: Kolor jest ten sam, ale co innego patrzeć na kawałek próbki, a co innego na całą sofę Aaa i jeszcze Haiti jest bardziej matowy, a Berg z większym połyskiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anbama 20.10.2011 21:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 W pierwszej chwili na tą Rafię się napaliłam ale pod światło lekko w żółty mi wpada. Potem pomyślałam o tym Linnen 900 chociaż ten jakiś zimniejszy z domieszką szarościKolega który mi przywiózł próbki powiedział ze będzie problem z tym jasnym. Może jutro przy dziennym świetle mi się coś rozjaśni. M mnie zostawił z tą decyzją i pewnie się cieszy ze nie słucha moich dylematów. Mam nadzieję ze coś sensownego wymyślę i nie będzie trzeba jeździć po hurtowniach za materiałem:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anbama 20.10.2011 22:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 właśnie tak samo jak z farbami człowiek wybiera kolor z próbnika a na ścianie czasem to trochę inaczej wygląda. Wiem że upierdliwa się mogę wydawać jak coś robię to chciałabym żeby to było w pewnym sensie odzwierciedleniem moich wizji a tu ciągle trzeba iść na jakieś kompromisy:( Ale dzięki dziewczyny kochane że wpadłyście tu do mnie wieczorową porą A ja to chyba dzisiaj z tymi próbkami pójdę spać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 20.10.2011 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 Wybierz coś Anetko, materiały są fajne:yes: Zobacz jutro w świetle dziennym, choć meble stoją wewnątrz, gdzie światło jest inne... Faceci, jak to faceci- moj też się zmył jak wybieraliśmy kolor sofy:lol2: Może to i lepiej- większość facetów to daltoniści:DCzyli chcesz jasny, ale chłodny? Alcantara ma duzo więcej kolorów, ale jakość już nie ta:no: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anbama 20.10.2011 22:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 Zapomniałam napisać ze jak bym się szybko uwinęła z decyzją to jest szansa żeby mi na przyszły piątek te mebelki zrobili:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anbama 20.10.2011 22:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 Obejrzę je jeszcze jutro baaaardzo dokładnie to pewne:) a tym czasem pora się chyba przespać z tematem jeszcze raz buziaki dziewczyny dobrej nocki zyczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 20.10.2011 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 Czekamy na decyzję, PAAAAA:)http://www.polishbikers.com/images/smilies/inne/asleep.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 21.10.2011 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 Hop, hop już jest dzień (od dawna:lol2:) i co wymyśliłaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 21.10.2011 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 Jak kolory w dziennym świtle ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 23.10.2011 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 Jak kolory w dziennym świetle ???? No właśnie? Anetko, gdzie Ty się podziewasz??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anbama 25.10.2011 09:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 Sorki dziewczyny ze się nie odzywalam ale internet w domu nawalił(nie miał kiedy) a w pracy byłam w terenie także nie było kiedy. Ni ewybrałam jeszcze materiału :bash:te z dekomy jakoś nie do końca odpowiadają temu co sobie wcześniej wymyśliłam postanowiłam jeszcze poszukać i im wiecej szukam tym gorzej. Objeździłam hurownie w Lublinie i okazuje się ze ceny materiału z dekomy te których próbki miałam w domu zaczynają się od 100 zł wzwyż. Znalazłam materiał wchodzę do hurtowni ijuż mi się buźka ha ha a trwało to tylko chwilę dopóki się nie dowiedziałam ceny za metr jedyne 408 zł. Cudny był idealny po prostu ale nic z tego nie zapłacę 8 tys za sam materiał. Wychodzi na to że jaśniejszego pluszu to chyba nigdzie nie mają Znalazłam fajny odcień ale w alcantarze tylko jakoś nie do końca jeste przekonana czy taki materiał wogóle pasuje do takich stylowych mebli? I masz 100% racji agawi alcantara to już niestety nie to samo Czyli jednym zdanie dalej jestem .............nie napiszę gdzie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 25.10.2011 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 Objeździłam hurownie w Lublinie i okazuje się ze ceny materiału z dekomy te których próbki miałam w domu zaczynają się od 100 zł wzwyż. Przeca Ci pisałam, że są drogie:bash:Ja za alcantarą nie przepadam:no: Mogę Ci dać jeszcze Anetko jeden pomysł na welur. Nie ma tam wielu kolorów, ale jakieś 2,3 jasne widziałam. Ja robię właśnie z tego materiału łóżko i fotel- próbki mam w domu. To welur magiclean- bardzo mięsisty i porządny materiał. Cena to ok. 67 zł/mb http://www.magiclean.eu/kolory.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anbama 25.10.2011 12:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 Dzięki Aguś właśnie też o tym samym materiale myślę ten pierwszy na próbniku w monitorze jest ok. Zamówiłam próbkę tego materiału ale nie ukrywam ze mi się piekli troszkę.Masz może ten próbnik mozesz napisać czy to taki typowy ecri?I orientujesz się jak z ceną bo w takim akcie desperackim szukam odpowiedniego koloru że o cenę nie zapytałam (właśnie sobie uświadomiłam). Alcantara ma fajny kolor tylko taki materiał i te meble to jakby dwie rózne bajki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anbama 25.10.2011 12:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 No nie mówię ze już nic a nic nie myślę racjonalnie, właśnie doczytałam cenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anbama 25.10.2011 13:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 Aga właśnie dzwoniłam do firmy Runotex bo w lubelskim nikt tym nie handluje i okazało się ze mogę kupić bezpośrednio u nich w cenie 25 zł netto. Tylko dla mojego zdrowia psychicznego najlepiej by było zeby kolor pasował. Szczerze głowa mi juz puchnie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 25.10.2011 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 25 netto, to bardzo dobra cena:) Napisałam Ci u mnie odnośnie kolorku, muszę dopytać Beauty, bo ona miała wszystkie kolory, a ja bezmyślnie zamówiłam tylko szarości i fiolety:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 25.10.2011 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 Już poprosiłam Beatkę, może ma jakieś foty- ona zamówiła sobie fotel w tym materiale:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 25.10.2011 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 Jedno zdjęcie podkradłam Beauty. Ten kolor, o który Ci chodzi nie jest żółty, tylko chłodny taki śmietankowy:wiggle: http://img3.imageshack.us/img3/9949/p1070734.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts