Juszczakówka 14.03.2011 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 WOW..... faktycznie masz do obsadzania dużo pola ...działeczka spora i jaka urokliwa...domeczek piękny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anbama 14.03.2011 18:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Jakieś 20 arów z tego co pamiętam. Sporo zwłaszcza jak trzeba się zabrać za koszenie. Dobrze że ja tego nie muszę robić. W tym roku planuję ukorzenić berberys z własnych sadzonek i posiać lawendę dużżżżżżżo lawendy . I chyba zacznę tak jak w domu pomalutku małymi kroczkami wykańczać ten mój ogród bo na wariata to ja już tył domu obsadziłam i poprawiać muszą żeby mnie nie drażniło jak popijam kawkę na tarasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 14.03.2011 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 E tam... nie martw się anbama- ja też już parę roślinek muszę przesadzić. Dobrze, że są młode i jeszcze można... A ogród pewnie, że wykańcza się małymi kroczkami i przez parę lat- dopiero wtedy będzie efekt, że fiu, fiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anbama 16.03.2011 08:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 Ja tak co roku z paroma roślinkami biegam po działce bo mi się cos odwidzi;) dlatego boję sie o ich kondycję wkońcu mi uschną. Wymyśliłamsobie że w swoim ogrodzie będę miała rośliny które kwitną na biało, rózowo i niebiesko.I tutaj tak jak w domu trzeba będzie podejść do tematu konsekwentnie. Jakoś nigdy nie kupowałam roślinek kwitnących na biało ale dwa lata temu zobaczyłam coś co mnie zainspirowało. Po prostu takie połaczenie zieleni z bielą wygląda jak dla mnie bardzo delikatnie i ładnie. Wieczorem wkleję zdjęcie i pokaże od czego to moje szaleństwo z bielą się zaczęło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_domatorka 16.03.2011 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 Cześć anbama Miło do Ciebie zajrzeć Masz uroczy domek. Bardzo podoba mi się hol, choć ja z dumą nazwałabym go przechodnim pokojem Też mam zamiłowanie do ciężkich drewnianych mebli (moje są w stylu kolonialnym). No w ogrodzie masz sporo przestrzeni, mozna szaleć... Jeśli myślisz o białych kwiatach to może pomyśl o jaśminie i białych liliach na rabaty, a jesienią o białych... wrzosach. Będę zaglądać i życzę powodzenia w tworzeniu wymarzonego domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anbama 16.03.2011 12:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 aga- dzięki miłoże coś co się robi może się jeszcze komuś podobać. Tak lubię stare meble a to głównie dlatego że są wykonane z drzewa a nie ze zwykłych płyt których nie lubi. Jestem w tych swoich upodobaniach jednak odosobniona ostatnio się dowiedziałam od kogoś z rodziny że to oto soba czuje się w moim domu jak w muzeum. Trudno dom jest mój ito ja mam się w nim dobrze czuć-a mi tak dobrze i już. Pewnie że podobają mi się też domy nowoczesne ale raczej u kogoś. Ogród - dzięki za podpowiedź o jaśminie nie myślałam a lubię jego zapach. Posadzę na bank. Planuję też biały bez szczepiony koło pracy mojego męża taki rośnie to się sadzonkę ukopie;) Wrzosy mam różowe ale białe też dokupię. Do tego planuję zmienić kolor elewacji zwłaszcza że to co teraz mam to tylko podkład. Miał być kolor beżowy a wyszło jak widać. Myślałam o takiej złamanej bieli i kostka do tego..............................rozmażyłam się ale kiedyś to może zrobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_domatorka 16.03.2011 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 Miło mi, że trafiłam w Twoje upodobania "zapachowe" A niemiłymi komentarzami się nie przejmuj. Dom to nasza osobista przestrzeń- nie każdemu musi sie podobać, tak jak nam nie wszędzie się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anbama 16.03.2011 14:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 e tam przyzwyczaiłam się już do tego że moi znajomi patrzą na mnie czasem jak na dziwaka bo jak coś sobie umyślę to musi być tak i żadnych kompromisów.Jedni lubią dobrze zjeść inni się dobrze ubrać a jeszcze inni ładnie mieszkać.Cóż ja pocznę że lubię to wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anbama 16.03.2011 14:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 aga- wcale się już nie przejmuję. Wiem że czasem patrzą na moje zamiłowania wnętrzarskie trochę jak na dziwaka. No cóż jedni lubią dobrze zjeść, drudzy dobrze się ubrać a jeszcze inni ładnie mieszkać.Co ja pocznę że jak lubię to wszystko a najbardziej to trzecie. Właśnie dlatego jestem tu na forum bo tu znajdę bratnie dusze które mnie zrozumieją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 16.03.2011 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 Anbama- ja tez jestem na forum w mniejszości, poza kilkoma dziewczynami, które budują dworki i preferują wystrój typowo klasyczny. Nie wiem dlaczego teraz nastała mnda na nazywanie stylu shabby chic klasyką...dla mnie jest to bardziej styl skandynawski. Także głowa do góry! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 16.03.2011 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 Anbama mieszkamy w muzeum wiesz nie każdy może mieszkać w muzeum , jak to powiedzieć..... jesteśmy GÓRĄ No i co ,że jesteśmy mniejszością klasyka pozostanie klasyką ... też mnie kręci styl skandynawski ( jeden pokoik córci mi wystarczy ) jednak zdecydowanie wolę styl klasyczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_domatorka 16.03.2011 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 Znacie tę maksymę : "pokaż mi swój dom, a powiem ci kim jesteś". Jestesmy różni, jak nasze domy. Ja tam lubię, tak pod prąd czasem pójść A tak poważniej, lubię mieszać style. Klasyka jest w moim domu podstawą, ale z nutą nowoczesności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anbama 16.03.2011 17:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 No może i mój dom to muzeum. Można mieć muzeum albo tak jak wszyscy.Na szczęście znalazłam bratnie dusze na tym forum Także trzymajmy się razem kobiety wtedy nie zginiemy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 16.03.2011 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 Właśnie od tych donic obok siedziby Diora się zaczęła moja fascynacja białymi kwiatami w ogrodzie. Białe pelargonie na pewno zagoszczą u mnie w tym roku w doniczkach. I na takie donice też mam ochotę Na turystkę nie patrzeć http://images35.fotosik.pl/538/1558277b3eba1d77med.jpg Piękne te donice, ale turystka jeszcze ładniejsza Tak myślałam, że jesteś brunetką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anbama 16.03.2011 19:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 Fakt Paryż bym chętnie jeszcze raz nawiedziła niestety takie zakupy nie były w zasięgu moich możliwości finansowych. A po czym myślałaś że jestem brunetką - na blondynkę nie wyglądam ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 17.03.2011 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 Fakt Paryż bym chętnie jeszcze raz nawiedziła niestety takie zakupy nie były w zasięgu moich możliwości finansowych. A po czym myślałaś że jestem brunetką - na blondynkę nie wyglądam ? Kobieca intuicja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 17.03.2011 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 Piękne z Was kobiety ( Aga i Ty ) wakacje we Włoszech na liście marzeń....... Paryż uwielbiam i jeszcze kiedyś zapewne pojadę tam jeszcze Donice cud miód.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 17.03.2011 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 Piękne z Was kobiety ( Aga i Ty ) wakacje we Włoszech na liście marzeń....... Paryż uwielbiam i jeszcze kiedyś zapewne pojadę tam jeszcze Donice cud miód.... Proszę nam tutaj nie komplementować, tylko się troszkę samej ujawnić :hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anbama 17.03.2011 13:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 (edytowane) Właśnie Juszczakówka czas się ujawnić Już podpytałam M czy deseczki na takie donice to by się u nas znalazły? I co usłyszałam -że takich to nie mamy. Nic wezmę zdjęcie i pójdę do teścia dla niego nie ma rzeczy których się nie da zrobić Trzeba sobie jakoś radzić..... U mnie dzisiaj dzień urlopu właśnie wróciłam od fryzjera i mam robić porządki w szafie tylko ciężko mi się za to zabrać. Edytowane 17 Marca 2011 przez anbama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 17.03.2011 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 Wiesz, jak je zobaczyłam też o tym samym pomyślałam _ można samemu je wykonać _ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts