Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

To nie talent to wyssane zmlekiem matki. Pamiętam jak byłam mała no może raczej młoda :rolleyes:mieliśmy malutką działeczkę i musiałam pomagać mamie stąd jako takie pojęcie mi zostało.Czasem się dziwię swoim dzieciakom bo wysyłam takiego artystę po natkę pietruszki a on mi botwinkę przynosi :o tylko skąd on ma to wiedzieć jak matka nie nauczyła.

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Oj dziewczynki, że Wam się chce upraw....

Moja mam posadziła w zeszłym roku szczypiorek...

Ja planuje zioła i może pomidorki koktajlowe i gigantyczne krzaki borówki.

Pigwa już rośnie i to chyba na tyle, jeżeli chodzi o plony...:rolleyes:

Moi znajomi pod Warszawą postanowili coś tam uprawiać i marchew i pietruszka, sałata, ogórki i już nie wiem co- w każdym razie dużo.Po pierwszym sezonie zarzucili to w diabły, bo bez pryskania wszystko małe i robaczywe...:(:p

mniejsze to fakt ale robaków nie miałam u mnie siałam tyle żeby do zupki zarzucić bo nie mam miejsca żeby to przechowywać. Zresztą jak ceny warzyw i owoców będą tak szły w górę to trzeba będzie ten warzywniak powiększyć ;););)

A ten zapał na warzywniak to pewnie z czasem osłabnie.

Edytowane przez anbama

Jestem pewna, że dacie radę dziewczyny :)Wątek ogrodniczy nam się rozwija tylko ta wiosna jakoś się ociąga złośnica.

Kibelek i bidet do łazienki dzisiaj M zamówił :) zwykły bez szaleństw bo szalone to my mamy poranki jak wszyscy razem..... z domu wychodzimy:) Może wkońcu będzie spokój. Taki jak teraz w piątki moje chłopaki syskie trzy chodzą na halę grać w piłkę może grzeszę ale po całym tygodniu pracy uwielbiam taką piątkową ciszę w domu.

My jeszcze nie mamy nikogo i tak chyba długo jeszcze będzie, a z tego co pamiętam to u Agi rodzice są ( dobrze pamiętam Aga ? )

Zimno i zimniej co raz bardziej, a w poprzednią niedzielę tak fajnie było ..... skowronki śpiewały, szpaki zalotnie zapraszały panie szpakowe ;) wiosna na całego.... dzisiaj niestety nie można tak powiedzieć :cry::cry::cry:

Różki już pokazali trudno. Narazie jeszcze nie mieszkają więc luzik ale myślę że w tym roku to się wprowadzą. Szkoda w starym domu miałam fajną sąsiadke z którą litry kawki na tarasie wieczorkiem wypiłyśmy ;) Ale szkoda o nim gadać trzeba duże iglaki z tamtej stony posadzić i już

a co do iglaków to jakie planujecie kupić ? ja też z 20 szt chciałabym kupić tylko jeszcze nie wiem na które padnie ......

My na jesieni kupiliśmy tuje- całkiem sporo, żeby się odsłonić

od wścibskich sąsiadów :p:P

Mam też jakieś kosodrzewiny, świerki, krzewuszkę, berberysy, jałowce...

Niby mała działka, ale wszystko jakoś ginie po zasadzeniu...

Na pewno coś jeszcze dokupię z iglaków- bo bardzo je lubię i są cały rok zielone ;):)

Może banalnie ale jeśli chodzi o thuje to u nas Smaragdy rosną trochę wolniej ale mają ładny zwarty pokrój i zachowują ładny zielony kolor nawet zimą. Planuję kupić niebawem takie z gruntu kopane są tańsze i dlatego można sobie pozwolić na większe.Pojadę posprawdzam ceny to się jeszcze zobaczy:confused:

A agawi ma rację ja jak swoje iglaki kupowałam to mi się wydawało, że mam za małą działkę na taką ilość. A jak doszło do sadzenia to gdzieś na tej działce poginęły. Część ukorzeniłam sama trochę to trwało bo z 5 lat w doniczkach trzymałam teraz już tej cierpliwości już nie mam wszystko bym chciała od razu. Chociaż na bukszpan się w tym roku szykuję ;)

A malwy i nasturcję przywołują u mnie milusie wspomnienia tzn. wakacje u mojej babci miała małą drewnianą chatkę a wokól niej porzez całe lato mnóstwo malw,nasturcji i mięta też obok ławeczki rosła.I cała chatka wnuczków w wakcje. Cudniaste wspomnienia.:)

Wróciłam na chwilę do wątku o wnętrzach tzn. ta tafta na zasłony nie daje mi spokoju. Nie doczekam się chyba lepszego aparatu to wrzucę to co mam. Ja kupiłam ostatnio taftę lekko kreszowaną no może nie wyglada tak elegancko jak ta gładka ale ma jedną zanaczącą zaletę nie gniecie się tak jak gładka :) A druga jej zaleta to cena tania była więc nie będzie szkoda za jakiś czas jej wymienić jak się znudzi ;)

http://images47.fotosik.pl/736/df1367db85b24790med.jpg

Kolory przekłamane miał być kolor beżowy i w świetle dziennym to jest taki ciepły beż ale przy sztucznym świetle zasłony wpadają w złoty. Powiem szczerze po tych zielonych nie mogłam się przyzwyczaić ale ogólnie uważam że jest lepiej.

http://images37.fotosik.pl/689/7beeede7dd54a349med.jpg

http://images47.fotosik.pl/736/bbafabeb78583d4emed.jpg

Edytowane przez anbama