anbama 18.03.2011 12:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 To nie talent to wyssane zmlekiem matki. Pamiętam jak byłam mała no może raczej młoda :rolleyes:mieliśmy malutką działeczkę i musiałam pomagać mamie stąd jako takie pojęcie mi zostało.Czasem się dziwię swoim dzieciakom bo wysyłam takiego artystę po natkę pietruszki a on mi botwinkę przynosi tylko skąd on ma to wiedzieć jak matka nie nauczyła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anbama 18.03.2011 12:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 (edytowane) Oj dziewczynki, że Wam się chce upraw.... Moja mam posadziła w zeszłym roku szczypiorek... Ja planuje zioła i może pomidorki koktajlowe i gigantyczne krzaki borówki. Pigwa już rośnie i to chyba na tyle, jeżeli chodzi o plony... Moi znajomi pod Warszawą postanowili coś tam uprawiać i marchew i pietruszka, sałata, ogórki i już nie wiem co- w każdym razie dużo.Po pierwszym sezonie zarzucili to w diabły, bo bez pryskania wszystko małe i robaczywe... mniejsze to fakt ale robaków nie miałam u mnie siałam tyle żeby do zupki zarzucić bo nie mam miejsca żeby to przechowywać. Zresztą jak ceny warzyw i owoców będą tak szły w górę to trzeba będzie ten warzywniak powiększyć ;) A ten zapał na warzywniak to pewnie z czasem osłabnie. Edytowane 18 Marca 2011 przez anbama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anbama 18.03.2011 12:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 jednak nabawię się kompleksów :P jestem totalnie nie praktyczna niestety nie umiem plewić i wszystko co wschodzi wygląda identycznie o bosszzze kiedy ja sie nauczę ????? zazdroszczę talenty ogrodniczego..... głowa do góry trening czyni mistrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 18.03.2011 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 szybko się zniechęcam ale damy radę, damy ???? a co jasne, że damy zioła ja też, to na pweno nie spartolę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 18.03.2011 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 szybko się zniechęcam ale damy radę, damy ???? a co jasne, że damy zioła ja też, to na pweno nie spartolę No damy! Musimy Chociaż ja swoją orkę też czarno widzę... Na szczęście u mnie działka jest mała... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 18.03.2011 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 Aga taka jak u mnie... podobne gabaryty mamy... to i tam dużo się nie zmieści, ale zioła w donicy to chyba tak :lol2: Ty też masz domek do bliźniaka z tego co pamiętam????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 18.03.2011 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 Aga taka jak u mnie... podobne gabaryty mamy... to i tam dużo się nie zmieści, ale zioła w donicy to chyba tak :lol2: Ty też masz domek do bliźniaka z tego co pamiętam????? Tak, bliźniak- dobrze pamiętasz Zioła 3 x TAK! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anbama 18.03.2011 17:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 Jestem pewna, że dacie radę dziewczyny :)Wątek ogrodniczy nam się rozwija tylko ta wiosna jakoś się ociąga złośnica. Kibelek i bidet do łazienki dzisiaj M zamówił zwykły bez szaleństw bo szalone to my mamy poranki jak wszyscy razem..... z domu wychodzimy:) Może wkońcu będzie spokój. Taki jak teraz w piątki moje chłopaki syskie trzy chodzą na halę grać w piłkę może grzeszę ale po całym tygodniu pracy uwielbiam taką piątkową ciszę w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anbama 18.03.2011 17:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 Tak, bliźniak- dobrze pamiętasz Zioła 3 x TAK! A sąsiadów chociaż fajnych macie bo umnie to chyba fajnie nie będzie a szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 18.03.2011 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 My jeszcze nie mamy nikogo i tak chyba długo jeszcze będzie, a z tego co pamiętam to u Agi rodzice są ( dobrze pamiętam Aga ? ) Zimno i zimniej co raz bardziej, a w poprzednią niedzielę tak fajnie było ..... skowronki śpiewały, szpaki zalotnie zapraszały panie szpakowe wiosna na całego.... dzisiaj niestety nie można tak powiedzieć :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 18.03.2011 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 Czemu tak sądzisz, że u Was nie będzie wesoło, już dali Wam popalić i pokazali różki ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 18.03.2011 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 A sąsiadów chociaż fajnych macie bo umnie to chyba fajnie nie będzie a szkoda. No chyba fajnych... To moi rodzice...:rotfl: A okolica też jest super- znamy też najbliższą sąsiadkę, od której kupiliśmy działkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anbama 19.03.2011 18:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 Różki już pokazali trudno. Narazie jeszcze nie mieszkają więc luzik ale myślę że w tym roku to się wprowadzą. Szkoda w starym domu miałam fajną sąsiadke z którą litry kawki na tarasie wieczorkiem wypiłyśmy Ale szkoda o nim gadać trzeba duże iglaki z tamtej stony posadzić i już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 19.03.2011 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 Masz rację iglaki zasłonią to co nie przyjemne, a Wam humorek się poprawi pięknymi iglakami szkoda takiej sąsiadki, z którą można było wypić hektolitry kawy ja też niestety nie ma tutaj takiej kawoszki ale mam starego i go zamęczam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 19.03.2011 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 a co do iglaków to jakie planujecie kupić ? ja też z 20 szt chciałabym kupić tylko jeszcze nie wiem na które padnie ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 20.03.2011 00:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 a co do iglaków to jakie planujecie kupić ? ja też z 20 szt chciałabym kupić tylko jeszcze nie wiem na które padnie ...... My na jesieni kupiliśmy tuje- całkiem sporo, żeby się odsłonić od wścibskich sąsiadów :P Mam też jakieś kosodrzewiny, świerki, krzewuszkę, berberysy, jałowce... Niby mała działka, ale wszystko jakoś ginie po zasadzeniu... Na pewno coś jeszcze dokupię z iglaków- bo bardzo je lubię i są cały rok zielone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anbama 20.03.2011 09:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 Może banalnie ale jeśli chodzi o thuje to u nas Smaragdy rosną trochę wolniej ale mają ładny zwarty pokrój i zachowują ładny zielony kolor nawet zimą. Planuję kupić niebawem takie z gruntu kopane są tańsze i dlatego można sobie pozwolić na większe.Pojadę posprawdzam ceny to się jeszcze zobaczy:confused: A agawi ma rację ja jak swoje iglaki kupowałam to mi się wydawało, że mam za małą działkę na taką ilość. A jak doszło do sadzenia to gdzieś na tej działce poginęły. Część ukorzeniłam sama trochę to trwało bo z 5 lat w doniczkach trzymałam teraz już tej cierpliwości już nie mam wszystko bym chciała od razu. Chociaż na bukszpan się w tym roku szykuję A malwy i nasturcję przywołują u mnie milusie wspomnienia tzn. wakacje u mojej babci miała małą drewnianą chatkę a wokól niej porzez całe lato mnóstwo malw,nasturcji i mięta też obok ławeczki rosła.I cała chatka wnuczków w wakcje. Cudniaste wspomnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anbama 20.03.2011 15:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 (edytowane) Wróciłam na chwilę do wątku o wnętrzach tzn. ta tafta na zasłony nie daje mi spokoju. Nie doczekam się chyba lepszego aparatu to wrzucę to co mam. Ja kupiłam ostatnio taftę lekko kreszowaną no może nie wyglada tak elegancko jak ta gładka ale ma jedną zanaczącą zaletę nie gniecie się tak jak gładka A druga jej zaleta to cena tania była więc nie będzie szkoda za jakiś czas jej wymienić jak się znudzi http://images47.fotosik.pl/736/df1367db85b24790med.jpg Kolory przekłamane miał być kolor beżowy i w świetle dziennym to jest taki ciepły beż ale przy sztucznym świetle zasłony wpadają w złoty. Powiem szczerze po tych zielonych nie mogłam się przyzwyczaić ale ogólnie uważam że jest lepiej. http://images37.fotosik.pl/689/7beeede7dd54a349med.jpg http://images47.fotosik.pl/736/bbafabeb78583d4emed.jpg Edytowane 20 Marca 2011 przez anbama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 20.03.2011 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 Niesamowite... jaka różnica całkiem fajnie wyszło ( ten zielony jakoś mi nie pasował ) a teraz wygląda rewelacyjnie.... i może sama uszyłaś jesteś gościówa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 20.03.2011 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 Bardzo ładnie anbama elegancko- zupełnie inne wnętrze. Szczerze zazdraszczam :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts