Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Spróbuj uszyć rolety, wydaje mi się nie tak bardzo skomplikowane szycie ;) będę trzymać kciuki...zobaczysz uda się !!!!

Oj do tego to ja muszę dojrzeć psychicznie bo jak się za to wezmę na wariata to znając mnie może się okazać że kupię mechanizm zacznę szyć a potem jak coś pójdzie ni po mojej myśli to rzucę i tyle będę miała roletę. Na razie wezmę się za okna w pomieszczeniach gospodarczych mam nadzieję że zdążę bo jak się zrobi ciepło to mnie z tarasu nikt do maszyny wołami nie zaciągnie

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A wiesz też pomyślałam o jakimś małym okienku tak na próbę.....:yes:

Zobaczysz będzie dobrze i co najważniejsze ładnie i taniej !!!!!! mechanizm kup, materiał poszukaj i jest git....:)

Spieszyć się faktycznie musisz bo jak przyjdą ciepłe dni to już same wiemy co i jak ;), mnie też nawet wołami :rotfl::lol2::hug:

Cieplutko dzisiaj u mnie się zrobiło i juz mnie nosi. Wczoraj obejrzałam dokładnie moje wrzosy i okazuje się, że chya nie wszystkie przemarzły, niektóre od spodu są zielone przycięłam je i czekam. Może jeszcze nie wszystkie stacone :confused: wyjdzie w praniu bo wrzosów jeszcze nie miałam ;)

A roletka? jak to ciepełko już z nami zostanie to marne szanse.Dzisiaj chyba ściągnę meble na taras ze strychu stare to stare ale będzie na czym usiąść :) i herbatkę wypić zieloną oczywiście (tę na porost i zielenienie trawy );)

No i mnie też wołami z tego tarasu :wiggle::lol2:

Anbama- dam Ci zachętę do uszycie tej rolety- idź i zobacz cenę gotowej- zobaczysz jak szybciutko i bez marudzenia zabierzesz się do jej uszycia:rotfl::rotfl:

trafiłaś w samo sedno agawi większej motywacji u mnie ze świecą szukać tylko to słońce ;)

trafiłaś w samo sedno agawi większej motywacji u mnie ze świecą szukać tylko to słońce ;)

Wiem, wiem- też tak mam...;)

Ale zobacz wyszperałam Ci gotowy mechanizm do rolety rzymskiej.

Nic tylko usiąść i szyć :lol2:

http://allegro.pl/mechanizm-sznurkowy-do-roleta-rzymska-duo-130x170-i1494678753.html

Dzięki agawi na Ciebie zawsze można liczyć ;) skarbnico wiedzy internetowej. Powiem szczerze, że mam spore opory muszę dokładnie w sklepach obejrzeć jak te rolety są uszyte ale żeby to zrobić to muszę się do Lublina dostać (uroki życia na prowincji :)

Dzisiaj wróciłam z pracy a tutaj przed domem rośnie to:

http://images47.fotosik.pl/768/504db37a8aaf73fdmed.jpg

mężuś się postarał wreszcie, miało być przekopane w poniedziałek ale lepiej późno niż wcale :) Mam nadzieję że jego ręka do sadzenia i tym razem nie zawiedzie. Fajnie by było jakby ten świerk się przyjął :wiggle: chociaż myślę że to trochę ryzykowne zresztą pytałam u Toli i też nie polecała takich przenosin. Ale cóż ryzyk fizyk nic nie tracimy.

Wiem, wiem- też tak mam...;)

Ale zobacz wyszperałam Ci gotowy mechanizm do rolety rzymskiej.

Nic tylko usiąść i szyć :lol2:

http://allegro.pl/mechanizm-sznurkowy-do-roleta-rzymska-duo-130x170-i1494678753.html

ale sierotka ze mnie czytam i nie widzę że to aukcja firmy z Lublina.Dzięki jeszcze raz ulicę znam i już wiem gdzie konkretnie mam się udać podczas następnej wizyty w wielkim mieście :)

ale sierotka ze mnie czytam i nie widzę że to aukcja firmy z Lublina.Dzięki jeszcze raz ulicę znam i już wiem gdzie konkretnie mam się udać podczas następnej wizyty w wielkim mieście :)

Nie ma za co ;):) Ale przyznam, że ten Lublin to przypadkiem, bo wcale nie wiedziałam skąd jesteś...;)

Ale teraz już wiem :wiggle:W takim razie oblukaj co i jak i może uszyjesz...:lol2:

A na zdjęcia od Juszczkówki to się chyba nie doczekamy :mad::no::spam:

Dzisiaj wróciłam z pracy a tutaj przed domem rośnie to:

http://images47.fotosik.pl/768/504db37a8aaf73fdmed.jpg

mężuś się postarał wreszcie, miało być przekopane w poniedziałek ale lepiej późno niż wcale :) Mam nadzieję że jego ręka do sadzenia i tym razem nie zawiedzie. Fajnie by było jakby ten świerk się przyjął :wiggle: chociaż myślę że to trochę ryzykowne zresztą pytałam u Toli i też nie polecała takich przenosin. Ale cóż ryzyk fizyk nic nie tracimy.

Piękny ten chojaczek- mam takiego samego też sporego i przeniosłam z mojego poprzedniego miniaturowego ogródka i jest OK.

Twojemu nic też nie będzie.:wiggle: Jak korzenie nie są naruszone to się przyjmie. Dużo go teraz podlewajcie:)

Roleta być musi tylko nie wiem kiedy:bash: U nas ostatnio tak się składa że jak tylko sobie coś zaplanuję to nam coś wyskoczy i kasy znowu brak i tak odkładam na za miesiąc a za miesiąc znowu coś.......deprecha mnie chyba dopadła. Tak już mam kurcze ze jak nic mi się w domku nie dzieje to się chora robię. Może jakby sloneczko mam tych promyków tak skromnie nie dawkowało to człowiek by więcej optymizmu miał ;) Nie bardzo mogę kopać bo kręgosłup się odezwał dość poważnie i wiem że jak tylko mnie owieje to trzeba będzie się połozyć............. kurna.

Ale tujki tańsze namierzyłam więc moze jednak coś do przodu ;)

Roleta być musi tylko nie wiem kiedy:bash: U nas ostatnio tak się składa że jak tylko sobie coś zaplanuję to nam coś wyskoczy i kasy znowu brak i tak odkładam na za miesiąc a za miesiąc znowu coś.......deprecha mnie chyba dopadła.

U mnie tak samo :lol2: A to jakiś zaległy rachunek, a to ogrzewanie, itp. Witaj w klubie anbama ;):)

Ja płaciłam swoje tuje po 20 zł (120-130cm). Taniej nigdzie nie znalazłam w tym rozmiarze:cool:

U mnie tak samo :lol2: A to jakiś zaległy rachunek, a to ogrzewanie, itp. Witaj w klubie anbama ;):)

Ja płaciłam swoje tuje po 20 zł (120-130cm). Taniej nigdzie nie znalazłam w tym rozmiarze:cool:

Nic nie mów agawi ja co miesiąc słyszę że znowu cięzki miesiąc będzie :bash: a ja się pytam kiedy przyjdą te lżejsze