madric 21.05.2012 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 Superaśno:). mialem bloczek. Zawiesilem podciagnelem i stoi. Paleciak bardzo pomogl!!! zbiornik jest tak ciezki ze glowa boli. jak stanie pionowo to nic go nie przesunie hihi trzebe sie nameczyc zeby go drgnac na bok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Akrimka 21.05.2012 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 Mniam... nabiera kształtów... pieprzone okno. Zmęczeni byliśmky tym 300kg oknem i poszło jak poszło. Zastanawiam się jakby to zostawić, ale czy 4,5 cm posadzki wystarczy aby było to w miare sztywne. Dodam że podłogówka będzie przy oknie:( Pozdr 4.5cm to za mało na wylewke z podłogówką. Moje tez tak miało być ale sie nie zgodziła ekipa od posadzki. POwiedzili ze min 6-7cm zeby nie pękało, do tego była jeszcze siatka dawana. Jak chcesz wiecej styro niż 10cm to przesuwaj okno do góry. POdetnij i podkuj nadproze i w góre, nie ma wyjscia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madric 22.05.2012 06:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 4.5cm to za mało na wylewke z podłogówką. Moje tez tak miało być ale sie nie zgodziła ekipa od posadzki. POwiedzili ze min 6-7cm zeby nie pękało, do tego była jeszcze siatka dawana. Jak chcesz wiecej styro niż 10cm to przesuwaj okno do góry. POdetnij i podkuj nadproze i w góre, nie ma wyjscia. Pozdrawiam Też tak myślę akrimka. Myślę aby wyciąć piankę i podważyć. Nie wiem jak kotwy (czy prześlizną się w prowadzeniu????) coś się wymyśli. Nie takie rzeczy się zrobiło:d. Napewno trzeba to zrobić, bo to przecie na całe życie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Akrimka 22.05.2012 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 Z tego co pamiatam jak mi robił facet certyfikat energetyczny, to powiedział ze 10cm styro w podłodze to jest nasłąbsza czesc ocieplenia/izloacji, która generuje największe straty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madric 22.05.2012 08:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 U mnie 2 dyszki, wiec powinno byc nie najgorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Akrimka 23.05.2012 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 No to pojechałeś.. I dobrze. Pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madric 24.05.2012 04:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 (edytowane) No to pojechałeś.. I dobrze. Pozdrawiam Marcin Tak tylko teraz te pierniczone 300kg okno trzeba dźwignąć. grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr Jest pytanie. Zerknijcie na moje pomazańce i dajcie znać czy się z tym zgadzacie. http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=117824&stc=1&d=1338209338 Edytowane 28 Maja 2012 przez madric Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Akrimka 24.05.2012 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 Nie mam bufora, wiec nie wiem jak to jest...ale..... moj zbiornik 300l nagrzewa się w te ostanie słoneczne dni do 85st C, i jak nie zamknę zaworu to mi ciepła woda sama krazy obiegiem grzania CWU z pieca CO. Nie wiem czy to wina ze ZZ nie działa bo były z nim problemy chyba od poczatku czy robi sie obieg w normalnym kierunku, Niby to nie przeszkadza ale niepotrzebnie mi wychładza CWU wiec zamykam recznie zawór. Co do kolektorów ptpo muszę powiedzieć ze od połowy kwietnia nie paliłem jeszcze na CWU, daja rade.., Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madric 28.05.2012 13:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Hej W międzyczasie na froncie hydraulicznym. Dalej ... kształtki etc. Mam dylemat z tymi ZZ. IMHO Pompa CO powinna robić takie podciśnienie że woda z zasilania nie powinna iść do powrotu mieszającego, ale w instrukcji zaworu 3d idzie wyczytać że taki zawór stosuje się ... http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=117827&stc=1&d=1338212208 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=117828&stc=1&d=1338212216 Dzisiaj doszło do mnie że praktycznie nigdzie nie wcisnąłem żadnego śrubunku:/ zwłaszcza do zaworów 3d. Nie wszystko da się przewidzieć. Spróbuję to jeszcze naciągnąć, jeszcze jest czas... Ten rozdzielacz bedzie zasilany miedzią. Kumpel dzisiaj podsunął pomysł aby pociągnąć alupexa 20, nie ma lutów/złączek w posadzce itd. Kurcze .... same dylematy. Co kto przyjdzie to coś podpowie i najgorsze że logicznie:D;d:d:D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efka3 29.05.2012 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Hejka, mam takie malutkie pytanie chyba trochę retoryczne, ale nie doczytałam się... wężownicę do solarów także robiłeś z 25 mb rurki? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madric 29.05.2012 13:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Hejka, mam takie malutkie pytanie chyba trochę retoryczne, ale nie doczytałam się... wężownicę do solarów także robiłeś z 25 mb rurki? Pozdrawiam Hej Tak robiłem z 25mb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 29.05.2012 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 popraw sobie osadnik po prawej, spustem do dołu, ciekawe masz termometry zapodaj linka jak możesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Akrimka 29.05.2012 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Ja mam zrobione zasilanie włsnie na alupexach, z kotłowni wychodzi miedz, przechodzę na pexa i już w wylewkach do rodzielacza miałem pexem w jednym kawałku. Tak samo rozprowadzenia do grzejników dałem. Aby to zabezpieczyć na wyjściu z pieca mam separator pary, wiec nie zagotuje wody w rurkach, jedynie w piecu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efka3 30.05.2012 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 Nasz zbiornik w końcu doczekał się rozbiórki Madric mam znowu pytanie ... Wszystkie te bebeszki ładowałeś od góry? Czy dół zbiornika również odciąłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madric 30.05.2012 15:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 kalio: O co biega z tymi osadnikami po prawej? Mówisz o tych upustach przy rozdzielaczu? Termometr najzwyklejszy http://allegro.pl/termometr-tarczowy-tylny-63mm-1-2-0-120c-i2319213081.html Akrimka: przy buforze i zaworze 3d raczej mało prawdopodobne aby gotowało się. Coż to za separator. Sprawdze w necie bo ciekawość mnie .... efka3:Tak. Odciąłem tylko jeden dekiel i wszsytko z góry. Jest tam sporo miejsca, choć z początku cienko to widziałem i myslałem o obcięciu obu... Dzisiaj oglądałem i wychodzi na to co mówili inni czyli ZZ nie trzeba w miejscach o które pytałem. Zobaczymy, życie pokaże...Jutro foty dość fajnie wygląda ta moja kotłownia, jestem dumny. Żeby to jeszcze działało:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 30.05.2012 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 na prawym esbe masz w poziomie wpięty filtr osadnikowy (skośny) taki jak by trójnik, chodzi o to aby ta odnoga była skierowan w dół, w środku masz siatreczkę która zatrzymuje właśnie brudy takie montowanie powoduje że syf zamiast w siateczce się układać będzie ciągle zapychał przepływ lewy esbe ma dobrze zamontowany, nie widze jak masz ustawione zaworki jaki jest ich kierunek jeśli pompa ma pchać wodę go góry to te górne osadniki powinny być pod pompą, aby zabezpieczyć pompę i zawórjeśli pchają od zawora w dół a tak mi się wydaje że planujesz to masz dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madric 30.05.2012 18:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 na prawym esbe masz w poziomie wpięty filtr osadnikowy (skośny) taki jak by trójnik, chodzi o to aby ta odnoga była skierowan w dół, w środku masz siatreczkę która zatrzymuje właśnie brudy takie montowanie powoduje że syf zamiast w siateczce się układać będzie ciągle zapychał przepływ lewy esbe ma dobrze zamontowany, nie widze jak masz ustawione zaworki jaki jest ich kierunek jeśli pompa ma pchać wodę go góry to te górne osadniki powinny być pod pompą, aby zabezpieczyć pompę i zawór jeśli pchają od zawora w dół a tak mi się wydaje że planujesz to masz dobrze heh faktycznie prawdę prawisz. Dzięki (takich podpowiedzi mi trzeba:))... tak w dół będą pchały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madric 14.06.2012 14:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 (edytowane) Poszły konie po betonie... Robi się podłogówka. Całkiem fajnie to idzie, mogę śmiało powiedzieć że 150m2 idzie obrobić w jeden dzień... Wylewki w przyszłym tygodniu. to był dobry mecz polska-rosja.... tak sie pracuje http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=120343&stc=1&d=1339684980 Pare zegarków. http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=120346&stc=1&d=1339685806 Edytowane 14 Czerwca 2012 przez madric Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madric 15.06.2012 13:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 I po ptakach:). Skończona podłogówka. łazienka a=10-15sypialnie a=20hol + salon a = 30cmwiatrołap a=10-15cmkuchanie 25-30cm poszło ok. 500mb rureczki. Jestem zadowolony. tylko napełnić i sprawdzić przecieki, których nie będszie oczywiście:D:D:D:D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Akrimka 17.06.2012 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 Coś mało tej rurki jak dla mnie.... ja bez sypilani połozyłem chyba z 600mb + łązienka na pietrze. Ale jak wyliczone to ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts