Sławek... 31.12.2010 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2010 ....oj widzę że kolega grand zaczął się plątać w zeznaniach hehe.....moja rada: nie próbuj udowodnić że jesteś najmądrzejszy bo to nie o to chodzi... i doradzaj w kwestiach na których na prawdę się znasz... to tyle....a z tą wilgocią w zimie to się skompromitowałeś a nie pomyliłeś.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grch 31.12.2010 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2010 (edytowane) Generalnie poza oceną mojej osoby nic nowego nie wniosłeś więc bez komentarza. Edytowane 31 Grudnia 2010 przez gr***ch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 31.12.2010 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2010 ...no i własnie!!! W zimie nie ma żadnej diabelnej wilgoci!!! Wręcz przeciwnie!!! Jest diabelnie sucho! Im bardziej mroźno tym bardziej sucho! Dwa tygodnie temu ekipa kładła mi płyty g/k w garażu przy grzejącej (w sąsiednim warsztacie) małej kozie (-6 st.C na dworze) i na dokładkę jeszcze je zaszpachlowali. Miałem w związku z tym wątpliwości, ale znajomy majster, który mi to robił, powiedział, że jeśli to popęka, to za karę zrobi mi na wiosnę za darmo całe poddasze. Pozdrawiam i życzę pomyślności w Nowym Roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 31.12.2010 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2010 (edytowane) Dwa tygodnie temu ekipa kładła mi płyty g/k w garażu przy grzejącej (w sąsiednim warsztacie) małej kozie (-6 st.C na dworze) i na dokładkę jeszcze je zaszpachlowali. Miałem w związku z tym wątpliwości, ale znajomy majster, który mi to robił, powiedział, że jeśli to popęka, to za karę zrobi mi na wiosnę za darmo całe poddasze. Pozdrawiam i życzę pomyślności w Nowym Roku. hmm i czego by tu Tobie życzyć w Nowym Roku??? Będę neutralny... Aby Wszyscy Zdrowi Byli!!! Edytowane 31 Grudnia 2010 przez Rom-Kon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 31.12.2010 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2010 gr***ch widzę że już zmieniłeś nicka a myślałem że to się stanie dopiero po nowym roku... ...i nie myśl że może ja za tym stoję... Murator na reklamie też chce zarobić dobrze pilnują - przecież to Ich kasa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grch 02.01.2011 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2011 Ha,ha Rom domyśliłem się że to z tego powodu.Nie będę się tym przejmował.Życzę spokojnych inwestycji i płynności finansowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jozek131 09.01.2011 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 Jak chcesz szybko wykończyć zimą pomieszczenia to zamiast wełny zastosuj 12-;-15 cm piany poliuretanowej paro-przepuszczalnej SELSCTION500 to tą kozą zagrzejesz całe poddasze i spokojnie możesz płyty zakładać , a przy tym będziesz miał poddasze cieplejsze i bez mostków termicznych co przy wełnie jest nie do uniknięcia .Może trochę więcej wydasz ale zyskasz przy ogrzewaniu zimą od 30-;-40% a latem klimatyzacja nie musi być taka mocna . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orko 10.01.2011 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 Te 30-40% to w stosunku do czego?Do domku bez ocieplenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jozek131 10.01.2011 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 Te 30-40% to w stosunku do czego? Do domku bez ocieplenia? 30-40% to stosunek do wełny mineralnej, proszę o tym poczytać na stronie PGIN:wave: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orko 11.01.2011 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2011 Aaaa reklama no tak. Piszesz co wiesz bo myślisz, że coś wiesz ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek... 11.01.2011 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2011 ...pianka ma o wiele lepsze współczynniki przenikania od wełny, ale twierdzenie, że dzięki pianie można zaoszczędzić 30-40% kosztów ogrzewania budynku jest delikatnie mówiąc lekkim nadużyciem jakieś oszczędności na pewno nastąpią ale nie o takiej wielkości ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppred 11.01.2011 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2011 Z tą oszczędnością to bzdura - ta pianka ma taka samą izolacyjność cieplną jak nieco lepsza wełna lambda na poziomie 0,036.http://izopian.pl/pobierz-techniczne/podsumowanie.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lelelek 11.01.2011 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2011 niektóre 0,023 W/(m*K) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jozek131 15.01.2011 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2011 Znajcie mi budynek z wełny mineralnej który niema mostków termicznych ( sprawcie jak lekko będzie wiał wiat to czy przez gniazdka w ścianie nie wieje ) przy pianie poliuretanowej to nie występuje !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek... 15.01.2011 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2011 ..tak, tak.... wichury wydostające się z gniazdek są nagminne... szczególnie w domach z wełny mineralnej ja rozumiem reklamę produktu, rozumiem, że każdy chce z czegoś żyć i coś sprzedać, ale takie argumenty to już jest chyba przesada...bo co niby ma takiego w sobie wełna na poddaszu, że przez nią zaczyna pizgać z gniazdek??? hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DIY 15.01.2011 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2011 @jozek131 czyżbyś nie wiedział, że w samej warstwie piany potrafią występować mostki termiczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jozek131 16.01.2011 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 Ja powiem że jak ktoś chce siedzieć w starej technologi to żadne argumenty go nie przekonają . Poczytajcie w internecie o pianie SELECTION 500:wave: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orasje 22.01.2011 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 Witam Panowie, mam nadzieję że już się nie gniewacie na siebie o te płyty KG i ich "nasiąkliwość" w zimie. Ja mam pytanie odnoście płyt OSB - jest 22 stycznia, w Gdańsku ok. 0 C i pytanie czy można je kłaśjako podłogę poddasza na strop. Nie mam jeszcze ocieplenia /wełna/ i chce zacząć od podłogi z OSB. Czy to pomysł który można zaakceptować? Tak przy okazji, jakie są ceny teraz za 1 m.kw za kładzenie OSB? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DIY 22.01.2011 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 To jest właśnie wyższość technologii drewnianej nad murowaną - jesień, zima, wiosna czy lato praca wre a pod dachem jak u ciebie to już delikatesy.Przed montażem płyt sprawdź czy po wykonaniu podłogi dojdziesz wszędzie bez problemów z izolacją.Bywa, że zwykłe kleszcze lepiej jest zaizolować mając podejście od góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orasje 22.01.2011 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 DIY, bądź tak dobry i rozwiń temat kleszczy, nie bardzo kumam o co chodzi? dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts