grzechu7 28.12.2010 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 Przez kilka lat w pokoju mieszkał mój dziadek który ujmijmy to krótko nie dbał o higienę. W związku z tym ściany można powiedzieć przeszły takim niemiłym zapachem (stęchlizna, pleśń) Tynk został zbity tylko na 2 ścianach z 4 i tam gdzie wyłaziła pleśń. ( już nie chcę tłumaczyć dlaczego bo można by wypracowanie o tym napisać Potem na wszystkie ściany został położony gips, zostały również pomalowane pędzlem nie rozrobionym uni gruntem i potem 2x farbą. Niestety tam gdzie tynk nie był zbity po przystawieniu nosa czuć dalej ten smród, czy istnieje jakieś wyjście z tej sytuacji nie niszcząc ścian ?? Może jakiś olejek zapachowy, czymś natrzeć ściany ?? nie mam pojęcia ;/ aaa i nie sądzę by można było to wywietrzyć bo dziadek nie mieszka tam od 10 lat i przez ten czas było tam wietrzone i myte wszystko domestosem ..ale dopiero teraz się tynki zbiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bind 04.01.2011 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 Wydaje mi się że przyczyną przykrego zapachu jest wilgoć, która znajduje się w ścianie. Jeżeli ściana byłaby sucha nie wydzielałaby intensywnego zapachu. Zresztą skoro w wielu miejscach wilgoć wychodziła w postaci grzyba, potwierdza to moją teorię. Ja bym próbował osuszyć pomieszczenie którąś z nieinwazyjnych metod. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 04.01.2011 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 Myślę podobnie. To raczej wilgoć i pleśń. Zaden zapach organiczny (po dziadku) typu pot nie utrzymałby się 10 lat:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciej_Konin 10.01.2011 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 Grzechu, a może dziadek w szafie się schował ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuba Dąb 12.01.2011 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 haha to by dopiero było zaskoczenie. Ale jeśli o mnie chodzi to też stawiałbym na zbyt dużą wilgoć. Zedrzeć wszystko do 0, wyczyścić, wysuszyć, zrobić wentylację. Sporo powinno się zmienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turra1 12.01.2011 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 nic nie zdzierać tylko wietrzyc i suszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuba Dąb 17.01.2011 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 optymistyczna wersja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budownictwook 18.01.2011 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 Zawsze można wyciągnąć metodę z obory i wybielić wapnem. Wapno ma doskonałe właściwości bakteriobójcze. Powinno pomóc na dziadka Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panicz 19.01.2011 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Jedyna skuteczna metoda na taki zapach to zerwanie tynków, podłóg, wywietrzenie mieszkania i na nowo tynkowanie i wylewki. Mam porównanie, robiliśmy 4 stare mieszkania dla jednego klienta. 2 były zrobione w ten sposób, a 2 ostatnie już po taniości (gładź i panele na stary parkiet). Różnica ogromna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof czajka 22.01.2011 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 hahahaha ale się uśmiałem z tego dziadka w szafie, po którym 10 lat śmierdzi. Przepraszam autora wątku, ale po prostu nie mogę się powstrzymać. Ja bym briefa zastosował albo innego odświeżacza, a nie tam zarazz tynki skuwać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts