Gość so**l 29.12.2010 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2010 Witam. Posiadam działkę o wymiarach : szerokość 20 m, długość 50. Dojazdem jest wąska działka budowlana o wymiarach o wymiarach : 9,5 m szerokości i 50 długości, która jest również moją własnością. Całość to niecałe 1500 m. Media są oddalone o 50m od miejsca w którym można wybudować dom. Dodatkowo jest problem z projektem, ponieważ wjazd na działkę jest od strony południowej i zależy nam aby salon był z przodu. Długo szukamy odpowiedniego projektu i coraz bardziej skłaniamy się ku temu aby kupic projekt indywidualny. Moje pytanie - warto budowac się na takiej działce czy lepiej spróbować ją sprzedać i kupić inną? Oczywiście zdaję sobie sprawę,że jest to nietypowa działka, więc nie sprzedam jej w super cenie i albo będę musiała dołożyć trochę gotówki do nowej działki, albo wystarczy mi ze sprzedaży na zakup drugiej, ale sporo mniejszej działki. Okolica jest bardzo ładna i chciałabym tam mieszkać, ale nie wiem czy taki dojazd do domu jest opłacalny. Czy ktoś z Was ma podobną działkę? Ile może kosztować podłączenie mediów? Czy można jakoś fajnie zagospodarować ten kawałek terenu o wymiarach 9.5 na 50 ,czy traktować go tylko jako dojazd do domu? Zrobienie podjazdu do domu też będzie sporym wydatkiem. Pakować się w to? Budowę domu planujemy za około 2 lata, więc mamy czas. Mam nadzieję,że nie namieszałam za bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 29.12.2010 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2010 Myślę, że na drogę wystarczy Ci spokojnie połowa szerokości, możesz sobie resztę obsadzić drzewami i zrobić dojazd jak to się kiedyś do dworów robiło, aleję kasztanową czy coś w ten deseń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
william.bonawentura 29.12.2010 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2010 Ile może kosztować podłączenie mediów? Czy można jakoś fajnie zagospodarować ten kawałek terenu o wymiarach 9.5 na 50 ,czy traktować go tylko jako dojazd do domu? Wbrew pozorom media 10m i 50m nie są w relacji cenowej 1:5 tylko 10:9. Bo i tak operator koparki weźmie za godzinę roboty, nawiertka czy szafka elektryczna kosztuje tyle samo, geodeta skasuje identycznie, zaś koszt dodatkowych 40m rurki i kabla to góra 1000zł. Istotne jest zaś to jak będziesz tę drogę utwardzał i odśnieżał. Ja bym zrobił sobie alejkę topoli, kupił traktorek do odśnieżania i się budował . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość so**l 30.12.2010 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 Aleja kasztanowa, aleja z topoli -brzmi fajnie :) Dzięki, myslałam,że taką działkę będziecie mi odradzać. Sama nie wiem czy dobrze robię , ale jakoś nie umiem się jej pozbyć. Przez to,ze jest oddalona o 50 metrów od głównej drogi , jest tam spokojnie, cicho i fajne widoki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zip20 13.01.2011 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 (edytowane) do usunięcia Edytowane 7 Czerwca 2017 przez zip20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość so**l 31.01.2011 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Jakie masz szerokość drogi? Jest tylko dojazd do domu czy coś więcej? U mnie po zrobieniu drogi zostanie kilka m szerokości do zagospodarowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts