lexis_2005 29.12.2010 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2010 Witam,chciałabym na lato kupić hamak do ogrodu. Problem w tym, że nie mam w ogrodzie żadnych drzew do jego powieszenia.Jakie są wasze sposoby na umocowanie hamaka? Macie jakieś pomysły? Gotowe stojaki są dla nas za drogie.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 29.12.2010 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2010 Posadzić drzewka . Cudów nie ma. Do czegoś to przyczepić trzeba. Ma być tanio więc może kołek w ścianie domu (tylko porządny) i z drugiej strony zabetonowany w ziemi stalowy słupek ogrodzeniowy albo wkopany porządnie słupek drewniany? Może być też drewniana/metalowa konstrukcja zrobiona samemu. Mocowana do ściany albo wolnostojąca. Myślę że zmieściłabyś sie w 100 - 200 zł ale trzeba samemu zrobić i wykończyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosia125 29.12.2010 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2010 ja mam ten sam problem i jak pisze perm musze zrobic taka konstrukcje...strasznie trudne to chyba nie bedzie... ale slupki trzeba bedzie wbetonowac...widzialam jak kiedys facet robil betonowanie słupka w wiadrach duzych a pozniej zakopywal w ziemi... tak zreszta tez robia dla dzieci huśtawki.... wiec chyba wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bind 30.12.2010 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 Wykopać dwie dziury, kupić dwie rurki. W dziury około pół metra głębokości wstawić rury, wsypać gruz w celu zbrojenia, zalać betonem i pomalować. Teraz możesz wieszać hamak i się na nim pobujać (oczywiście po utwardzeniu się betonu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lexis_2005 03.01.2011 08:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 Dziękuję wszystkim za odpowiedź. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waldek78 03.01.2011 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 (edytowane) a może taką konstrukcję sobie zrób http://www.dominus-agd.pl/dagd-foto/fotostore/f8d1f1d405fe28627eaaec642cd823ad/big/879765963.jpglub ... http://allegro.pl/48200-hit-meble-ogrodowe-hamaki-hamak-na-stelazu-i1362951434.html Edytowane 12 Stycznia 2011 przez Waldek78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka 14 11.01.2011 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2011 (edytowane) U nas konstrukcja pod hamak robiona ze stempli które zostały po budowie Edytowane 22 Lutego 2011 przez Inka 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WOJSKI 12.01.2011 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 U nas konstrukcja pod hamak robiona ze stempli które zostały po budowie [ATTACH=CONFIG]37935[/ATTACH] ja myślałem o wykonaniu huśtawki ze stępli, ale widzę że można i stojak do hamaka zrobić pomysł sobie skopiuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka 14 13.01.2011 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 pomysł sobie skopiuję bardzo prosze My to sie trochę za późno zorientowaliśmy, bo te stemple leżały w trawie i niszczały od wilgoci przez jakieś 2 lata - ale ten sezon jeszcze wytrzymają. Skręcanie stojaka zajeło nam jedno sobotnie popołudnie. Najlepsze jak znajomi przychodza, na zewnątrz pada i hamak(materiał) jest schowany i stoi sam stojak - to pytają np: dlaczego ta huśtawka jest do góry nogami?, albo: jak wy na tym trzepiecie ten dywan?:lol2: Cuda potrafia wymyślić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 13.01.2011 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 Inka 14 , sprawdzaj tę konstrukcję (bo te słupki, to pewnie z drewna?) rokrocznie "na wytrzymałość", bo upadek i z tej niewielkiej(?) wysokości może być (oby tylko!) bolesny. Ja bym te słupki zamienił na profile zimnowalcowane (odpowiednio zabezpieczone p. korozji). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosciu01 13.01.2011 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 U mnie jest tak: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/59a8d05ae75b1ff6.html Hamak wiesza się tam gdzie te huśtawki na linkach.Zdejmuję huśtawki ( są na takich klamrach ) i wieszam hamak - widać jeden zaczep na słupku specjalnie do tego.Z drugiej strony pergoli od strony fotografującego ( nie widać ) duża huśtawka z ławką na podporach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamykkamyk2 14.01.2011 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 Tak stojak - konstrukcja, to naprawdę się sprawdza (wiem z własnego doświadczenia sąsiad taki ma), ale moim zdaniem powinien być metalowy, jest wtedy stabilniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka 14 14.01.2011 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 (edytowane) Inka 14 , sprawdzaj tę konstrukcję .... No, właśnie mam tego świadomość. Szczególnie po zimie jak namokło i potem przeschnie- może być kruche. Ale i tak uważam ze lepszy niż te z allegro przynajmniej wiatr nie porywa, no i oczywiście znacznie tańszy... gosciu01 fajnie u Ciebie:), a jaka zieleń i te kwiaty piękne:jawdrop: Edytowane 14 Stycznia 2011 przez Inka 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosciu01 14.01.2011 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 gosciu01 fajnie u Ciebie:), a jaka zieleń i te kwiaty piękne:jawdrop: To są hortensje, tylko jakaś szlachetna odmiana ( zapytam żonę ). Do tego normalnie w naturze są różowe, ale jak rosną na kwaśnej glebie, bądź je nawozisz siarczanem potasu, to są takie błękitne. Na początku były właśnie różowe, ale jako "młody" ogrodnik z chwilowego braku nawozu azotowego podsypałem je wiosną właśnie zakwaszając. I tak zostało, bo jest to zjawisko unikalne! Ponadto podsypuję też azotem, oczywiście zachowując proporcje nawożenia i przycinam kwiatostan po przekwitnieniu. Jak przemarzną ( ostra zima ), to tych kwiatów jest mniej. mam jeszcze kilka takich perwełek w ogrodzie, ale to nie ten wątek Może zdradziłem swój sekret, ale może znajdę też naśladowców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leo-zrobi 09.08.2013 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Witam, chciałabym na lato kupić hamak do ogrodu. Problem w tym, że nie mam w ogrodzie żadnych drzew do jego powieszenia. Jakie są wasze sposoby na umocowanie hamaka? Macie jakieś pomysły? Gotowe stojaki są dla nas za drogie. Pozdrawiam. Koszt wykonania hamaka z kantówek ze składu budowlanego nie sądzę aby przekroczył 60zł. Proszę zajrzeć na bloga. Szmata kupiona w biedronce a konstrukcję zrobiłem sam. Fakt że żona czekała na niego 2 lata ale udało się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts