Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasza Góraszka

Recommended Posts

Witam wszystkich forumowiczów!

Chciałam pokazać Wam swój domek. Jest prosty i mam nadzieję, że nie będzie za drogi, ale nasz własny. Marzę już żeby się wprowadzić do niego, ale jeszcze trochę ... Projekt jest z Archetonu, a nazywa się Delta.

http://212.244.189.200/dana/dom.jpg

http://212.244.189.200/dana/dom2.jpg

a tak wygląda nasz domek teraz, zimową porą :)

http://foto.onet.pl/upload/27/38/_419491_n.jpg

• Odpowiedzi 49
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dostałem maila z pracowni Archeton podano mi wartość kosztorysową "pod klucz" dla projektu DELTA 328 760. 81 . kwota nie uwzględnia kosztów instalacji wewnętrznych. :o :o :o

Rany, rany. Czy możesz napisać jak u Ciebie to wygladą?

Widzę, że zrezygnowałaś z garażu, więc koszta są napewno mniejsze :wink:

Pozdrawiam

Widzieliśmy tą wycenę i stwierdziliśmy, że musimy myśleć tylko o następnym etapie a nie o całej sumie, która jest rzeczywiście przerażająca. Różnica jest duża.

Ja z ciekawości zrobiłam porównanie i wyszło mi, że w kosztorysie to, co my zrrobiliśmy za 75 tys., to jest 132 tys., więc nie przejmuj się tak do końca kosztorysem.

Pozdrawiam i życzę dużego zapału. :D

Witam :wink:

Fajny domek Dana :D tylko czemu tylko jedna fotka :( , ten daszek nad drzwiami wejściowymi dodaje uroku :D z tym trójkątnym okienkiem w jakim on będzie pomieszczeniu ?może coś napiszesz. I jeszcze jedno mam pytanie czy ten Pan z dachu z szedł czy jeszcze siedzi biedaczek. :lol:

Skywojtas nie łam się zawsze w projektach dają inne ceny niż faktycznie wychodzą w czasie realizacji projektu trzeba po prostu chodzić po hurtowniach i dowiadywać się o ceny materiałów i żądać o upusty, rabat na tym można sporo zaoszczędzić, no i od czasu do czasu można na jakimś etapie budowy zrobić samemu parę prac budowlanych i tym samym zaoszczędzić na robociźnie jeśli się potrafi a jak się nie potrafi można się nauczyć tylko potrzebny jest czas.

Pozdrawiam ARi :wink:

Ari, jestem początkująca w kwestii zdjęć, ale jak się ładnie uśmiechnę do Maksia to mi może pomoże 8) . Lukarna z nietypowym oknem nad drzwiami wejściowymi będzie na korytarzu, daje światło na hol na górze. Z drugiej strony też jest taka lukarna i okienko nietypowe będzie w łazience.

A co to tego pana, to zauważyłam go dopiero jak wkleiłam zdjęcie. Wiesz byłam tydzień temu na działce, to go tam nie widziałam. Może były silne wiatry i porwało go. :cry: Mam nadzieję jednak że się dobrze miewa. :)

Pozdrawiam

Domek piękniutki, gratuluję. Troszkę podobny do naszego, choć Wasza dachówka jest jak marzenie!!! Cena też niczego sobie, o dziwo również zbliżona do do kosztów naszej budowy. Również u nas lukarna doświetla klatkę schodową. Jakie planujecie okna i jaki kolor tynku?

I kiedy planujecie przeprowadzkę? Bo my będąc na podobnym etapie jak Wy chcielibyśmy wprowadzić się najpóźniej we wrześniu.

Pozdrawiam gorąco i życzę wytrwałości.

B.

Dzięki za milutkie słowa Bea z B. Rzeczywiście podobne są te nasze domki. Jeżeli chodzi o cenę, którą podałam przy materiałach dachu, to nie jest tylko dachówka. Ta cena obejmuje również:

krokwie,

folia,

rynny,

kratki wentylacyjne,

gwoździe,

kotwy,

okna połaciowe

dwa wyłazy

blacha do obróbki

i oczywiście dachówka.

Sama dachówka wyniosła nas 11.150 PLN, więc chyba nie tak znowu źle.

Co do przeprowadzki to wszystko zależy od takich biletów, które nam się na razie wyczerpały :cry:

Ale życzę Ci Bea, żebyście zrealizowali swój plan.

Pozdrawiam.

Dana domek śliczny. Obejrzałam projekt i widzę że chyba zrezygnowaliście z garażu na rzecz...nooo właśnie, czego ?? :D I jakie jeszcze zmiany wprowadzaliście?

Co do Twojego kosztorysu - to przyznaję że jestem pod wrażeniem. U nas za st. surowy otwarty wyszło ciutkę mniej - bo 70 tys. - ale nas domek mniejszy i na dachu mamy blachę - więc nie ma co porównywać.

Fajnie było Cię poznać. Pozdrawiam.

Becik dzięki za miłe słowa. Rzeczywiście zrezygnowaliśmy z garażu, a wyszło to nawet od mojej połowy (ku mojemu zdziwieniu, ale i pełnej akceptacji :) ) Planujemy tam tzw. czyste pomieszczenie gospodarcze, czyli spiżarnia, pralnia, suszarnia i inne. Jeżeli chodzi jeszcze o zmiany w projekcie, to wyjście na taras mamy nie na tył domu, tylko na bok, jak widać na zdjęciu. A pod tarasem wygospodarowaliśmy jeszcze coś w rodzaju piwniczki, czyli inaczej "brudne pomieszczenie gosp." A ściana na razie jest z bloczka supporex, no i będzie ocieplona styropianem albo wełną. Jeszcze muszę poczytać na forum na ten temat.

Mi też było miło Cię poznać. Jeżeli chodzi o pokazy lotnicze, to zaproszenie jest aktualne :)

Pozdrawiam