una 29.12.2010 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2010 Mam pytanie do osób ogrzewających dom węglem ( szczególnie posiadających nieduże działki w miastach) - co robicie z popiołem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 29.12.2010 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2010 Podłącze się pod temat. Co prawda palę drewnem ale popiół też mam. W tej chwili wyrzucam na sąsiednie działki ale w przyszłości jak będą sąsiedzi to będzie problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 29.12.2010 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2010 Obecnie drobny popiół z węgla "jak znalazł" nadaje się do posypywania śliskich chodników (ewentualnie schodów). Wiosną trzeba pozamiatać i wyrzucić do kontenera na śmieci. Popiół z drewna iglastego - jako nawóz pod iglaki (kwaśny! ). Popiół z drewna liściastego - rozsypać dokładnie po ogródku (świetny jako nawóz z odczynem zasadowym - sprawdziłem w swoim ogrodzie!) . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalumet 29.12.2010 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2010 dokładnie popiół jest dobry do posypywania drogi dojazdowej, chodnika itpwiosną wystarczy pozamiatać i po problemieresztę do worków i na śmieci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts