mtsw466 29.12.2010 23:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2010 Jesteśmy przed wyborem rodzaju oświetlenia naszego salonu. Szukamy ciekawych inspiracji. Wklejcie Wasze realizacje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosia125 30.12.2010 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 no to ja się podzielę ledami....początkowo nie byłam zadowolona, jak usłyszałam cenę jednej dobrej żarówki, albo oczka...ale teraz przyznałam rację "mojemu budowniczemu", to dobry wybór...zdjęć nie wklejam, bo jeszcze nie ma wykończenia...ale nad częścią jadalną zrobiliśmy miejsce na żyrandol na środku i dookoła, ale po kwadracie oczka ledowe..tak samo nad salonem, z tą różnicą, że dwa oczka z tego salonowego kwadratu wysuneliśmy bardziej przy kominku i możemy tylko je włączyć...polecam rozważenie ledów.. tylko nie tych dostępnych w castoramie, bo są słabe... my kupujemy na stronie internetowej jakiegoś sklepu - duży wybór i różne moce mają... inwestycja niby jest, ale światło super i koszty utrzymania małe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magduska 30.12.2010 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 ja też polecam ledy jak tosia125 niestety zdjęć Ci nie podeślę, bo jeszcze nic nie widać (ciągle prace trwają), ale... moja cała chałupa będzie "oledowana"..... znaczy się... już właściwie jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bind 30.12.2010 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 Niestety to nie jest mój salon, ale to zdjęcie mnie bardzo zainspirowało. Szczególnie jeżeli chodzi o ten podświetlany tatuaż na ścianie. Wrzucam fotkę może i Ciebie zainspiruje. Pozdrawiam http://www.urzadzamy.pl/zdjecia/SALON_SWIATLA_001.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
montwa 30.12.2010 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 ja bym stawiał na ledy, co prawda nie nadają się do oświetlania dużych powierzchni ale jako światło punktowe są doskonałe, można je zaaranżować na mnóstwo sposobów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosia125 30.12.2010 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 z tym oświetleniem dużych powierzchni się całkowicie nie zgadzam,są takie żarówki specjalne, które dają dużo więcej niż zwykła nawet najlepsza żarówka, tylko trochę kosztują.... a nie ma ich w zwykłych sklepach... na stronach można poszukać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sdgn 30.12.2010 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 z tym oświetleniem dużych powierzchni się całkowicie nie zgadzam, są takie żarówki specjalne, które dają dużo więcej niż zwykła nawet najlepsza żarówka, tylko trochę kosztują.... a nie ma ich w zwykłych sklepach... na stronach można poszukać... Tosia125 To podaj chociaż jakiej firmy są żarówki ?, jak nie chcesz ujawnić gdzie kupowałaś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zenon_arch 30.12.2010 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 A w jakim stylu będzie salon utrzymany? nowoczesny? czy taki...tradycyjny...warto pomysleć o kilku lampach nad stołem oraz przy kanapie/sofie, a także fotelach. Czasem korzystamy tylko z jednego miejsca i nie ma potrzeby zapalać wszystkich świateł w pomieszczeniu. Nad stołem dałbym jakąś ekstrawagancką, dużą, a przy kanapie z dobrymi, jasnymi żarówkami. Tu najczęściej ludzie czytają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosia125 31.12.2010 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2010 (edytowane) nie chodzi o to, że nie chcę nie znam się na tym, więc nie pisałam, no i nikt nie pytał... zapytam i po Nowym Roku umieszczę Wam nazwę, stronę i zdjęcie znajdę może... żeby nie było, że robię reklamę... http://www.lightmarket.pl/produkt-21-LED_SUPERFLUX-MULTI_E27_230V_14W=85W_88LED_CIEPLA_SPECTRUM-12446320762242-79.html to jest coś takiego, tylko nie wiem, czy my mamy akurat tą... może i jest droga, ale warto... nasza daje więcej światła niż najmocniejsza zwykła żarówka, a prawie nic nie ciągnie.... no i ledowe punktowe też mamy i polecam, bo podobno halogeny dużo ciągną, znajomi narzekają... a ledy prawie nic... a oświetlenie nawet samymi punktami jest dobre... tylko, że punkty między sobą też się różnią, nie wiem dokładnie jakie mamy... ja się zgodzę z zenon_arch ogólnie jestem za tym, żeby zrobić więcej źródeł światła... punktowe, żyrandole i kinkiety, tam gdzie stanie jakiś fotel... oprócz naszych punktów i żyrandoli nad stołem i salonem, mamy jeszcze wyprowadzenie pod kinkiet i gniazdka w różnych miejscach, żeby tam, gdzie nam się będzie później podobało wstawić jakieś lampki.... dom jest na lata... elektryk nam odradzał po co nam tyle, na co mu odpowiedziałam, że zawsze można elegancko zaślepić, a nie później ściany kuć, jak stwierdzimy, że coś by nam się więcej przydało... Edytowane 31 Grudnia 2010 przez joliska Scalenie postów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mtsw466 31.12.2010 13:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2010 Uuu cena trochę zabija jak za jedną żarówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 31.12.2010 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2010 A czy te zarowki ledowe pasuja do kazdej lampy? Czy musza byc specjalne zyrandole? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 31.12.2010 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2010 a ja doradzam ledową ostrożność. żarówka ledowa owszem, ale posiekanie wnętrza ledami na prawo i lewo... - stanowczo nie. potem każde pomieszczenie wygląda, jak kibelek z ledowymi halogenkami. i jak tak czytam - jestem zupełnym przeciwnikiem tosi125 - wychodzę z założenia, że dobrze przemyślana instalacja elektryczna pewne moje fanaberie przewiduje, ale kontakt co 2 m "jakby mi się zachciało jakąś lampkę postawić" zdecydowanie odpada. nie uległam wprawdzie wszystkim sugestiom moich elektryków, ale nie musiałam przekuwać ani cm kabla choć ustawienie mebli i inne koncepcje zmieniły się 3x. uważam, że odpowiednio dobrana lampa jest nie tylko ozdobą wnętrza, ale i je odpowiednio doświetla. bez konieczności dostawiania 3 kolejnych. zresztą - wówczas ten zwisający z góry bajer przestaje być bajerem, bo jest otoczony czymś, co psuje mu tło. bo to trochę tak jak załadowanie pięknego pomieszczenia tysiącem mebli - choćby nie wiadomo, jak ładne i wysmakowane, bez odpowiedniej ekspozycji zwyczajnie stracą urok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nielot2 31.12.2010 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2010 Idealny temat bo wlasnie wczoraj sobie z malzonka uswiadomilismy ze trzeba by pomyslec nad oswietleniem salonu. w zasadzie oboje jestesmy przekonani do formy sufitu podiweszanego ale na tym nasze wizje sie koncza. Na pewno nad stolem zamierzamy umiescic wiszaca zampe z 3ema zarowkami ale stanelismy w martwym puncie jesli chodzi o reszte salonu.... Salon ... hehe 17m2 wiec szalu nie ma ale moze ktos z Was moglby nas poratowac jakimis poradami. W razie potrzeby moge wkleic przewidywane rozstawienie mebli, TV itp. Bylibysmy wdzieczni za wszelkie uwagi jako ze to nasz pierwszy remont wiec wiedza jest mniej niz skromna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wierzch 31.12.2010 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2010 Warto przejrzec watek Oświetlenie - pochwalcie sięPonadto sporo ciekawych artykulow nt. oświetlenia mieszkania, domu i ogrodu mozna znalezc tutaj. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nielot2 31.12.2010 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2010 W natloku watkow ten z oswietleniem mi umknal. Dzieki za linke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mtsw466 02.01.2011 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2011 Dzięki za linka. A może wklejcie jakieś zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosia125 03.01.2011 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 nie mam kontaktów co 2 m... chciałam tylko powiedziec, ze lepiej wszystko dokladnie przemyslec i zrobic wiecej nic poźniej ściane kuć... ja mam kontakty z każdym rogu lub miejscu , gdzie ma stanąć mebel, więc nie będzie niczego widać, pod tym względem jestem perfekcjonistką i każdy kontakt mi musi wizualnie pasować do reszty lub ma go nie być widać... w dalszym ciągu polecam rozwiązanie oświetlenia punktowego i ledowego wokół stołu w jadalni i salonie i zapewniam, że nie wygląda jak posiekana łazienka.... (zresztą nie podobają mi się ledy w suficie w małych łazienkach, uważam że na sufitowe podświetlenie to łazienka powinna być duża)w odpowiedzi na pytanie, czy te ledowe pasują to mają różne te końcówki a taka żarówka jak każda inna wchodzi po prostu w klosz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts