john_lz 19.03.2011 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 10 cm to bal czy grubsza zapałka ? A co do cen to mogę podać z własnego doświadczenia . Płazy o grubości 23 cm wysokości 43-45 cm ( czyli 6 sztuk tworzy wysokość jednej kondygnacji )- cena stan surowy otwarty ( bez okien, drzwi ) ale z dachem ( tzn konstrukcja bez pokrycia ) około 2 tyś za m2. Stan prawie do zamieszkania około 4 tyś za m2. no to nieźle zarabiają bo materiał ich nawet 30 tyś nie wyniósł ha ha ha - pijany byłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
butynski 19.03.2011 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 (edytowane) no to nieźle zarabiają bo materiał ich nawet 30 tyś nie wyniósł ha ha ha - pijany byłeś? Oczywiście ,że ich nic nie wyniósł bo sam za niego płaciłem sprzedającemu ! Pijany to chyba ty jesteś . A co do brusów i płazów też się mylisz gdyż na podhalu właśnie kupowałem materiał i cieśla ze sprzedającym posługiwali się nazewnictwem płaz ( dla materiału 18-24ccm) i brus ( ok 14-16 cm ) . Edytowane 19 Marca 2011 przez butynski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
butynski 19.03.2011 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 a zapłacić cieśli tylko za robociznę (nie dniówki bo tu pośpiech nie wskazany). A gdzie na świecie spieszą się na dniówkach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek57 19.03.2011 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 taa....dobry cieśla na budowie wyrobi kantówki.....ze o deskach nie wspomne:) narabie desek i obrobi ośnikiem:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
butynski 19.03.2011 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 Budujecie domy z bala a nie znacie podstaw. No w dzisiejszej dobie internetu niewiedza Wasza to albo lenistwo albo naiwność. Po pierwsze: płaz i brus to jedno i to samo. nie ma znaczenia grubość (pow. 2cali) a nazewnictwo bierze się z rejonu - i tak podhale i małopolska nazywa płazem to co pozostała część Polski nazywa brusem. Nie wprowadzajcie ludzi w błąd Tu się mylisz co do podhala i małopolski ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
butynski 19.03.2011 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 po drugie: bal może mieć formę okrągłą (walca), półokrągłą lub kwadratową (zwaną kantówką). Taaaa może być też trójkątny , drewniany strugany i z aniołkiem ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
butynski 19.03.2011 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 p.s. a te 1.200000 to możecie pogadać kozom co siano jedzą Tyś się chyba sam siana nawpierd...... alał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
butynski 19.03.2011 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 Tak to jest jak się gotowizny chce a podstaw wyliczenia użytego materiału się nie zna. najlepiej materiał kupować w lesie razem z cieślą No i jeszcze w tym lesie podgrzybków nazbierać potem wyrobić z nich sosy, zupy , marynaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
butynski 19.03.2011 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 . Dobry cieśla wyrobi brusy bezpośrednio na budowie (nie dotyczy bala toczonego) a i materiału dodatkowego (desek i kantówki) wyjdzie co niemiara i wtedy nikt was nie oszuka. Jasne jak będzie dobry to jeszcze wysuszy , pranie zrobi , odśnieży i krawat zwiąże . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
butynski 19.03.2011 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 Bo inaczej z waszej chałupki może przy nieuczciwych fachowcach powstać jeszcze drugi domek..... hi...hi, . A nawet trzeci i czwarty i jeszcze Pałac Kultury i Nauki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
butynski 19.03.2011 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 Budujecie domy z bala a nie znacie podstaw. No w dzisiejszej dobie internetu niewiedza Wasza to albo lenistwo albo naiwność. Ty znasz postawy . Jesteś bardzo pracowity i mało naiwny - posiadłeś już wszelką wiedzę jesteś bardzo pracowity i co najważniejsze budujesz najtaniej domy drewniane ! I "cytuję " w dobie internetu masz wszelaką wiedzę aby zostać najmądrzejszym budowniczym domów drewnianych ( W skrócie NBDD) . Proponuję twoją osobę do tego tytułu !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaSławek 19.03.2011 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 butynski , nie irytuj sie , co chcesz udowodnic chamstwem? Wiem ile drzewa poszlo na moj dom , ile kosztowalo i ile zarobil ciesla ktory mi go stawial.Wiem rowniez ile bym zaplacila korzystajac z uslugi firmy Misoni , Stomasz i kilku innych. A przeciez cena drzewa byla weszedzie taka sama ..... kazdy wybiera wedle potrzeb , jeden woli płacic wartosc rzeczywista , a inny lubi dawac napiwki , tylko w tym wypadku całkiem spore;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
butynski 19.03.2011 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 butynski , nie irytuj sie , co chcesz udowodnic chamstwem? przeczytaj posty na które odpowiadałem , a swoje niedowartościowanie skieruj gdzie indziej ( mąż , teść , teściowa , szwagier , żona , producent wełny mineralnej -tudzież jej sprzedawca itd. ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaSławek 19.03.2011 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 Zbyszek57 , dlaczego piszesz" u ruskich " , a nie w RosJI? Czyzbys czul sie lepszym "polaczkiem"? Sory za offa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
butynski 19.03.2011 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 Wiem ile drzewa poszlo na moj dom , ile kosztowalo i ile zarobil ciesla ktory mi go stawial.Wiem rowniez ile bym zaplacila korzystajac z uslugi firmy Misoni , Stomasz i kilku innych Alleluja ? Tylko co z tego wynika ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
butynski 19.03.2011 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 kazdy wybiera wedle potrzeb , jeden woli płacic wartosc rzeczywista , a inny lubi dawac napiwki , tylko w tym wypadku całkiem spore;) Jasne i dlatego jedni budują z żerdzi a inni z płaza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
butynski 19.03.2011 23:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 Wiem ile drzewa poszlo na moj dom No to gratuluję wiedzy ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaSławek 19.03.2011 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 przeczytaj posty na które odpowiadałem , a swoje niedowartościowanie skieruj gdzie indziej ( mąż , teść , teściowa , szwagier , żona , producent wełny mineralnej -tudzież jej sprzedawca itd. ) Biznesmen w garniturku i pantoflach z czubami znow sie irytuje:bash: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
butynski 19.03.2011 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 Biznesmen w garniturku i pantoflach z czubami znow sie irytuje:bash: . Zabolało ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaSławek 19.03.2011 23:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 Niby co? Czlowieku , ciesze sie , ze nie dalam zarobic takiemu jak TY. Toby dopiero byla kleska.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts