zbyszek57 26.03.2011 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 Magda, piękny projekt wybraliście. Gratuluje. Mam nadzieje,ze czasem dacie jakieś zdjęcia z realizacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaSławek 26.03.2011 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 Magda, piękny projekt wybraliście. Gratuluje. Mam nadzieje,ze czasem dacie jakieś zdjęcia z realizacji? Zbyszku , nasz projekt powstał na bazie domu AT98 , tzn zachowalismy tylko kształt . Poniewaz mamy działke z wiazdem od poludnia dodalismy taras od frontu i 2 lukarny zamiast wolego okna .Mielismy go kupic i zaadoptowac , ale nasz projektant to odradzil , czego teraz bardzo załujemy.Mielismy rowniez pokryc wiórem osikowym , ale poniewaz nasz dom jest w srodku wsi w dosc gęstej zabudowie , ze względow bezpieczenstwa zdecydowalismy sie na dachowke.Minimalnie powiekszylismy obrys budynku;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaSławek 26.03.2011 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 A zdjęcie naszego domku jest w avatarku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciej74 26.03.2011 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 A zdjęcie naszego domku jest w avatarku Ale mało widoczne jakoś a ciekawi mnie co ty tam za domek masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
petervdo 26.03.2011 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 (edytowane) [ATTACH]49813[/ATTACH]Zeby nie było wątpliwosci , bo jusz czytac sie nie da tych wywodów, na dom z projektu AT98 , potrzeba 45 m sześć drzewa (tj tarcicy) gr 14cm włącznie z odeskowaniem dachu. Takie info dostalam od autora projektu. To ilość bardzo realna przy takiej grubości . Przy większych grubościach będzie potrzeba więcej ale johny_lz jest takim mistrzem ,że wystarczy mu 25-30m3. u nas troszkę więcej chyba pójdzie ... [ATTACH=CONFIG]49813[/ATTACH] Edytowane 27 Marca 2011 przez petervdo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaSławek 26.03.2011 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 Ale mało widoczne jakoś a ciekawi mnie co ty tam za domek masz Ot taki sobie wiejski domeczek z cienkich zapałeczek:rolleyes: . Wstawiłabym zdjecia ale nie bardzo wiem jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek57 26.03.2011 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 Magda..na zaś zapamiętaj.. NIGDY nie zlecaj projektantowi wykonania projektu swego domu. Stracisz czas , nerwy i kupe kasy. lepiej jest kupic gotowca, znaleźć kierownika budowy z uprawnieniami projektowymi i wykonać projekt po wykonawczy- tzw adaptacyjny. Wyjdzie Cie to ze 25 razy szybciej i ze 3 razy taniej.Ale tak poza tym, to bardzo fajny domek . Szkoda ze na daaaaaaalekim planie. Pochwal sie blizej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
butynski 26.03.2011 23:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 u nas troszkę więcej chyba pójdzie ... [ATTACH=CONFIG]49810[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]49811[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]49813[/ATTACH] U mnie 100m2 chałupa z płazów 23cm grubość "poszło" prawie 65m3 ( tyle kupiłem w pierwszym etapie) . Odpadów z tego coś ok 2m3 . To 65m3 to budulec ,rysie, tragarze, tragarzyki ,taras, sufit parteru i trochę drobnicy . Na więźbę i szczytowe ściany - jeszcze dokupiłem .Wszystkiego ok 80m3 . A w 30m3 nie uwierzę - chyba ,że to szkielet albo cienka deska ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
butynski 27.03.2011 00:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 U mnie 100m2 chałupa z płazów 23cm grubość "poszło" prawie 65m3 ( tyle kupiłem w pierwszym etapie) . Odpadów z tego coś ok 2m3 . To 65m3 to budulec ,rysie, tragarze, tragarzyki ,taras, sufit parteru i trochę drobnicy . Na więźbę i szczytowe ściany - jeszcze dokupiłem .Wszystkiego ok 80m3 . A w 30m3 nie uwierzę - chyba ,że to szkielet albo cienka deska ! To kawałek mojej chałupki http://i54.tinypic.com/33y2rg1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
petervdo 27.03.2011 00:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 To kawałek mojej chałupki http://i54.tinypic.com/33y2rg1.jpg widzę, że pokrycie dachowe masz takie jak myślę u siebie zrobić .. masz koramic ? to jest antracyt ? wrzuć zdjęcie dachu jak możesz .. co do ilości drewna .. hmm u nas więźba i deskowanie dachu to ok 14 m3 a dom to tylko 120m2 z poddaszem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
butynski 27.03.2011 00:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 widzę, że pokrycie dachowe masz takie jak myślę u siebie zrobić .. masz koramic ? to jest antracyt ? wrzuć zdjęcie dachu jak możesz .. co do ilości drewna .. hmm u nas więźba i deskowanie dachu to ok 14 m3 a dom to tylko 120m2 z poddaszem Tak to koramic antracyt angoba . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
petervdo 27.03.2011 00:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Tak to koramic antracyt angoba . ten kolor to jest właśnie jeden z faworytów pomiędzy brązowa angoba i miedziana angoba masz może jakąś "lepszą" fotkę dachu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
butynski 27.03.2011 01:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 ten kolor to jest właśnie jeden z faworytów pomiędzy brązowa angoba i miedziana angoba masz może jakąś "lepszą" fotkę dachu ? Przy najbliższej okazji coś " pyknę " i dołożę ale już Ci powiem , że na fotkach trochę bardziej się błyszczy niż w rzeczywistości . Na fotkach wygląda jak glazura ale w realu jest matowa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bedstemider 27.03.2011 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Super chata; coś pięknego!można wiedzieć kto budował i jaki projekt? może być na privZazdroszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
butynski 27.03.2011 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Super chata; coś pięknego! można wiedzieć kto budował i jaki projekt? może być na priv Zazdroszczę Projekt własny ( z udziałem oczywiście architekta ) .Budowała ekipa górali . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaSławek 27.03.2011 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 http://www.polskadrewniana.pl/index.php?pk.1,id.3 , Bedstemider , moze Ci sie spodoba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
butynski 27.03.2011 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 ten kolor to jest właśnie jeden z faworytów pomiędzy brązowa angoba i miedziana angoba masz może jakąś "lepszą" fotkę dachu ? http://i56.tinypic.com/24vvatj.jpg dach w trakcie układania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciej74 27.03.2011 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Projekt własny ( z udziałem oczywiście architekta ) .Budowała ekipa górali . to ja teraz wiem z skąd te wole oczko na dachu ciekawa też jest balustradka na ganku i tarasie. Jest to kopia jakiegoś domku , czy bryła jest autorska. Peter tak pokazujesz tą chatę jak Ci rośne a projekt byś pokazał jak to cudo ma wyglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
butynski 27.03.2011 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 to ja teraz wiem z skąd te wole oczko na dachu ciekawa też jest balustradka na ganku i tarasie. Jest to kopia jakiegoś domku , czy bryła jest autorska. Nie jest to kopia ,żadnego konkretnego domku - raczej wypadkowa kilku projektów dostosowana do działki i preferencji . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukep3 06.04.2011 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 bardzo ladny domek kolego butynski i wygląda solidnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts