vesperos 30.12.2010 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 Mój dom pokryty jest blacho dachówką bezpośrednio na konstrukcję drewnianą (krokwie, łaty). Nie zastosowano żadnej folii ani izolacji. Proszę o poradę jak się do tego zabrać aby wykonać kompletne docieplenie dachu i zabudowę poddasza, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minuszka 01.01.2011 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2011 Witam, ja tez bylabym zainteresowana tym tematem, bo wlasnie zrobilam ten blad i dach nie zostal ani deskowanym ani nie zostala polozona zadna izolacja, tylko poddasze zostalo ocieplone welna + folia i oto sa efekty.Na gorze jest ok 3 stopni mniej niz na dole i generalnie w tym roku, a od budowy minelo 6 lat zaczela sie skraplac woda pomiedzy laczeniem sciany a plyty gipso-kartonowej.Wtedy jak budowalam dom to tendencja byla taka ze nie deskowalo sie pod blachodachowke.I jestem mocno zainteresowana tym tematem.U mnie jest to o tyle skomplikowane, ze mam wykonczone poddaszxe i jedyna alternatywa naprawy jest zdjecie blachy, co wiaze sie z o wiele wiekszymi kosztami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 05.01.2011 00:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 Konieczny całkowity demontaż pokrycia i łat. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaco181 05.01.2011 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 Byc moze nawet welny - bo moze jest juz mokra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesperos 10.06.2012 21:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 A co sądzicie od dociepleniu dachu w moim przypadku pianą PUR o grubości około 3cm bezpośrednio na blachę. Między krokwie potem wełnę a następnie stelaż na K-g? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts