Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pilne! Przecieka woda spod nakrętła zaworu

klient46

Recommended Posts

Jestem kobietą i muszę sobie sama z tym poradzić w dniu dzisiejszym.

Zwracam się z prośbą o pomoc. Przecieka mi woda spod nakrętła zaworu, który mam pod zlewem.

Zawór wygląda mniej wiecej tak. Nie ma na pokrętle żadnej ukrytej śruby jak na zdjęciu , którą możnany było odkręcić i zdjąć samo pokrętło by uszczelnić.

http://www.ogrodniczy.com.pl/img_midi/1009121353_1_KFA-Zawor-wodny-katowy-z-motylkiem.jpg

Czy mogę to jakoś uszczelnić? Czy musze kupić nowy zawór?

Jak zawór jest zakręcony to nic nie kapie, ale brak wody w kranie ;)

Jak go odkręcam to leci woda ...

Czy jest jakaś opcja ściągnięcia tego pokretła i uszczelnienia go, czy w tym przypadku muszę wymienić całość.

Sprawa wygląda prościej, gdyby spod kurka w kranie ciekło, bo to sobie mogę ściągnąc i uszczelnić,

ale tu nie widzę opcji ściągnięcia tego pokrętła ... albo po prostu nie wiem jak to zrobić ...

Będę wdzięczna za odpowiedź.

Edytowane przez klient46
dopisek

To na 99 % chiński badziew, tego sie nie naprawia tylko..... bierze kolejny chiński badziew, koszt od 4do 8 zł. Gorzej jak pęknie wężyk do baterii.

Kurcze, a robił mi to fachowiec .. wymieniłam całą instalację wodną, nowe rury, nowe zawory i takie coś mi załozył pod zlew w łazience , takie zawory ... i po 5 latach przecieki. Własnie zauważyłam, że spod ciepłej wody spod tego pokretła tez jest lekka nieszczelność ... ehhhhh

Co polecacie kupić, bo badziewu nie chcę.