klient46 30.12.2010 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 (edytowane) Jestem kobietą i muszę sobie sama z tym poradzić w dniu dzisiejszym. Zwracam się z prośbą o pomoc. Przecieka mi woda spod nakrętła zaworu, który mam pod zlewem. Zawór wygląda mniej wiecej tak. Nie ma na pokrętle żadnej ukrytej śruby jak na zdjęciu , którą możnany było odkręcić i zdjąć samo pokrętło by uszczelnić. http://www.ogrodniczy.com.pl/img_midi/1009121353_1_KFA-Zawor-wodny-katowy-z-motylkiem.jpg Czy mogę to jakoś uszczelnić? Czy musze kupić nowy zawór? Jak zawór jest zakręcony to nic nie kapie, ale brak wody w kranie Jak go odkręcam to leci woda ... Czy jest jakaś opcja ściągnięcia tego pokretła i uszczelnienia go, czy w tym przypadku muszę wymienić całość. Sprawa wygląda prościej, gdyby spod kurka w kranie ciekło, bo to sobie mogę ściągnąc i uszczelnić, ale tu nie widzę opcji ściągnięcia tego pokrętła ... albo po prostu nie wiem jak to zrobić ... Będę wdzięczna za odpowiedź. Edytowane 30 Grudnia 2010 przez klient46 dopisek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plamiak 30.12.2010 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 To na 99 % chiński badziew, tego sie nie naprawia tylko..... bierze kolejny chiński badziew, koszt od 4do 8 zł. Gorzej jak pęknie wężyk do baterii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klient46 30.12.2010 15:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 To na 99 % chiński badziew, tego sie nie naprawia tylko..... bierze kolejny chiński badziew, koszt od 4do 8 zł. Gorzej jak pęknie wężyk do baterii. Kurcze, a robił mi to fachowiec .. wymieniłam całą instalację wodną, nowe rury, nowe zawory i takie coś mi załozył pod zlew w łazience , takie zawory ... i po 5 latach przecieki. Własnie zauważyłam, że spod ciepłej wody spod tego pokretła tez jest lekka nieszczelność ... ehhhhh Co polecacie kupić, bo badziewu nie chcę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monti2008 02.01.2011 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2011 Z takimi tanimi zaworami jest problem przy twardej wodzie. Kiedyś miałem taki i po roku nawet zakręcić się nie dało.Teraz kup na pewno z głowicą ceramiczną(20-30zł). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts