Witja84 30.12.2010 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 Witam, mam do Was prośbę. Czy moglibyście pomóc wycenić mi poprawę usterek, które wykrył mój inspektor budowlany podczas odbioru mieszkania? Chodzi o to, że deweloper zgodził się wypłacić mi rekompensatę za usterki, o ile je wycenię. Nie chcę podać zbyt zaniżonej ani zbyt wygórowanej ceny. Ogólnie to nie chciałbym dokładać do interesu, czyli dopłacać do materiałów i do wynagrodzenia dla fachowca. Nie znam się kompletnie na budowlance, nie mam się kogo poradzić, więc jedyną deską ratunku jesteście Wy. Usterki, które zostały wykryte w łazience:1) posadzka jest w niektórych miejscach popękana. Inspektor powiedział, że należałoby tam zrobić klamrowanie i zalać żywicą lub położyć jakąś siatkę i wylać wylewkę.2) za odpływem wannowym są w niektórych miejscach puste przestrzenie, co należałoby wypełnić3) peszel od wody wystaje poza tynk przy posadzce4) wystające przy posadzce rura od grzejnika5) kąt na jednej ze ścian do poprawy, maksymalne odchylenie 9 mm6) brak płaszczyzny na jednej ze ścian o powierzchni 4 m27) do przeszlifowania ściana pod grzejnikiem Będę bardzo wdzięczny za wszelką pomoc i wskazówki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts