RyMario 23.02.2004 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2004 Witam wszystkichKupiłem działkę z domem w stanie surowym. Projekt domu chcę zmienić miedzy inn. dobudować garaż. I tu siępojawił problem. Dom według planów powinien być w odległości 8 metrów od granicy działki. Poprzedni właściciel przesunął go jednak 2m bliżej i teraz jest 6m. Aby dobudować garaż muszę zachować min. 3m (brak okien od strony sąsiada). Zostaje mi 3m szerokosc garazu a po odliczeniu 30 cm na pustak jeszcze mniej. Czy istnieje mozliwosc zmniejszenia tej odleglosci do 2m? Dodaje od razu, ze w warunkach zabudowy dla tej okolicy jest 3m. W Urzedzie powiedzieli mi, ze zgode musi wyrazic minister infrastruktury. Czy cos wiecie na ten temat? Czy potrzebna jest też zgoda sąsiada? pozdr wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modulor 23.02.2004 23:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2004 uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RyMario 24.02.2004 13:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2004 Dzieki wielkie za info. Pytanie tylko czy potrzebna jest zgoda notarialna? Mam problem z właścicielem poniewaz nie wiem kto nim jest ani jak go znalezc. Dzialka jest gola i wesola. Szukam juz przez Wydzial Geodezji w UM, ale tam nawet nie wiedza jaki on ma numer dzialki.W zwiazku z tym a takze dlatego, ze sam nie pije flasza odpada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts