Marian_D 31.12.2010 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2010 (edytowane) Witam, Poszukuję miejsca, gdzie mógłbym nabyc żywotnika olbrzymiego (formę naturalną). Widział gdzieś ktoś? Najlepiej w okolicach Krakowa lub śląska, ale może byc też wysyłkowo w dowolnym miejscu. PozdrawiamMarian Edytowane 31 Grudnia 2010 przez Marian_D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 31.12.2010 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2010 Odmianę 'Kórnik' mają Hajdrowscy w Mnikowie: http://www.hajdrowscy.eu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marian_D 31.12.2010 17:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2010 Dzięki za info. Jednak "Kórnik" to odmiana, a ja szukam formy naturalnej. Widziałem je w na siedliskach naturalnych i wyglądają zupełnie inaczej, niż odmiany spotykane u nas - w wieku kilkunastu lat mają bardzo ładną, drzewiastą formę. Znalazłem je w Polsce jedynie w arboretum w Rogowie, ale z tego co udało mi się ustalić, to wymagany byłby odbiór osobisty. Dla "tuji" odmianowych nie ma miejsca w moim ogrodzie Na szczęście na działkach sąsiadów również nie występują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts