thnd 01.01.2011 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2011 Skorzystalismy z poleconego nam wykonawcy dachu ktory niestety spaprał nam dach od początku do końca.Mamy dom z bala i wybralismy sobie na to przepiekny drogi gont firmy IKO w kolorze ciemno zielonym.Wyglada na to iz wykonawca uczył się ukladac ten gont na naszym dachu. Wszystko bylo pieknie do momentu az odpadly nam dwa płaty gontu.......I wtedy zapoznalismy sie z wytycznymi producenta gontu i okazalo sie iz wszystko jest zle zrobione:-zle dobrane gwozdzie (pod wzgledem dlugosci i wielkosci łba)-gont przybity w nieodpowiednim miejscu (krawedz nie srodek gontu)-brak wentylacji kalenicowej-brak jakiegokolwiek podkładu-zbyt małe kosze i wykonane z niewłasciwego i zbyt sztywnego materiału-gont polozony na zbyt szerokie (ok30cm) deski z zbyt duza wilgotnoscia (deski odksztalcaja sie), deski nie zostaly zaimpregnowane Teraz poszukujemy firmy ktora zerwie nam cały dach i połozy go od nowa-tzn juz na plytach OSBDodatkowo zdazylismy juz polozyc instalacje odgromowa za 5tys zlotych-tez jest do zerwania...... Sprawa skonczy sie oczywiscie w sadzie ale do tego czasu musimy znlezc rzetelnego wykonawce, ktory podejmie sie tej roboty.Czy mozecie polecic kogos z okolicy Warszawy -fachowca ktory specjalizuje sie w gontach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 01.01.2011 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2011 Współczuję. Podpowiem tylko, że nie muszą być tylko gwoździe. Mogą być zszywki bite pistoletem pneumatycznym. Podkład również nie zawsze jest wymagany. Nasz dach jest układaliśmy na płytach OSB pokrytych dwukrotnie dysperbitem nakładanym pacą. Na to GAF przybijany właśnie zszywkami, oprócz pasa nadrynnowego, gdzie siłą rzeczy poszły papiaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thnd 02.01.2011 16:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2011 Zastanawamy sie czy mozna mimo wszystko wykanczac dom a dach zerwac poznej? tzn niektorzy przecez zmieniaja dom po np. latach od zamieszkaniaTylko gdzie znalezc speca ktory fachowo nam doradzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 05.01.2011 00:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 Przed jakąkolwiek decyzją radziłbym zasięgnąć opinii doświadczonego dekarza. Może uda się to poprawić a gdyby nie to radziłbym rozważyć montaż płyt OSB bez zrywania pokrycia (oczywiście demontaż instalacji odgromowej konieczny). Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek l 20.01.2011 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 polecam mojego wykonawce ja mam położony już 3 lata i nic się nie dzieje mało tego kład on u mich znajomych i tez są zadowoleni t polecał go przedstawiciel z firmy gaf zajmuje się on 13 lad dachami z gontu to jest numer do niego tel 509262533 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bold 20.01.2011 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 ja bym radził poczekać poczekać z kładzeniem gontów do wiosny, aż się ociepli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarzab73 11.02.2011 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 witam, jesli wymiana odeskowania na osb , to koniecznie trzeba wszystko zerwac, absolutnie nie nabijac osb na warstwe gontów,ktos dobrze doradzil ze lepiej poczekac do wiosny, w razie pytan polecam mojego wykonawce , gladl gonty przez ladne pare lat w usa, oto jego namiary 518375527 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szybkaosa 11.02.2011 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 witam, jesli wymiana odeskowania na osb , to koniecznie trzeba wszystko zerwac, absolutnie nie nabijac osb na warstwe gontów,ktos dobrze doradzil ze lepiej poczekac do wiosny, w razie pytan polecam mojego wykonawce , gladl gonty przez ladne pare lat w usa, oto jego namiary 518375527 A w jakim rejonie kraju kładziesz te gonty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts