rafal16v 05.01.2010 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 Witam, zamierzam wybudować ten domekhttp://www.z500.pl/projekt/z98.html.Proszę o opinie pozytywne i negatywne na ten temat oraz o porady.Może ktoś już buduje albo zamierza wybudować ten dom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klodziki 05.01.2010 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 http://forum.muratordom.pl/z91-z98-z-biura-z500-prosze-o-wasze-spostrzezenia-i-uwagi,t156470.htm Kiedyś się zastanawiałam nad Z98, w porównaniu do Z91. Troszkę odpowiedzi masz tu. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal16v 05.01.2010 21:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 dzięki za link co ostatecznie przeważyło na korzyść Z91? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oresund 05.01.2010 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 z98 jest bardzo bardzo bardzo szeroki.Brak jakiegoś załamania na elewacji itd powoduje ze wyglada jak brzydka stodoła.Na wizualizacjach jest sprytnie pokolorowany dach na dwa koloryżeby nie było tego widac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal16v 06.01.2010 08:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 dzięki za opinie, a może zmiana elewacji, inny materiał na pokrycie dachu zmieni coś w wyglądzie. Ogólnie projekt bardzo podoba mi się,szczególnie w środku. Jednak chciałbym zasięgnąć rady starszych i bardziej doświadczonych forumowiczów dlatego proszę o jeszcze więcej opinii i rad... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal16v 06.01.2010 08:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klodziki 06.01.2010 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 dzięki za link co ostatecznie przeważyło na korzyść Z91? - Brak betonowego stropu, - kominek w lepszym miejscu, -wejście do kuchni nie tylko przez salon, ale przede wszystkim z holu i blisko wyjścia z domu, - bardziej podoba mi się rozplanowanie kuchnia -jadalnia - salon, w z98 jest to takie jamnikowate - bardzo podoba mi się ten kominek z tym pomieszczeniem, bo cześciowo zasłania salon, można także całkiem zamknąć kuchnię, bądź wstawić fajne duże przesuwne drzwi, (mam dołożone w jadalni drzwi tarasowe), - bardziej płaski dach.... ale to kwestie gustu..... więc co się komu podoba. Ja mam sporo zmian w Z91 i na zewnątrz i wewnątrz, ale to w wątku o Z91 przeczytasz. pozdrwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal16v 08.01.2010 07:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 czekam na opinie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal16v 12.01.2010 10:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 czyżby nikt z forumowiczów nie budował tego domu? Dlaczego.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal16v 15.01.2010 08:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 nadal nic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal16v 21.01.2010 10:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2010 podciągam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Meggi56 20.03.2010 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2010 http://www.z500.pl/projekt/z98.html co sądzicie o tym projekcie? Proszę zarówno o pozytywy jak i negatywy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kama33 06.04.2010 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 Negatyw - jak dla mnie - to fakt, że ma 3 sypialnie Gdyby miał 4 byłby moim faworytem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bowess 06.04.2010 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 Jeden z moich prywatnych liderów w kategorii parterówka około 120m2. Spore sypialnie, fajna łazienka, osobne wc przy części dziennej, przewody kominowe zestawione obok siebie w jeden komin. Spora kotłownia, nadaje się też na paliwo stałe, ale wtedy dobrze byłoby zamienić okno na drzwi od strony podwórka. Spora spiżarnia, strych, miejsce na szafy wnękowe - jest miejsce do przechowywania różności. Hol jest podzielony drzwiami, więc część prywatną można ładnie odciąć od wspólnej dziennej. Ponieważ nie lubię stałych zadaszeń nad tarasami, zrezygnowałabym z podcienia, ale to już co się komu podoba. Baaardzo sympatyczny kosztorys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LeonGroup 10.04.2010 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2010 WitamMy z mężem wybralismy projekt Z80 w wersji lustrzanej. bardzo mi sie podoba układ pomieszczeń projektów z tej pracowni. Nasz ma 156 m2 - istotne było dla nas 4 pomieszczenia (dospodarcze przy kuchni zamienilismy na mały gabinet ) + salon. Twój wybór uważam równiez za bardzo dobryPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gizmolus 17.04.2010 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 Bedziemy budowac go w tym roku.W poniedziałek zamawiam go w z500.Oczywiście wprowadzamy z żoną kilka zmian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bowess 18.04.2010 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2010 Z98 to całkiem niezły projekt. Jest długi - to fakt. W gęstej zabudowie może wyglądać tak sobie, na szerszej działce, w zieleni będzie ok. Lepiej dopasowany do kotła na paliwo stałe (można zrobić wejście od strony podwórza, większa kotłownia). Jak tak sobie patrzę, to myślę, że Z91 był projektowany właśnie z myślą o kotle gazowym, a Z98 z myślą o paliwie stałym. Nie lubię podcieni, ani zadaszeń - szkoda słońca. W lecie i tak kąt jego padania jest duży, więc nie przeszkadza w godzinach południowych, a w zimie szkoda się zacieniać jeżeli w ogóle słońce wygląda zza chmur. Strych może być przydatny i w tym kontekście strop jest do przemyślenia. Co do programu użytkowego nie mam zastrzeżeń - wszystko ok. Podoba mi się wnęka na prysznic w łazience. Nie widzę kolorowania na dwa kolory. Chodzi o ten cień drzewa? Parterówki proporcjonalnie do metrażu muszą mieć albo długie ściany, albo kształt litery L, albo mają w środku ciemne pomieszczenia, zwykle łazienki. Taka ich uroda. Elewację można podzielić optycznie, a dach z perspektywy chodnika mniej rzuca się w oczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gizmolus 19.04.2010 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 I zamówiliśmy projekt dzisiaj.Bedziemy go trochę zmieniać.Taras dodamy do pokoju itp.rozpisze sie potem jak dostanę projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciotka klotka 20.04.2010 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 Z98 bardzo mi się podoba, dodałabym jedynie okno przy stole w salonie aby go troszkę doświetlić. Taras zadaszony jest super, to miejsce dla ludzi, którzy sezon letni lubią spędzać na dworze i żaden deszczyk czy nadmierne słońce im w tym nie przeszkodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Weronika1719507467 17.08.2010 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 Witam. Jestem na etapie wyboru projektu, i po przejrzeniu prawie wszystkich:)..wpadł mi do głowy a raczej oczu projekt Z98 Pracowni Z500:) Co prawda w zamierzeniu miałam domek do 100 m2,ale uważam że na 100 metrach nie pomieszczę tego wszystkiego czego chcę a dokładniej.. - 3 pokoików (conajmniej po 11 m) - salonu z kuchnią i jadalnią (ok.40 m) - kotłowni/PG - łazienki i osobnego WC ..w projekcie Z98 jest wszystko! Dach też nie jest skomplikowany,dlaetgo uważam że owy domek nie wyjdzie nas aż tak drogo.. Jeżeli ktoś buduje ten domek to niech się przyłączy- w kupie zawsze raźniej! i WIĘKSZA mobilizacja:) Nie kupilismy jeszcze projektu, póki co mamy kilka pomysłów na małe "przemeblowanie" tego projektu i wówczas stałby się on dla Nas I D E A L N Y:) A co Wy sądzicie o tym projekcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts