klaudiusz_x 09.02.2012 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 Pisałaś, że wiesz co to nadproże lane, a teraz pytasz czy dołożenie pręta to nie przesada. W gotowym nie widać prętów, a nad okno potrzebujesz 2 sztuki, czyli koszt x2. Nadproże lane to 4 pręty + strzemiona, takie same, jak na wieniec i beton. Zobacz na początku mojego DB jak to wygląda po zalaniu wieńca razem z nim lane były nadproża, w jednym szalunku. Trochę więcej betonu z wytwórni zamówione a i tak 2tys. zostało w kieszeni. Także wszystkie nadproża lałem razem z wieńcem i stropem. Beton na jeden strop ze zbrojeniem i schodami wyszedł u mnie około 7k (pomiędzy 6-7k). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnieka 09.02.2012 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 dom rodziców był budowany 15 lat temu,byłam wtedy "gówniarą";) i nie mam pojęcia co dali,w każdym razie rozmów czy wołania za bardzo nie słychać ale skoki,czy bieganie,nie wspomnę o jeżdżeniu na krześle(z kółkami),na szczęście rodzice tak nie skaczą;)i ich nie słychać jak chodzą po górze:)jak zwykle są plusy i minusy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WoMo 12.02.2012 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 A co sądzicie o tym projekcie http://www.mgprojekt.com.pl/zosia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 12.02.2012 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Drogi w wykonaniu nie będzie: ławy fundamentowe tylko pod ścianami zewn, przeszklenia stosunkowo nieduże, dach prosty.Trochę małe te 3 sypialnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 13.02.2012 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 wg mnie za małe sypialnie, ale za to nie za drogi w budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chris004 13.02.2012 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Witam. Czy jestem w stanie postawić tego bliźniaka za około 430 tys ( w stanie do zamieszkania - 2 rodziny )albo - ile według was bedzie wynosił koszt budowy SSO ( razem z dachem ) - przez firmę. Link:http://gotowe-projekty-domow.pl/arg_tole_ii.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 13.02.2012 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 A co sądzicie o tym projekcie http://www.mgprojekt.com.pl/zosia? Mały dom, małe sypialnie- wg mnie całkiem niezły do taniego budowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 13.02.2012 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Witam. Czy jestem w stanie postawić tego bliźniaka za około 430 tys ( w stanie do zamieszkania - 2 rodziny ) albo - ile według was bedzie wynosił koszt budowy SSO ( razem z dachem ) - przez firmę. Link: http://gotowe-projekty-domow.pl/arg_tole_ii.htm Strzelę - SSO jednej połówki robione firmą 140-170tys. zależnie od materiałów na ściany, pokrycia dachu, warunków gruntowych. Obniżenie kosztów to np. likwidacja komina i kominka, klinkierów na elewacji, balkonów(ciężko, bo służą jako daszki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chris004 13.02.2012 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 tak , likwidacja kominka raczej napewno, balkonów sprzodu domu też a także klinkierów na elewacji. nad drzwiami, żeby zaakcentować że to jest bliźniak zrobiłbyym lekkie pasujące do całości zadaszenie. W środku natomiast zamias gabinetu i łazienki , zrobiłbym taka dużą kotłownie wraz z pomieszczeniem gospodarczym ( myśle o ogrzewaniu na paliwo stałe ) Gdzieś za to spróbowałbym upchać mała ubikację ( sama toaleta - tak max 3m2 ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sadek125 13.02.2012 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Działka kupiona(spłacona), jesteśmy na etapie wyboru projektu. Naszym faworytem jest: Zielony ogród - wariant I - Murator M72a, ale rozważamy jeszcze kilka innych. P.S. Ładnie się temat rozkręcił-uff biorę się za czytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 14.02.2012 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 A mym mamy kolejną wycenę na BK tym razem za 1zł taniej, więc się da i to w tej samej miejscowości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 14.02.2012 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 msdracula jak widac trzeba szukac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony ogród 14.02.2012 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Działka kupiona(spłacona), jesteśmy na etapie wyboru projektu. Naszym faworytem jest: Zielony ogród - wariant I - Murator M72a, ale rozważamy jeszcze kilka innych. P.S. Ładnie się temat rozkręcił-uff biorę się za czytanie witamy załozyciela wątku - a więc jednak sie zdecydowałeś...super co tam słychać u ciebie? gratuluje zakupu działki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kalisa 14.02.2012 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Sadek 125 dawno cię nie było. Jeśli zamierzasz przeczytac wszystko co zostało napisane pod twoją nieobecność to ......... znowu długo cię nie będzie Napisz jakie jeszcze projekty bierzesz pod uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 14.02.2012 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 He he założyciel wątku zamiast szukać projektu zakopie się w naszych rozważaniach... co najmniej do wiosny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lwionka 14.02.2012 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 decyzja o budowie podjęta, działka jest, chęci są. projekt też już właściwie wybrany - z1 http://www.z500.pl/projekt/z1,Przestronny-i-funkcjonalny-dom-z-dwuspadowym-dachem-latwy-i-tani-w-budowie.html#project-general-info . planuję wymienić tradycyjny fundament na płytę oraz budować z silikatów (ocieplenie w późniejszym terminie). zastanawia mnie czy faktycznie będzie łatwy i tani w budowie? nie ukrywam, że jet to dla mnie bardzo ważne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kalisa 14.02.2012 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Iwionka piszesz w tym temacie tzn. że chcesz się zmieścić w kwocie 200 tyś? Dużo jesteście w stanie sami zrobić? Wprowadzacie jakieś zmiany czy zostają bajery typu balkon, lukarna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kalisa 14.02.2012 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 A sadek125 dalej czyta ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sadek125 14.02.2012 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 witamy załozyciela wątku - a więc jednak sie zdecydowałeś...super co tam słychać u ciebie? gratuluje zakupu działki Narazie zbieramy na kwitologię...trochę cienko u nas z kasą ale może do maja się uzbiera, no i rodzinka nam się powiększa nie próżnowałem Kalisa Bardzo podoba nam się zielony ogród w wersji 106m2(chciałbym go gdzieś zobaczyć na żywo jak to wszystko w środku wygląda, niestety mało osób się chwali zdj. itd.) także Z91 ale szukamy jeszcze innych podobnych i tanich w realizacji P.S. jak zacytować kilku autorów w jednym poście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kalisa 14.02.2012 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Narazie zbieramy na kwitologię...trochę cienko u nas z kasą ale może do maja się uzbiera, no i rodzinka nam się powiększa nie próżnowałem Kalisa Bardzo podoba nam się zielony ogród w wersji 106m2(chciałbym go gdzieś zobaczyć na żywo jak to wszystko w środku wygląda, niestety mało osób się chwali zdj. itd.) także Z91 ale szukamy jeszcze innych podobnych i tanich w realizacji P.S. jak zacytować kilku autorów w jednym poście? Gratulacje ! Zdecydowałeś się na parterówkę, tak ? Napisz jakie masz wymagania, coś wykombinujemy Jeśli chcesz cytowac kilka osób musisz kliknąć na pierwszy z prawej znaczek na pasku ( obok jest "poleć znajomemu"). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts