anetina 13.09.2012 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Można mieszkać bez meldunku, to fakt, ale jesteśmy "pozbawieni" wielu rzeczy- choćby dowód osobisty- nikt nie dostanie bez adresu, a w gospodarczym (bo tak to zostanie zbudowane) nikt nie zamelduje. niestety nie ma juz obowiazku meldunku pelno dowodow jest juz wydanych bez adresu zameldowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 13.09.2012 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Ale czy dom całoroczny można postawić na ogródkach działkowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 13.09.2012 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 nie mozna chociaz wlasciwie musi tylko byc metraz zachowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 13.09.2012 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Z tym metrażem nie do końca, jeżeli budować można tylko budynki gospodarcze to tylko takie mogą stać na działce. A budynek mieszkalny ma określone cechy które odróżniają go od gospodarczego. Więc jedna wizyta inspektora nadzoru i domek przeznaczony jest do rozbiórki, warto? No chyba że plan miejscowy dopuszcza inną zabudowę na tych terenach, a tego nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 13.09.2012 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Można taki domek postawić przecież z pozwoleniem na budowę. Ludzie mieszkają w "takich warunkach",nawet na forum można spotkać takie sytuacje. I tak się zastanawiam czy naprawdę "u nas" już tak się zle dzieje że coraz częściej uaktywniają się osoby proponujące domy kontenerowe czy takie małe projekty do zamieszkania "na zgłoszenie"? jakoś tak wieje grozą gospodarczą.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 13.09.2012 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Podsumowując- cała akcja, pomijając dobre, jak myślę intencje - jest nieprzemyślana i niepotrzebna (poza reklamą dla biura?!), a może wprowadzić ewentualnych chętnych w kłopoty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 13.09.2012 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 marynata tu właśnie firmy wprowadzają w błąd. Sprzedają budynek o małej pow. zabudowy i piszą że to "dom na zgłoszenie" a nie ma czegoś takiego. Na zgłoszenie jest tylko i wyłącznie budynek gospodarczy! Nie można w nim mieszkać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 13.09.2012 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Tych, którzy jednak chcą włączyć się w rozwiązania systemowe zapraszam do wątku: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?207349-Systemowy-dom-z-supermarketu Maciek,temat fajny(piszesz już z drugiego nicka o tym samym),ale nie jest wciągający,ponieważ nie przedstawiasz żadnych rozwiązań i dyskusja toczy się nie wiadomo w koło czego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
desmear 13.09.2012 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 a w gospodarczym (bo tak to zostanie zbudowane) nikt nie zamelduje. ??? zarówno ja, jak i moja żona o dzieciach nie wspominając zameldowani byliśmy na działce na której dopiero budowano. innym słowem nie było jeszcze nic do mieszkania. tak więc proszę nie rozprzestrzeniać nieprawdziwych informacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 13.09.2012 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Zameldowani na działce? Ale macie urzędników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 13.09.2012 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 W mojej gminie też można na pustej działce chociaż szczegółów nie znam czy jakieś wymagania dot działki są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 13.09.2012 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 ??? zarówno ja, jak i moja żona o dzieciach nie wspominając zameldowani byliśmy na działce na której dopiero budowano. innym słowem nie było jeszcze nic do mieszkania. tak więc proszę nie rozprzestrzeniać nieprawdziwych informacji. To chyba jesteś szczególnym wyjątkiem, bo prawo meldunkowe jest jedno dla wszystkich. Chętnie poznam szczegóły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek57 13.09.2012 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 według prawa można zameldować na działce budowlanej inwestora , jeśli dla danej działki zatwierdzono projekt budowlany , wydano pozwolenie na budowę i dziennik budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xerses 14.09.2012 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 według prawa można zameldować na działce budowlanej inwestora , jeśli dla danej działki zatwierdzono projekt budowlany , wydano pozwolenie na budowę i dziennik budowy. He jakas paranoja. Znaczy postawie skrzynke pocztową , nabiore kredytu i niech mnie szukają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek57 14.09.2012 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 Xerses, mylisz pare pojec:) Uważasz ze meldunek u teściowej daje gwarancje bankowi w dochodzeniu swoich praw?Kredyt zabezpieczasz działka:) i zarobkami a nie meldunkiem. A taka sytuacja, jaką opisałem, ma miejsce w Nadarzynie, w Grodzisku Mazowieckim i w Oświęcimiu. Zresztą w tej chwili w dowodzie w zasadzie nie powinno byc meldunku. Paranoja bylo decydowanie przez urzednika, komu i co wolno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xerses 14.09.2012 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 Xerses, mylisz pare pojec:) Uważasz ze meldunek u teściowej daje gwarancje bankowi w dochodzeniu swoich praw? Kredyt zabezpieczasz działka:) i zarobkami a nie meldunkiem. A taka sytuacja, jaką opisałem, ma miejsce w Nadarzynie, w Grodzisku Mazowieckim i w Oświęcimiu. Zresztą w tej chwili w dowodzie w zasadzie nie powinno byc meldunku. Paranoja bylo decydowanie przez urzednika, komu i co wolno. No dobra - ale w tym domu teściowej ktoś jest. A na polu wiatru hula Z pozostałym się zgadzam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szatunka 14.09.2012 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 Dokładnie Tez tak uważam....dostaliśmy z mężem działkę...fakt, że na szkodach górniczych...ale budujemy malutki domek z poddaszem użytkowym około 70 m2 użytkowej...ciasny ale własny...dla mnie idealny mamy na dzień dzisiejszy stan surowy otwarty za 75 tys. także wszystko jest możliwe...pozdrawiam wszystkich zdecydowanych na SWÓJ MAŁY DOMEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 14.09.2012 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 (edytowane) Ale czy dom całoroczny można postawić na ogródkach działkowych? Z tego co mi wiadomo (moi teściowiemają działkę z domkiem na ogródku działkowym) to mieszkać tam nie wolno. Nie ma tam ani kanalizy , ani szamb. Dodatkowo w większosci ogródków działkowych na zimę jest wyłączany prąd , właśnie takze po to aby ludzie tam nie mieszkali ... Ogródki działkowe służą to nie działki budowlane i nie służą one do trwałego mieszkania , a że są ludzie którzy tam nielegalnie mieszkają to inna kwestia , takze kwestia nieudolności służb które powinny ich z tamtąd wywalić ... Edytowane 14 Września 2012 przez kaszpir007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xerses 14.09.2012 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 Dokładnie Tez tak uważam....dostaliśmy z mężem działkę...fakt, że na szkodach górniczych...ale budujemy malutki domek z poddaszem użytkowym około 70 m2 użytkowej...ciasny ale własny...dla mnie idealny mamy na dzień dzisiejszy stan surowy otwarty za 75 tys. także wszystko jest możliwe...pozdrawiam wszystkich zdecydowanych na SWÓJ MAŁY DOMEK Koszty to sie dopiero zaczną a w oczach już tak budynek rósł nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artek76 14.09.2012 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 Za 100 tys. nie da rady obecnie wybudować sensownego domu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts