Tomi78__ 21.01.2011 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 tak,a za wszystko inne zaplace karta mastercard no to uwaga,dom na razie z przodu krancowa szeregowka,az ok 170 metrow powierzchni lacznej z garazem plus jakis stryszek... z przodu debilowaty maly balkonik(pewnie jakis pare dych w bloto),z boku olaboga!!! w projekcie taras na garazu....kominow widze,ze projektant takze nie pozalowal....wszystko full wypas.... na szczescie malo okien,ale to niewielkie oszczednosci.... nie kamieniujcie za bardzo,dawkujcie mi emocje,wrzucam wizualke i ide wypic nerwosol aha,podobno bede mogla zrobic zmiany w projekcie pod siebie przy zachowaniu bla bla bla..ale jeszcze nie wiem co bede mogla,na pewno przyjde sie poradzic.... http://www.fmix.pl/zdjecie/2396046/polnoc1?privateKey=bdbb1e13eb21886fd2abcfc4fc87c616 za 200 tys dasz rady... ojro... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dr_au 21.01.2011 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 i jeszcze rzuty http://www.fmix.pl/zdjecie/2396115/wewnatrz ide wziasc druga dawke nerwosolu(wypije za zdrowie projektanta,a potem udam sie na poszukiwanie watku jak zbudowac dom za milion :) Projekt ładny i całkiem funkcjonalny (jak miałbym się czepiać, to klasycznie - mało pomieszczeń gospodarczych, przydało by się gdzieś pralkę schować, może trochę więcej miejsca na jadalnię). Ale rzeczywiście raczej nie za 200 tyś. . No i 3 kominy przy zwartej bryle. Hmmm... Nie wysilił się architekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dr_au 21.01.2011 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 niby tyle metrow,a nie ma tego,tamtego..... musze sie zastanowic co z tym fantem zrobic,podobno sa jeszcze inne wersje,ktore sa zaprojektowane posrodku i maja ok 20 metrow mniej uzytkowej,musze zobaczyc czy nie daloby sie zamienic i dostawic zamiast tego.... Strzelałbym, że 250-300. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudii 21.01.2011 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 marzyć trzeba zawsze , za 200 wybudujesz, za drugie tyle wykończysz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prawdziwy.anika 21.01.2011 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 (edytowane) Edytowane 27 Maja 2011 przez prawdziwy.anika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
face 21.01.2011 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 raczej nie znacznie sie zwiekszy, ale na pewno nie o 20x2tys tylko np o ok 10tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a.gwozdz 21.01.2011 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 kurczę ja to ciemno widzę za 200tyś ZŁ niestety, masz 170 metrów, niechby było po 1500 za metr to jest 255tyś ale 1500 za metr hm moim zdaniem nierealne, chociaż kto wie ... powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekss 22.01.2011 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 kurczę ja to ciemno widzę za 200tyś ZŁ niestety, masz 170 metrów, niechby było po 1500 za metr to jest 255tyś ale 1500 za metr hm moim zdaniem nierealne, chociaż kto wie ... powodzenia wg mnie SSZ za tą cene realny jak najbardziej, stan deweloperski - mało realny, chyba że duuuży wkład własny (robocizna) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lili07 22.01.2011 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 A u nas jak na razie same ekipy, murarze, cieśla, dekarz. A teraz firma od hydrauliki, c. o. oraz elektryk. Do tynków wszelakich również firma,wylewki,okna, drzwi.No cóż u nas żadnych umiejetności a tym bardziej czasu, a jednak zdecydowaliśmy się na budowę i idzie wszystko całkiem całkiem gitesowo.Zdolności negocjacyjne jednak to podstawa połowy sukcesu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kicek26 22.01.2011 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 Sporo osób jest które chcą mnie spory dom za nie wielką cenę ... i ja do takich należę ...http://www.mgprojekt.com.pl/domki/julka4/index.php <<< taki planuję wybudować i zmieścić się jak w najmniejszej kwocie a ile to będzie kto to wie ... Sporo będzie samemu (przy pomocy rodziny) czyli fundamenty,ściany,strop a dach na 100% ekipa.Instalacje to tylko gazową bo nie mam uprawnień, C.O, woda , prąd to nie będzie problem no i później powolutku do końca ... Zobaczymy pożyjemy ile to będzie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony ogród 22.01.2011 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 Sporo osób jest które chcą mnie spory dom za nie wielką cenę ... i ja do takich należę ... http://www.mgprojekt.com.pl/domki/julka4/index.php <<< taki planuję wybudować i zmieścić się jak w najmniejszej kwocie a ile to będzie kto to wie ... Sporo będzie samemu (przy pomocy rodziny) czyli fundamenty,ściany,strop a dach na 100% ekipa. Instalacje to tylko gazową bo nie mam uprawnień, C.O, woda , prąd to nie będzie problem no i później powolutku do końca ... Zobaczymy pożyjemy ile to będzie ... śliczny domek, ale niech mi ktoś powie - jeżeli ktoś chce tanio, i dom ma być na działce - jest ogród, jest taras na poziomie "gleby", to po kiego wojtka balkon? do wywieszania kołder? kupa pieniędzy i mostek termiczny, a itak nikt na nim siedzieć nie bedzie, bo na dole, w ogrodzie o niebo przyjemniej. rozumiem w mieście, w bloku albo albo w ciasnej zabudowie. moja mama ma balkon, mówi, że raz na nim była, jak się wprowadzili. siedzi ciągle na tarasie na dole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darek63 22.01.2011 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 Witam, Myślę, że obecnie za 200-250 PLN mały/nieduży domek można wybudować, taki bez udziwnień, fanaberii i raczej bez piwnicy ....... taki do mieszkania a nie pokazywania rodzinie i znajomym .......... przy założeniu, że działkę się miało lub kupi taniutko. No i należy pamiętać, że konsekwencją oczszędzania i ekonomicznego budowania może być konieczność wcześniejszego remontowania coniektórych rzeczy. Coś za coś.Pobudowałem się za 15-20 tys $ w "dawnych czasach" - epoka "wczesny Balcewrowicz". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darek63 22.01.2011 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 Witam, Myślę, że obecnie za 200-250 PLN mały/nieduży domek można wybudować, taki bez udziwnień, fanaberii i raczej bez piwnicy ....... taki do mieszkania a nie pokazywania rodzinie i znajomym .......... przy założeniu, że działkę się miało lub kupi taniutko. No i należy pamiętać, że konsekwencją oszczędzania i ekonomicznego budowania może być konieczność wcześniejszego remontowania coniektórych rzeczy. Coś za coś.Pobudowałem się za 15-20 tys $ w "dawnych czasach" - epoka "wczesny Balcewrowicz". Dach radzę wykonać deskując "deska do deski" + papa + blacha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
face 22.01.2011 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 osobiscie znam przypadki z niedalekiego sasiedztwa gdzie zbudowano domy i wykonczono - taki komunistyczny modernizm - za 5-6 wyplat...oczywiscie epoka byla troche inna, dewaluacje zlotego itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_mlody 22.01.2011 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 śliczny domek, ale niech mi ktoś powie - jeżeli ktoś chce tanio, i dom ma być na działce - jest ogród, jest taras na poziomie "gleby", to po kiego wojtka balkon? do wywieszania kołder? kupa pieniędzy i mostek termiczny, a itak nikt na nim siedzieć nie bedzie, bo na dole, w ogrodzie o niebo przyjemniej. rozumiem w mieście, w bloku albo albo w ciasnej zabudowie. moja mama ma balkon, mówi, że raz na nim była, jak się wprowadzili. siedzi ciągle na tarasie na dole. Widzę że jesteśmy tego samego zdania. Akurat zajmuję się wykończeniami domków jednorodzinnych i większość z inwestorów twierdzi, że nie potrzebnie robili balkony. Tak jak pisze Zielony ogród kupa pieniędzy i mostek termiczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 22.01.2011 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 do wywieszania kołder? kupa pieniędzy i mostek termiczny, ..balkon powiadasz.... mostek termiczny - zgoda....ale można izolować... ale kupa pieniędzy??? jak rozumiem owa kupa została wydana przez Ciebie i teraz żałujesz.... bo w przeciwnym razie proszę o kalkulację balkonu..... tutaj widzę toczy się bój o udowodnienie że się nie da.... teoretykom dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
face 22.01.2011 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 (edytowane) no coz, balkon to nie tylko troche betonu i stali... u mnie 2 balkony : barierki 2 tys zlplytki 480 zlkleje, fugi 200 zlizolacje: papa, folia, styrodur-material 250 zlwylewka: beton + transport 120 zlhydroizolacja 2 skladnikowa mapei-material 360zlflizowanie-samo + cokoly 600 zl suma: 4010 zl za dwa balkony po 5,5 m2 kazdyczego nie wymienilem zrobione samemu do tego tynk i ocieplenie od spodu, trzeba balkon zazbroic i zaszalowac, zaszalowac i zrobic wylewke - w kosztach tego nie liczylem bo weszlo w inne etapy badz wykonane samemu - jednak tez to zrobic nalezy Edytowane 22 Stycznia 2011 przez face Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pablo lca 22.01.2011 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 Balkon nie jest problemem, koszt też nie jest porażający. Mostek termiczny to takie wielkie słowo którego się boicie jak ognia, a większe mostki macie na poddaszu i o tym nawet nie wiecie. Najprostsza wersja jest w momencie jak strop jest monolityczny, bo nie ma kłopotu z filarami , przezbrojeniami teriwy i innymi zabiegami konstrukcyjnymi które podnoszą koszty. Więcej będzie kosztowała dadaptacja projektu i przeliczenia konstruktora niż sama robota wykonawcy, znam to z własnego doświadczenia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 22.01.2011 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 O! ... to rozumiem.... czyli mniej więcej 3,5 stówki za m2 balkonu.... to "aż taka kupa kasy"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
face 22.01.2011 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 (edytowane) O! ... to rozumiem.... czyli mniej więcej 3,5 stówki za m2 balkonu.... to "aż taka kupa kasy"? jak za nie ogrzewana palarnie to troche sporo:p za to powietrze rzeskie:p ale nie o to tu chodzi, bo np jesli ktos nie lubi balkonow, badz sa mu zbedne to zawsze jest te 500 zl/m2 balkonu (tyle nalezy przyjac ujmujac calosc prac) jest do przodu:) Edytowane 22 Stycznia 2011 przez face Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts