fotohobby 10.09.2015 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2015 Zostaw to już Frofo007...Pamietam, ze jak nikt wszedł w ten temat pierwszy raz, to twierdził, ze za 200 tys nie mozna wybudować bezpiecznego domu...Jak nie masz w domu PG, KZPŁW, OMG i WTF to z nikusiem nie pogadasz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 10.09.2015 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2015 Człowieku, Ty nie potrafisz nic przeczytać ze zrozumieniem. Napisałem, że MIESZKAŁEM w domu, czyli czas przeszły a nie teraźniejszy. Sorry, ale z Tobą nie idzie dyskutować. EOT. Edytowałem .Przegrałeś ta rozgrywkę w głupim doradzaniu.Pamiętaj musisz być praktykiem jeśli chodzi o budowanie chałupy.Praktykiem bo albo cie wyśmieją jak ty mnie praktyka albo popatrzą inaczej przez pryzmat mojej budowy.Skrót do kolacji DB.......miałem i go odbuduje by takim jak ty coś udowodnić tylko że takich nie praktycznych jak ty jest tu na FM wielu .Co to oni nie widzieli i gdzie nie stąpali ale dom nie wybudowali.Widzisz tu sens Ja nie.EOT to ja tobie mogę powiedzieć ,ty póki co masz czytać i się uczyć.;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 10.09.2015 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2015 Zostaw to już Frofo007... Pamietam, ze jak nikt wszedł w ten temat pierwszy raz, to twierdził, ze za 200 tys nie mozna wybudować bezpiecznego domu... Jak nie masz w domu PG, KZPŁW, OMG i WTF to z nikusiem nie pogadasz... Przynajmniej tu jest konsensus.Nie lubię cię ale konsensus jest.Wtedy prawdę mówiłem tak jak i teraz i byłem w opozycji niech kolega Fro poczyta jaka tam była jatka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lotpaj 10.09.2015 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2015 jak ktoś wybudował 150m2 za 2tys/m2, to Ty nie wybudujesz za tyle, bo m2 w mniejszym domu jest DROŻSZY Ale jak to droższy? Przecież metr kwadratowy, to jest metr kwadratowy. No weź mi to wytłumacz, bo nie rozumiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 10.09.2015 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2015 Trzeba zamilknąć póki co , bo galernik się pojawił. .Kolejny z głupim pytaniem.Matko córko!!! . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lotpaj 10.09.2015 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2015 Przegrałeś ta rozgrywkę w głupim doradzaniu.Pamiętaj musisz być praktykiem jeśli chodzi o budowanie chałupy. [...] Co to oni nie widzieli i gdzie nie stąpali ale dom nie wybudowali.Widzisz tu sens Ja nie. Ja też nie. Także pierwszy raz zgodzę się z tobą. To tak w ramach zacieśnienia przyjaźni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lotpaj 10.09.2015 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2015 Trzeba zamilknąć póki co , bo galernik się pojawił. .Kolejny z głupim pytaniem.Matko córko!!! . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 10.09.2015 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2015 Ale jak to droższy? Przecież metr kwadratowy, to jest metr kwadratowy. No weź mi to wytłumacz, bo nie rozumiem Przez moment myślałem, ze to było na poważnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lotpaj 10.09.2015 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2015 Przez moment myślałem, ze to było na poważnie Ale to przecie logiczne. Im mniej m2, tym mniejsze koszta - proste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eryk77 11.09.2015 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2015 Ale to przecie logiczne. Im mniej m2, tym mniejsze koszta - prosteA coś ciekawego masz do powiedzenia w temacie panie yntelygent? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawko_ 11.09.2015 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2015 I wszystko jasne . Czyli 100 mkw to z rachunku matematycznego z jedną niewiadomą to : 160 mkw = 11000 tyś zł , a 100 mkw = 6875 tyś zł 11000 x 100 ````````160````````` = 6875 tyś zł. 3500 zł robocizna- reszta materiał (w tym dwa nienajtańsze rozdzielacze itd.) można robić podłogówkę na tańszym materiale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Planująca 11.09.2015 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2015 (edytowane) Witam, a co myślicie o projekcie "dom pod wierzbą" Archonu http://archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-pod-wierzba/m524d59a95ea0b czy należy on do domów tanich w budowie? Jakie zmiany trzeba by było wprowadzić żeby dało się go tanio wybudować (oprócz likwidacji daszków, zamiany okien, blachodachówka). Jest szansa zmieścić się do zamieszkania w 200tyś (praktycznie prawie cała wykończeniówka własnymi rękami) a materiały z tańszych pólek marketowych, bez mebli? Edytowane 11 Września 2015 przez Planująca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 11.09.2015 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2015 Planująca a czytałaś kilka ostatnich stron wątku ? Nie mówię o całym. Aby wybudować ten dom w za 200 tys wyjdzie Ci metr po 1600 zł - ktoś tu wspominał że slyszał od znajomego co ma znajomego że jego znajomy za tyle wybudował. Czyli się podobno da. To trochę jak ten złoty pociąg -podobno jest. Wg mnie nie realne. ja bym szacował coś koło 2500zł/m2 x130 =325000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lotpaj 11.09.2015 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2015 A coś ciekawego masz do powiedzenia w temacie panie yntelygent? Paaanie kochany, tyle co ja DOBRYCH porad udzieliłem w tym temacie, to Pan od 2013 roku nie udzieliłeś ćwierci tego. Pan guzik wiesz o kredytach i o realnych kosztach czegokolwiek. Taki z Pana Yntelygent - Przyczajony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lotpaj 11.09.2015 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2015 (edytowane) Wg mnie nie realne. ja bym szacował coś koło 2500zł/m2 x130 =325000 No i co najlepszego zrobiłeś?! Popsułeś całą zabawę! Ty piszesz o domu 130m2. A przecież wiadomo, że im mniejszy dom, tym taniej! Czyli taniej = 2000zł/m2 x 100m2 = 200 tysięcy! No i masz ten dom, i po chu ludziom mieszasz w głowach, że się nie da? Matematyka nie kłamie. Jak byś nie liczył, to i tak wychodzi dom za 200 tysięcy. A że bez dachu? Oj tam, papą się przykryje na zimę. Bez okien? Deskami się zabije, a na wiosnę się przecie jakieś tam wstawi od znajomego szwagra, co tamtemu frajerowi zaje. bali z budowy. Że otwory nie pasują? Tu się wytnie, tam się podmuruje i będzie cacy! Ma być za 200? I będzie za 200! A co! Edytowane 11 Września 2015 przez lotpaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 11.09.2015 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2015 Ty piszesz o domu 130m2. Resztę biorę na klatę, ale z tym się nie zgodzę to dane z linku który podała Planująca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eryk77 12.09.2015 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2015 No i co najlepszego zrobiłeś?! Popsułeś całą zabawę! Wypociłeś z siebie tyle głupot i jeszcze musiałeś je edytować. Taki forumowy stańczyk z ciebie rozumiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lotpaj 12.09.2015 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2015 Wypociłeś z siebie tyle głupot i jeszcze musiałeś je edytować. Taki forumowy stańczyk z ciebie rozumiem Wiesz, ludzie książki piszą i drukarnie co jakiś czas drukują wydanie poprawione, bo inteligentni ludzie tym się różnią od krowy i Eryka77, że potrafią dostrzec błędy i je poprawiają. Ale skąd ty to możesz wiedzieć, skoro twoją ostatnią przeczytaną książką była "Nasza Szkapa" i nawet nie napisałeś jednej mądrej wypowiedzi w tym temacie, tylko jątrzysz... Może wypowiedz się na temat sensu inwestycji w dom, mając w zanadrzu kredyt do spłacenia. No słucham, mędrcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eryk77 13.09.2015 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2015 nawet nie napisałeś jednej mądrej wypowiedzi w tym temacie, tylko jątrzysz...A ponoć nie ma głupich pytań. Są tylko głupie odpowiedzi. I wpasowujesz się w to przysłowie doskonale Przyszło ci na myśl w swojej mądrości, że stoję przed budową domu i zwyczajnie nie rozumiem wszystkich zagadnień z tym związanych? Czy może wg ciebie wszyscy powinni być tacy oświeceni jak ty z automatu i pytań nie zadawać? A ty jeżeli do powiedzenia konkretów nie masz to zwyczajnie tu nie wchodź. Po cholere tu włazisz i wyzywasz od głupków? Niczym się ode mnie nie różnisz, tylko ja się przynajmniej nie boję przyznać, że jestem laikiemMoże wypowiedz się na temat sensu inwestycji w dom, mając w zanadrzu kredyt do spłacenia. No słucham, mędrcze? Przykładów mógłbym podać ci co najmniej kilka, ale nie widzę sensu ponieważ z góry znam twoją odpowiedź i ocenę. Jak mniemam 90% forumowiczów to głupki bo budują z kredytu, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 13.09.2015 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2015 (edytowane) Może wypowiedz się na temat sensu inwestycji w dom, mając w zanadrzu kredyt do spłacenia. No słucham, mędrcze? To ja powiem jak ja to widzę i chyba nie spodoba Ci się to Za gotówkę budują tylko nie potrafiący liczyć mając do dyspozycji najtańszy kredyt w Polsce czyli hipoteczny Co Ty na to ? Zanim odpowiesz na to to pomysl Drugie coś co ci się nie spodoba. Mając mieszkanie warte 200tys.zł nie widzisz sensu budowy domu za 200tys.zł opierając się tylko i wyłącznie na kredycie hipotecznym ? Bo ja widzę taki sens a czemu to pomyśl Edytowane 13 Września 2015 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts