eryk77 13.09.2015 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2015 Cóż za dedukcja mój ty Watsonie. To może pochwal się tym domem zbudowanym za gotówkę bo nie zasnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lotpaj 13.09.2015 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2015 Dałeś du.y i choć pozujesz tu na znawcę to wyszedł brak wiedzy. Może poszukaj jej poza "forum ekonomicznym" ? Brak elementarnej wiedzy, znalazłem na forum budowlanym, pod twoją postacią i jakiegoś tam eryka. Ja nie piszę dla was, tylko dla innych odpowiedzialnych ludzi, którzy tę dyskusję czytają i potrafią wyciągnąć wnioski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eryk77 13.09.2015 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2015 potrafią wyciągnąć wnioski.Na pewno jakiś tam lotpaj i jego "forum ekonomiczne" będą wiarygodnym źródłem Skończ już chłopie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lotpaj 13.09.2015 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2015 (edytowane) Ja już skończyłem. Polecam bank PKO do zaciągania kredytów. Edytowane 13 Września 2015 przez lotpaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 13.09.2015 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2015 Brak elementarnej wiedzy, znalazłem na forum budowlanym, pod twoją postacią i jakiegoś tam eryka. Ja nie piszę dla was, tylko dla innych odpowiedzialnych ludzi, którzy tę dyskusję czytają i potrafią wyciągnąć wnioski. Liczę, ze przeczytają właśnie ten fragment tego wątku i gościa który twierdzi, ze nie 1.7%, tylko 20%, ale w sumie to nie wie, czy teraz, czy w przyszłości, bo pisze raz tak tak, a drugim razem inaczej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lotpaj 13.09.2015 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2015 A ja liczę na mądrość ludzi i to, że czytali, i zrozumieli skąd te twoje 1.7% się wzięło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 13.09.2015 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2015 Właśnie dlatego to zacytowałem. Żeby mieli dane n/t aktualnej sytuacji, a nie jakieś stawianie kart na "forum ekonomicznym" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lotpaj 13.09.2015 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2015 Żeby mieli dane n/t aktualnej sytuacji, Rozumiem. To teraz informuj ludzi, jaka jest sytuacja i pisz na bieżąco, kiedy im się będzie opłacało kredyt wziąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 14.09.2015 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2015 Tradycyjnie, co kilkanaście stron przepychanka Kredyt hipoteczny to kapitał i odsetki- razem dają kwotę do spłaty. Oprocentowanie roczne ~5%- czyli to, co musimy spłacić ponad kapitał. W sumie może się uzbierać te 100k w ciągu 30lat spłacania. Zresztą, każdy kto brał kredyt lub będzie w banku, dostanie symulację spłat - nawet nie trzeba liczyć- czarno na białym ile do spłaty z %. Zaznaczam symulację, bo jak to mamy z frankami, wzięła ona w łeb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lotpaj 15.09.2015 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2015 (edytowane) Dobra, ja ze swojej strony przepraszam za zaśmiecanie tematu. Wiem, że nie we wszystkich sprawach miałem rację, ale skoro poszło na ostro, to musiałem się bronić. Spoko, pozdrawiam oponentów i mam nadzieję, że nikogo nie uraziłem osobiście. A co poszło ad personam, to tylko troszkę ostrzejsza wymiana poglądów, jakich tutaj wiele. Edytowane 15 Września 2015 przez lotpaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos.ty 18.09.2015 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2015 Witam 560 stron to jednak trochę czytania. Ale dałam rade.Z tego co Państwo piszecie nie ma firm które budują domy z 200 tys. (chodzi mi o stan developerski). Musiałabym sama zakasać rękawy. Działkę kupujemy w przyszłym roku i również w przyszłym roku wystawimy mieszkanie na sprzedaż. I właśnie za te pieniądze chcielibyśmy się wybudować. Wykończać chciałabym sama bo lubie i umiem to robić (kafle, panele, może jakiś trawertyn na ścianach). Ale to jak widzę marzenia ściętej głowy. Nie ma mowy o kredycie. Mąż pracuje a ja jestem na świadczeniach i zajmuje się niepełnosprawną córką. Więc jak widać zdolność kredytowa żadna.A ja mam już dość znoszenia jej z II piętra. Poza tym ona zostanie z nami do końca życia i chciałabym mieć chociaż komfort własnej malutkiej , ogrodzonej trawki. Gdzie mogłabym puścić to swoje dziecko. Czyli zostaje nam tylko domek kanadyjski ( tzw. szkieletowiec). PozdrawiamDolny Śląsk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lotpaj 18.09.2015 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2015 Działkę kupujemy w przyszłym roku i również w przyszłym roku wystawimy mieszkanie na sprzedaż. I właśnie za te pieniądze chcielibyśmy się wybudować. Rozumiem, że mieszkanie warte jest, rzeczone w tym wątku, 200 tys. i za tyle chcecie się wybudować? Działkę macie już wkalkulowaną w koszta? Tak pytam, bo bez tych podstawowych informacji o kwotach, którymi dysponujecie, nie ma nawet punktu zaczepienia, żeby coś rozsądnego napisać/poradzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kalisa 18.09.2015 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2015 A masz jakies wyceny na ten kanadyjski domek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 18.09.2015 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2015 i również w przyszłym roku wystawimy mieszkanie na sprzedaż. I właśnie za te pieniądze chcielibyśmy się wybudować. [...] Nie ma mowy o kredycie. Mąż pracuje a ja jestem na świadczeniach i zajmuje się niepełnosprawną córką. a okres "przejściowy" czyli czy macie gdzie mieszkać pomiędzy sprzedażą mieszkania a wprowadzeniem się do domu? czyli nikoniecznie nie ma mowy o kredycie, mając działkę (zakładam że za gotówkę kupioną) i potem sporo pieniędzy z mieszkania jako wkład własny i męża który pracuje i stałe dochdy od państwa (zakładam że stałe) można spróbować podeprzeć się niewielkim kredytem na wykończenie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos.ty 18.09.2015 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2015 Działkę liczę osobno za gotówkę. Mieszkanie jest warte 250 tys. w zeszłym roku przeprowadzałam kapitalny remont. (71 m2, 4 pokoje, wymieniona instalacja elektryczna, instalacja gazowa i wodna, nowy tzw. junkers, w łazience i ubikacji nowe kafle i mozaika, pokoje w gładzi, panele, położyłam trawertyn na przedpokoju i kamienie dekoracyjne betonowe, nowe wszystkie drzwi, podwieszane sufity). Ale licze po najniższej sprzedaży. Czyli 200 tyś. Jeżeli chodzi o mieszkanie po sprzedaży damy rade. Przecież budowa nie trwa wiecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos.ty 18.09.2015 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2015 A jeżeli chodzi o dochody to TAK są stałe , ale niestety banki ich nie wliczają. Dlatego mamy problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos.ty 18.09.2015 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2015 Mieszkanie piękne ( dużo pracy w niego włożyłam sama) aż żal sprzedawać - ale chyba bardziej mi żal mojego kręgosłupa. Mam 35 lat a uwieżcie Państwo czasami czuję się jak staruszka bo nie mogę wstać z łóżka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos.ty 18.09.2015 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2015 Wycena na domek kanadyjski to 190 tys. 140 m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 19.09.2015 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2015 I jeszcze z 50-100 tys na wykończenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kalisa 19.09.2015 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2015 Wrzuć tą wycenę i projekt jeśli posiadasz. Podejrzewam że jest tak jak Fotohobby napisał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts