Tomi78__ 03.02.2011 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Dla Plusa, albo Ery... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prawdziwy.anika 03.02.2011 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 ja buduje dla rozrywki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
face 03.02.2011 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 (edytowane) ja w pomaranczy temace:)..niestety kiedys idea... Edytowane 3 Lutego 2011 przez face Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomi78__ 03.02.2011 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Drugi dom bym na 100% za 200tys zbudował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rysiek567 03.02.2011 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Witam mam 24 lata jak kazdy chce po jakims czasie mieszkania z ojcami chce miec cos malego ale swojego CO CHCE ZROBIC- chce postawic dom dla mnie i mojej przyszłej zony dom o wymiarach 8x9m z niewielkim poddaszem do pózniejszego wykonczenia lub dom parterowy chodzi o to aby zmiescic sie w kwocie200- 220zł chodzi mi o dom gotowy do wprowadzenia sie na parter zeby zamieszkac( NA POCZATEK LAZIENKA KUCHNIA POKUJ wykonczyc umeblowac ) dom chce budowac etapami przez 3 lata 1 to stan surowy zamkniety z dachem2 instalacje woda prad itp i czesc wykonczenia 3 reszta wykonczenia +mebleCO MAM- dzaiłka szer 26x 70m- mam 80 tys w gotówce do rozpoczecia uzbieram jeszcez ze 20 tys czyli 100bede mial-prace stała 4tys na reke -panna praca 1.5 tys zł na reke -mieszkamy z rodzicami dopuki nie wykonczymy domu rocznie ok 50 tys zł moglibysmy odłozyc oszczedzajac-jezeli by nie starczyło myslalem o kredycie 50 tysJAKI DOM-dom o wymiarach 8x9 m + poddasze ok 40 m ale do puzniejszego wykonczenia czyli razem 110m2- 3 etapy przez 3 lata w pierwszym 100 tys w drugim 60tys w trzecim 60tys MAM PYTANIE CZY TO JEST REALNEczy poczekac te 2 lata jeszcze i dysponujac kwata ok 200 tys wtedy rozpoczac budowe podkreslam nie chce budowac willi z basenem tyklo normalny dom dla dwojga osób w przyszłosci niedlugiej napewno dzieci czyli max 4-5 osoby narazie szukam projektu dom prosty z dachem 2 spadowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomi78__ 03.02.2011 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 jesli sie bedziesz trzymal swojego planu, nie ulegal pokusie powiekszania i ulepszania, nie slucha wujków dobra rada, to realne:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
face 03.02.2011 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 (edytowane) rysiek567czytaj posty:)glowe masz na karku, przemysl i dzialaj:) proponuje: 1 rok - planowanie budowy, zakup materialu na SSO)2 rok - postawic SSO3 rok - instalacje i wykonczenia do stanu deweloperskiego + wykonczenie parteru Edytowane 3 Lutego 2011 przez face Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
face 03.02.2011 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Drugi dom bym na 100% za 200tys zbudował nam sie rowniez udalo:) - drugi troche wiekszy:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rysiek567 03.02.2011 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 dodam jeszcze ze moge liczyc na pomoc rodziców i znajomych jezeli chodzi o wykonczenie tynki gipsy itp no i to ze mieszkam na wsi pracowałem przy budowlance 2 lata pojecie mam o tym tez duzo prac fizycznych zrobie sam z pomoca rodziny braci np fudamenty lawe wstawie okna dzwi umiem sam te rzeczy podesle przykladowy projekt domu który biore pod uwage w tej chwili no i jeszcze pytanie czy to realne przez 3 lata i lepiej w mojej sytuacji budowac z poddaszem czy parterowy chodzi o cene bo wiadomo poddasze to wiecej schodów wykonczyc pozniej tez trzeba dach wiecek kosztuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
face 03.02.2011 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 no i jeszcze pytanie czy to realne przez 3 lata i lepiej w mojej sytuacji budowac z poddaszem czy parterowy chodzi o cene bo wiadomo poddasze to wiecej schodów wykonczyc pozniej tez trzeba dach wiecek kosztuje dach kosztuje tyle samo albo mniej - za to jego ocieplenie i wykonczenie...- z tym bywa roznie poddasze czy parter - to powinien byc Twoj wybor ja bym proponowal co s z poddaszem - ale wykonczyc i zamieszkac parter a w miare mozliwosci wykonczyc poddasze - w sam raz dla pociech przyszlych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prawdziwy.anika 03.02.2011 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 sie tak zastanawiam,dlaczego nigdy nie pada propozycja budowy domu z plaskim dachem,albo z prawie plaskimprzeciez niekiedy plan zgospodarowania pozwala,a z tego co czytam,sa to oszczednosci na poziomie 30% jezeli chodzi o dach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony ogród 04.02.2011 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 gdybym miała działke nad morzem, na 100% budowałabym płaski nowoczesny. Na głębokiej wiosce nie wtapiałoby sie to w otoczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prawdziwy.anika 04.02.2011 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 rozumiemnatomiast tak wspomnialam,bo ten argument zdaje sie nie wystapil w temacie zbijania kosztow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RadziejS 04.02.2011 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 dodam jeszcze ze moge liczyc na pomoc rodziców i znajomych jezeli chodzi o wykonczenie tynki gipsy itp no i to ze mieszkam na wsi pracowałem przy budowlance 2 lata pojecie mam o tym tez duzo prac fizycznych zrobie sam z pomoca rodziny braci np fudamenty lawe wstawie okna dzwi umiem sam te rzeczy podesle przykladowy projekt domu który biore pod uwage w tej chwili no i jeszcze pytanie czy to realne przez 3 lata i lepiej w mojej sytuacji budowac z poddaszem czy parterowy chodzi o cene bo wiadomo poddasze to wiecej schodów wykonczyc pozniej tez trzeba dach wiecek kosztuje Rychu, miałem podobną sytuację i mieszkam . Cz parter czy poddasze - wg mnie to trzeba analizować tylko ze względu na własny charakter i na własne potrzeby, a nie pod względem kosztów. Koszty mogą różnić się nieznacznie. Z poddaszem można 8x9m domek wybudować i będzie wystarczający, parter musi być większy. Ale parter nie musi mieć stropu, schodów - dlatego uważam, że koszty będą podobne, kieruj się swoimi potrzebami - czy chcesz mieszkać na jednym poziomie czy na dwóch. I jedno i drugie ma zady i walety . Mając 100k możesz spokojnie postawić SSO/SSZ - jeśli chcesz oszczędzać to dach możesz na początek pokryć tylko papą, a docelowe pokrycie zrobić później (ale ostrzegam, później łatwiej wydać na meble niż zająć się dachem jeśli ten, nie przecieka i spełnia swoją funkcję ). Możesz też ocieplić dom styropianem własnymi siłami, a baranka wykończeniowego zrobić później. Możesz też zrezygnować z ocieplenia jeśli zrobisz ścianę 1W. Jeśli chodzi o okna to bierz z montażem, będziesz miał gwarancję i niższy vat. Nie wiem ile pochłonie Ci papierologia, przygotowanie działki itp, ale jeśli chodzi o wymienione przez Ciebie etapy, to ta kasa powinna starczyć. Jeśli chcesz poświęcić te trzy lata i możesz pracować przy budowie po pracy plus w soboty, to jest to do zrobienia. Ja miałem 3 lata wyjęte z życiorysu, ale teraz cieszę się wolnością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 04.02.2011 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 sie tak zastanawiam,dlaczego nigdy nie pada propozycja budowy domu z plaskim dachem, Przy tych sniegach chyba plaski dach nie za bardzo? Patrzac na moj taras nad garazem dochodze do wniosku, ze trzeba wlozyc naprawde duzo pieniedzy, zeby taki dach byl porzadny i nie przeciekal... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 04.02.2011 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Ty masz zaprojektowany zdaje sie taras na tym dachu? Tak. Odwodnienie systemowe nawet takiego malego kawalka jest strasznie drogie... Moze faktycznie nie widzialam ciekawego projektu domu z plaskim dachem. Teraz kojarzy mi sie z domem-kostka, ktrody byl popularny chyba w latach siedemdziesiatych. Wiekszosc znajomych z kostek narzeka, ze im przeciekaja te dachy, stad moja opinia. Byc moze maja niestarannie wykonane pokrycie. Twoj domek interesuja mnie coraz bardziej, szkoda, ze nie mozesz pokazac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej27 04.02.2011 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 ktoś kiedyś pisał że ssz to 50% kosztów to chyba lekka przesada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rysiek567 04.02.2011 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 witam tak jak wczoraj pisałem przedstawiam wam projekt domu który mi sie podoba chciałbym cos takiego postawic no ewentualne zmiany boki wyzej podbudowanie dach na kalenicy nizej no ale cos w takim stylu to dom z poddaszem projekt naszej stronki pod nazwa USTRONNY MURATOR C32oto link http://projekty.muratordom.pl/projekt_ustronny,127,1,0.htm?typ_budynku_dom=3&frm_search=1&p=40&typ_budynku=3&id_grupy=1&powierzchnia_do=120&powierzchnia_od=89&typ_budynku_garaz=brak_garaz&y=6&x=17&nr=55 jest jesczcze inny projekt MURATOR C198S http://projekty.muratordom.pl/projekt_samodzielny,1102,1,0.htm?typ_budynku_dom=1&frm_search=1&typ_budynku_garaz=brak_garaz&id_grupy=1&p=80&typ_budynku=1&y=11&x=34&nr=92 cos w takim stylu moze bardzie j ten co tu przedstawiam z poddaszem byl by ok wiadomo projekty te maja ruzne udoskonalenia ale ja bez tych zadnych udoskonalen tylko chodzi mi o bryłe domu cos w takim styluco o tym sadzicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rysiek567 04.02.2011 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 PROSZE ODCZEKAC 5SEKUND I WŁOCZY SIE ZDJECIA DOMÓW i szczegóły projektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prawdziwy.anika 04.02.2011 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 ktoś kiedyś pisał że ssz to 50% kosztów to chyba lekka przesada bylo po drodze wyjasniane skad sie biora takie wyliczenia i jak te procentowe udzialy roznych etapow moga sie zmieniac i od czego to zalezy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts