andrzej27 04.02.2011 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 bylo po drodze wyjasniane skad sie biora takie wyliczenia i jak te procentowe udzialy roznych etapow moga sie zmieniac i od czego to zalezy... aty wybudowałaś dom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
face 04.02.2011 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 (edytowane) rysiek567 ten pierwszy bedzie tanszy w budowie i to sporo Edytowane 4 Lutego 2011 przez face Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomi78__ 05.02.2011 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 sam bym chetnie drugi zaczał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prawdziwy.anika 05.02.2011 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 sam bym chetnie drugi zaczał zadnego nie skonczylam tak naprawde kobieta zmienna jest a wiec sprzedawaj budowe i do dziela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej27 05.02.2011 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 rysiek567 ten pierwszy bedzie tanszy w budowie i to sporo a za ile myslisz wybudować ten dom projekt murator c32? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
face 05.02.2011 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 ciezko wycenic na oko domek jest prosty w budowie, o prostym wnetrzu, dach 2 spadowy.... przyjmujac ok 1400-1500zl/m2 dla wykonania stanu deweloperskiego wychodzi ok 210-225 tys bez wkladu pracy wlasnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej27 05.02.2011 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 ciezko wycenic na oko domek jest prosty w budowie, o prostym wnetrzu, dach 2 spadowy.... przyjmujac ok 1400-1500zl/m2 dla wykonania stanu deweloperskiego wychodzi ok 210-225 tys bez wkladu pracy wlasnej sam parter do 200 sie zmieszcze tak aby zamieszkać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
face 05.02.2011 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 sam parter do 200 sie zmieszcze tak aby zamieszkać? nie jestem wyrocznia w watku podana jest droga jak dojsc do sukcesu i generalnie to bedzie zalezec od Ciebie ja osobiscie gdybym mial 200 tys i dzialke wzial bym sie za budowe tego domu spokojna kalkulacja wydatkow na podstawie kosztorysu-wyceny, pilnowanie budzetu i wlasna praca przyczyniaja sie ku odniesieniu sukcesu jesli ocieplisz tylko budynek z zewnatrz a na poddaszu nie zrobisz ogrzewania, tynkow,suchej zabudowy i wylewek to wykonczysz parter w tej kwocie pod zamieszkanie masz gotowe czy kredyt??ile gotowy ile kredytu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej27 05.02.2011 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 nie jestem wyrocznia w watku podana jest droga jak dojsc do sukcesu i generalnie to bedzie zalezec od Ciebie ja osobiscie gdybym mial 200 tys i dzialke wzial bym sie za budowe tego domu spokojna kalkulacja wydatkow na podstawie kosztorysu-wyceny, pilnowanie budzetu i wlasna praca przyczyniaja sie ku odniesieniu sukcesu jesli ocieplisz tylko budynek z zewnatrz a na poddaszu nie zrobisz ogrzewania, tynkow,suchej zabudowy i wylewek to wykonczysz parter w tej kwocie pod zamieszkanie masz gotowe czy kredyt??ile gotowy ile kredytu?? dom ma przecież razem 116mkw licząc 1500zł za stan deweloperski wychodzi mi 174tys a nie 210-225tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
face 05.02.2011 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 ma 116m2 netto - powiedzmy pow uzytkowej powierzchni brutto ma prawie 150m2 nas kosztowal m2 powierzchni ok 1150zl dla stanu deweloperskiego, ale wklad pracy wlasnej b.duzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej27 05.02.2011 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 ma 116m2 netto - powiedzmy pow uzytkowej powierzchni brutto ma prawie 150m2 nas kosztowal m2 powierzchni ok 1150zl dla stanu deweloperskiego, ale wklad pracy wlasnej b.duzy tez masz taki dom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
face 05.02.2011 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 mamy mniejszy o powierzchni podlog 130m2 jednak podobnie prosty w budowie - bez jaskolek wykuszy lukarn itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej27 05.02.2011 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 mamy mniejszy o powierzchni podlog 130m2 jednak podobnie prosty w budowie - bez jaskolek wykuszy lukarn itp a jaki projekt i ile wasz kosztował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANA Lubuskie 05.02.2011 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 (edytowane) Ja wybrałam prosty projekt domku JANA z Archipelagu i mam nadzieję, że ze wszystkimi kosztami zmieszczę się w 200 tys. zł. Inna opcja nie wchodzi w grę. Nie wiem czy nie zbyt optymistycznie patrzę na swoje zamiary? Co o tym sądzicie? Edytowane 6 Lutego 2011 przez JANA Lubuskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej27 05.02.2011 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 Ja wybrałam prosty projekt domku JANA z Archipelagu i mam nadzieję, że ze wszystkimi kosztamizmieszczę się w 200 tys. zł. Inna opcja nie wchodzi w grę. Nie wiem czy nie zbyt optymistycznie patrzę na swoje zamiary? Co o tym sądzicie? ile ma mkw? z poddaszem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 05.02.2011 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 Ja wybrałam prosty projekt domku JANA z Archipelagu i mam nadzieję, że ze wszystkimi kosztamizmieszczę się w 200 tys. zł. Inna opcja nie wchodzi w grę. Nie wiem czy nie zbyt optymistycznie patrzę na swoje zamiary? Co o tym sądzicie? Fajny projekt, szczególnie te szafy i garderoby, na pewno sie przydadzą. Myślę jednak że nie zmieścisz sie 200 tyś. To spory dom, na pewno wygodny i do tego z garażem ale do tych 200 tyś dodałbym jeszcze ze 100 tyś. Robiłem kalkulację dosyć szczegółowa dla swojego projektu 105 m/2 zabudowy bez garażu i poddasza i ledwo mieszczę sie w 200 tyś a naprawdę nie szalałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANA Lubuskie 05.02.2011 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 JANA to parterowy, niepodpiwniczony domek o pow. 106,5 m2 , bez użytkowego poddasza. Strop drewniany.http://www.archipelag.pl/rojekty-domow/jana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
face 05.02.2011 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 (edytowane) a jaki projekt i ile wasz kosztował? indywidualny reszte pisalem we wczesniejszych postach - zest wydatkow i koszt str 9 na innej stronie jest uogolniona wycena bez wkladu wlasnego Edytowane 5 Lutego 2011 przez face Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANA Lubuskie 05.02.2011 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 O to jestem zmartwiona:( Chcę wybudować ten domek w okolicach Zielonej Góry. Tutaj koszty robocizny nie są wysokie.Miałam nadzieję zmieścić się ze stanem surowym zamkniętym w 100 tys. , a za resztę wykończyć. Standard podstawowy, żadnych szaleństw... No chyba, że jedyne szaleństwo o jakim myślę to ogrzewanie podłogowe.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
face 05.02.2011 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 O to jestem zmartwiona:( Chcę wybudować ten domek w okolicach Zielonej Góry. Tutaj koszty robocizny nie są wysokie. Miałam nadzieję zmieścić się ze stanem surowym zamkniętym w 100 tys. , a za resztę wykończyć. Standard podstawowy, żadnych szaleństw... No chyba, że jedyne szaleństwo o jakim myślę to ogrzewanie podłogowe.... w tym projekcie dach generuje spore koszta ze wzgledu na konstrukcje ogrzewanie podlogowe to nie szalenstwo teraz prawie ze standard, koszt czasami na poziomie kosztu grzejnikow lub niewiele wiekszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts