Tomi78__ 05.02.2011 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 witam, mam dziełkę 10 arów w formie kwadratu. Mam ok. 30 tys. oszczednosci, zamiar wziac kredyt na 200 tys i wybudowac dom w okolicach 90-100 m2 pow. mieszklanej. Bez piwnicy,parter plus poddasz, najprostszy jak tylko można. Jakies opinie? Walcz chłopie, walcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 05.02.2011 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 Walcz chłopie, walcz Toś się napracował nad ta wypowiedzią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prawdziwy.anika 05.02.2011 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 caly watek jest o tym ale czytac to nikomu sie nie chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
face 06.02.2011 01:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 caly watek jest o tym ale czytac to nikomu sie nie chce prawda - wiecej jest ciezko napisac i podac przykladow.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
face 06.02.2011 01:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 (edytowane) Toś się napracował nad ta wypowiedzią. ns podziel sie wnioskami z budowy, popracuj nad wypowiedziami Edytowane 6 Lutego 2011 przez face Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
face 06.02.2011 01:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 Ja piszę jak jest, ty jak powinno być. ja pisze jak jest i jak byc nie powinno - Ty nie wiem co chcesz uzyskac wypowiedziami.... ps - mechanik tez musi wiedziec jak z mlotka skorzystac aby szkod nie narobic na szczescie to inwestor wybiera kierownika i brygade-firme nie brygada-firma inwestora przyczepic sie mozna zawsze, tylko czy ma to sens i uzasadnienie za dana stawke.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
face 06.02.2011 01:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 Każdy chce kasę szybko i bez problemów a tu nie wiadomo. Jak się trafi jakiś upierdliwy to gwożdzia nie da się wbić bez pytania "a czego tak?". Takich wszyscy unikają i nie ma znaczenia dobry spec czy zły. kase sobie chciec moze a dostanie gdy nie narobi problemow nie ma takich co sie gwozdzie czepiaja, co najwyzej ilosci badz wymiaru znajacy sie na robocie, ten dobry nie unika zadnego zlecenia - bo niby dlaczego skoro je wykona poprawnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 06.02.2011 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 ja pisze jak jest i jak byc nie powinno - Ty nie wiem co chcesz uzyskac wypowiedziami.... ... Sugeruję koleżance by zbyt szybko nie zdradzała kim jest bo może miec problem ze znalezieniem ekipy. No cóż, pozostańmy przy swoich zdaniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kitajce 06.02.2011 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 Witam, my też z tych za 200, bez hipoteki. Zaczynamy na wiosnę. Kamikadze? Chyba nie bo troje dzieci. Najwyżej zamiast oświetlenia ogrodowego zapalimy pochodnie. Trzymajcie kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 06.02.2011 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 Witam, my też z tych za 200, bez hipoteki. Zaczynamy na wiosnę. Kamikadze? Chyba nie bo troje dzieci. Najwyżej zamiast oświetlenia ogrodowego zapalimy pochodnie. Trzymajcie kciuki. Czekamy na dzienni i relację z budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 06.02.2011 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 gdybym miała działke nad morzem, na 100% budowałabym płaski nowoczesny. Na głębokiej wiosce nie wtapiałoby sie to w otoczenie. Po co Ci płaski dach nad morzem? taras? Kto miał tarasy nad morzem zabudowywał je i adaptował na pokoje. Płaski dach już raczej nie jest w modzie i nie przypuszczam, żeby był znacząco tańszy od np. 2spadowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prawdziwy.anika 06.02.2011 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 Płaski dach już raczej nie jest w modzie haha,uwielbiam takie komentarze a jaki jest teraz modny dach?i wedlug kogo modny?Ciebie,spoleczenstwa,czy gminnych architektow,ktorzy ustalaja obowiazujace trendy i wmuszaja je obywatelowi warunkami zabudowy? i nie przypuszczam, żeby był znacząco tańszy od np. 2spadowego. proponuje jednak nie przyspuszczac,a zpoznac sie z tematem mozna na skroty,poprzez dzienniki budujacych takie domy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 06.02.2011 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 Patrzę po prostu na budowy wokół- fakt wymusza się na inwestorach dachów ze spadkiem, ale czy tak wiele jest tych domów z płaskim? Przeważnie to wizje architektów, zarówno te spadziste jak i płaskie, a my się na nie godzimy. Przeliczałem sobie zrobienie stropu i potem tarasu nad garażem- wyszło mi, że wcale to taniej nie będzie niż dach 2spadowy- może się pomyliłem w liczeniu tych 30m2? Możesz dać link do takiego dziennika? (leniwy jestem ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adwersarz 06.02.2011 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 płaskie są tańsze, prawidłowo wykonane o wiele mniej kłopotliwe po latach, a taras to rzeczywiście nie dach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej27 06.02.2011 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 mało tu ludzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej27 06.02.2011 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 śpią wszyscy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek... 06.02.2011 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 ...jeszcze trochę takich cennych komentarzy i zostaniesz Oświeconą Górą Rankingu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony ogród 06.02.2011 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 Po co Ci płaski dach nad morzem? taras? Kto miał tarasy nad morzem zabudowywał je i adaptował na pokoje. Płaski dach już raczej nie jest w modzie i nie przypuszczam, żeby był znacząco tańszy od np. 2spadowego. chodzi mi o cos w tym stylu: http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://www.domynowoczesne.eu/wp-content/uploads/2010/01/dom-nad-morzem-02.jpg&imgrefurl=http://www.domynowoczesne.eu/luksusowy-dom-nad-oceanem/dom-nad-morzem-02/&usg=__IFRoLYurwzm1Z8QVcLZyL0ropK8=&h=602&w=600&sz=47&hl=pl&start=0&zoom=1&tbnid=rG07W-xyx1-9GM:&tbnh=143&tbnw=136&ei=VAZPTeHbNYL78AaJgdWeDg&prev=/images%3Fq%3Ddom%2Bnad%2Bmorzem%26hl%3Dpl%26sa%3DG%26biw%3D1280%26bih%3D617%26gbv%3D2%26tbs%3Disch:1&itbs=1&iact=hc&vpx=702&vpy=259&dur=190&hovh=225&hovw=224&tx=142&ty=104&oei=DwZPTaWrLMqXOuqHtdMP&esq=5&page=1&ndsp=17&ved=1t:429,r:9,s:0 płaskie dachy nie sa niemodne, płaski dach to nie znaczy pogierkowska kostka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prawdziwy.anika 06.02.2011 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 Zielony ogrod,link nie dziala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klemensik77 06.02.2011 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 Oj, oj doczytałam do końca, cały wątek. Zajęło mi to trochę czasu, ale warto było:) Robiąc przez rok rozeznanie wśród budujących (my zaczynamy w tym roku) myślę, że się da za 200 tyś zamieszkać w domku ok 100 mkw. Oczywiście bez działki, papierów, ogrodzenia. kostki czy żwirku i ogrodu. Ale jeśli działka jest nie uzbrojona to jeszcze trzeba podciągnąć gaz - u nas np, trzeba zrobić przecisk po ulicą, zrobić szambo lub POŚ, wykopać studnię, zrobić zjazd. To są koszty!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts