face 17.02.2011 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 (edytowane) a jaki ty masz dom bo zapomniałem? z poddaszem uzytkowym 130 m2 podlog info strona 9 i 44 tego watku polecam rowniez dziennik Zielony ogrod licz 2tys zl/m2 powierzchni podlogi i na luzie domek prosty z dachem 2 spadowym postawisz i wykonczysz Edytowane 17 Lutego 2011 przez face Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej27 17.02.2011 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 z poddaszem uzytkowym 130 m2 podlog info strona 9 i 44 tego watku polecam rowniez dziennik Zielony ogrod licz 2tys zl/m2 powierzchni podlogi i na luzie domek prosty z dachem 2 spadowym postawisz i wykonczysz a jaki masz projekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
face 17.02.2011 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 indywidualny wyslij adres mail'owy na priv to przesle Ci zdjecia domu i skany projektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej27 17.02.2011 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 indywidualny wyslij adres mail'owy na priv to przesle Ci zdjecia domu i skany projektu jak na priv? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
face 17.02.2011 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 klikasz na mym nicku lewym przyciskiem myszy i wyswietla ci sie panelwybierasz na panelu wyslij prywatna wiadomosc tam wpisujesz Twojego maila i wysylasz do mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maniek2010 17.02.2011 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 Andrzej27 jesteś dla mnie debeściak! Mam dzieki Tobie takiego banan na twarzy ))) A czy hasło do zabawy to "Zyrafy wchodza do szafy"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 18.02.2011 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Andrzej już kilka razy pytał face o projekt Andrzej a projekt już masz, że chcesz elektrykę przeliczać? i okna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
face 18.02.2011 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 (edytowane) wrzucam tutaj jpegi:nasz domek parte.pdfnasz domek podda.pdf Edytowane 18 Lutego 2011 przez face Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
face 18.02.2011 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 i kolejne: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pac 18.02.2011 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Witam, również zastanawiam sie na budową małego domku ok 100m (zachodniopomorskie) jestem za parterem, żona mysli o poddaszu,koszt najlepiej 200-250tys, bez pracy własnej, ewentualnie malowanie, panele, działka mała 600m,( więc raczej z poddaszem) ogrodzona, bez mediów, ale przy ulicy, wszystko blisko,gotówka 40tys, kredyt max 250, ale czytam i czytam i zapał opada, najbardzie by mi odpowiadał dom forumowiczki zielony ogród, fajny i tani, ale musze miec 3 sypialnie (dwójka dzieciaczków)czekam na geodete, zobaczymy co powie,wtedy zacznie się szukanie projektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej27 18.02.2011 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Andrzej już kilka razy pytał face o projekt Andrzej a projekt już masz, że chcesz elektrykę przeliczać? i okna? pytac nie można???????????????????????????????????????/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej27 18.02.2011 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Witam, również zastanawiam sie na budową małego domku ok 100m (zachodniopomorskie) jestem za parterem, żona mysli o poddaszu, koszt najlepiej 200-250tys, bez pracy własnej, ewentualnie malowanie, panele, działka mała 600m,( więc raczej z poddaszem) ogrodzona, bez mediów, ale przy ulicy, wszystko blisko, gotówka 40tys, kredyt max 250, ale czytam i czytam i zapał opada, najbardzie by mi odpowiadał dom forumowiczki zielony ogród, fajny i tani, ale musze miec 3 sypialnie (dwójka dzieciaczków) czekam na geodete, zobaczymy co powie,wtedy zacznie się szukanie projektu z poddaszem lepiej i to zależy ile masz gótówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 19.02.2011 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 można pytać, ale też trzeba uważnie czytaćPac napisał ile ma gotówki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony ogród 19.02.2011 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 jest kilka podobnych projektów z trzema sypialniami. np. ten:http://www.wybieramydom.pl/projekty_domow/443-irys_b-10-18.htmlbardzo mi sie podobał, ale nie odpowiadał mi układ pomieszczeń względem stron świata (to dla mnie wazne ze wzgledu na połączenie domu z ogrodem i z lasem, który mam na działce)mozna go wybudować bez garażu, a garaz za parę lat. na upartego mozna nawet z tego trójkatnego wypustu zrezygnować, kuchnia i tak jest wielka.stoi taki niedaleko, ma troche inna kolorystykę elewacji, jest po prostu sliczny.jak zmieści wam sie na działce parterówka, to w zyciu mały pietrowy - pietro podkresla ciasnotę, miałam tak przez 13 lat, nigdy wiecej piętra. i te małe dzieci latajace po schodach... pomijając schody, drogie ocieplenia poddasza, pietro to druga łazienka, a to poważne koszty. Jak sie ma 250 tys. to druga łazienka jest zbytkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kama33 19.02.2011 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 Duzo jest ładnych, parterowych domków z trzema sypialniami, dwuspadowym dachem. Prostych i w miarę tanich do wykonania. Widziałam dom z poddaszem niecałe 100 m kw powierzchni użytkowej i 120 po podłodze. Dla mnie okropna ciasnota, brak przestrzeni. W pokojach na górze nie ma szans na postawienie szafy, na parterze tez miejsca na nią nie ma. Zdecydowanie bardziej funkcjonalne - moim zdaniem- są pod tym wzgledem parterówki. Niestety - ja potrzebuję 4 sypialnie, a takich parterówek jak na lekarstwo. A już z dwuspadowym dachem całkowity brak Stąd mój dom będzie miał czterospadowy dach i popłynę w kosztach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
face 19.02.2011 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 Niestety - ja potrzebuję 4 sypialnie, a takich parterówek jak na lekarstwo. A już z dwuspadowym dachem całkowity brak Stąd mój dom będzie miał czterospadowy dach i popłynę w kosztach dogadaj sie z biurem projektowym i na etapie adaptacji niech architekt przeprojektuje dach na dwuspadowy, pomysli o ewentualnej adaptacji strychu itp jesli budynek wizualnie bedzie dobrze wygladal z dachem 2 spadowymto problem z glowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
face 19.02.2011 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 jest kilka podobnych projektów z trzema sypialniami. np. ten: http://www.wybieramydom.pl/projekty_domow/443-irys_b-10-18.html bardzo mi sie podobał, ale nie odpowiadał mi układ pomieszczeń względem stron świata (to dla mnie wazne ze wzgledu na połączenie domu z ogrodem i z lasem, który mam na działce) na etapie adaptacji mozna robic lustrzane odbicia projektu wtedy mozna dostosowac uklad wnetrza do wlasnych upodoban i uwarunkowan dzialkowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 19.02.2011 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 jak zmieści wam sie na działce parterówka, to w zyciu mały pietrowy - pietro podkresla ciasnotę, miałam tak przez 13 lat, nigdy wiecej piętra. i te małe dzieci latajace po schodach... pomijając schody, drogie ocieplenia poddasza, pietro to druga łazienka, a to poważne koszty. Jak sie ma 250 tys. to druga łazienka jest zbytkiem. A ja polecam parterowy z poddaszem użytkowym ... Sami na taki się zdecydowaliśmy (projekt i opis w moim podpisie) i uważam że właśnie dom z poddaszem użytkowym to właśnie to. Poddasze może być używane jako wielki strych , magazyn , a w przypadku dzieci dużo "pierdół" się uzbiera a w przyszłości można na poddaszu zrobić pokój dla gości , sypialnie lub co się zechce ... My na razie będziemy mieli tylko dół (razem z garażem około 125m2) a góra (około 60m2) będzie slużyła jako strych , ale w przyszłości można wykonać adaptację poddasza i zrobić sobie tam jeszcze trochę pokoi Wiem coś o tym bo mam dwójkę dzieci i wiem ile pierdół się zbiera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kama33 19.02.2011 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 dogadaj sie z biurem projektowym i na etapie adaptacji niech architekt przeprojektuje dach na dwuspadowy, pomysli o ewentualnej adaptacji strychu itp jesli budynek wizualnie bedzie dobrze wygladal z dachem 2 spadowymto problem z glowy Mam projekt indywidualny i niestety, nie da sie zrobic dachu dwuspadowego. Dach będzie najprostszy z możliwych ale nie dwuspadowy. Dom z czterema sypialniami, garazem i dachem dwuspadowym wychodzi bardzo długi - ponad 20 metrów. W moim parterowym też będzie strych czyli miejsce na rupiecie. Miejsca o wysokości ponad 1,9m wychodzi ponad 30 m kw. Nawet pokój da się w ostatecznosci zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
face 19.02.2011 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 Dach będzie najprostszy z możliwych ale nie dwuspadowy. Dom z czterema sypialniami, garazem i dachem dwuspadowym wychodzi bardzo długi - ponad 20 metrów. ciekawe bardzo, domek ma swoje gabaryty(szer i dl) i te gabaryty przykrywasz dachem, nie wazne 2 spadowym czy 4 dach dwuspadowy nie wydluzy Twego budynku jakie wymiary budynku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts