bartek-kuc 11.09.2014 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2014 Również nigdy nie używałem gruntów do ścian... Kolega, który jest budowlańcem powiedział, że się nie nadają. Do malowania kupuję farbę razem z "pasującą" do niej gruntującą i do tej wszystko dobrze się trzyma. Chociaż nigdy nie schodziłem z ciemnego koloru na jasny - być może wtedy trzeba jakoś mocniej gruntować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZygmuntRolicz 14.09.2014 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2014 Zobacz co się dzieje kiedy nie zagruntujesz odpowiednio ścian. Zacznij oglądać od 40sekundy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrmeX 17.09.2014 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2014 Witam, podepnę się pod temat. W łazience pomalowałem sufit farbą akrylową, sufit podwieszany, przed malowaniem idealnie gładki, po malowaniu jak się dobrze przyjrzymy to widać efekt drobnej "gęsiej skórki" zawsze jest taki efekt?, miałem wałek z drobnym włosem. To samo ze ścianami po gładziach idealnie gładkie a po położeniu gruntu śnieżki powstał efekt gęsiej skórki, widoczny z bliskiej odległości. To jest normalne czy też powinienem inny wałek kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZygmuntRolicz 17.09.2014 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2014 Daj spokój. Po co ci idealnie gładki sufit? To nie auto. Każdy wałek zostawia strukturę i nic na to nie poradzisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patrycjusz87 18.09.2014 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2014 Witam, również się podepnę pod temat. Mam do pomalowania niewielki pokój, aktualnie pomalowany na jasny pomarańcz. Docelowo będę go malował na beżowy. Mam zamiar najpierw przejechać wszystko mydłem. Co potem? Zagruntować czy można od razu malować po wyschnięciu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saman 18.09.2014 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2014 Jeśli farba nie odchodzi to wytrzec scianę, zagruntować i pomalować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darkob 27.09.2014 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2014 Czy używał ktoś może takiego wałka z pompką by choć troche przyspieszyć malowanie ?Warto kupić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts