mtsw466 02.01.2011 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2011 Mam pytanko bo nie mogę znaleźć na forum. Jak ma wyglądać stelaż z profili w okolicy okna połaciowego. Dokładnie chodzi mi o montaż profili przy tych pionowych ściankach odchodzących bezpośrednio od okna do konstrukcji profili biegnących w poprzek więźby. Jak połączyć te dwa ruszty. Okno mam wciśnięte pomiędzy dwie krokwie. Między krokfią i bokiem ścianki KG będzie przerwa max 4 cm na wciśnięcie wełny. Chodzi mi o 2 ścianki KG boczne, górną nad oknem i dolną pod oknem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mtsw466 03.01.2011 17:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morys 03.01.2011 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 ? Ja u siebie po długiej literaturze tego forum zrobiłem tak: 3-cie zdjęcie po upchnięciu 5-cm wełny. Na to oczywiście folia szczelnie zaklejona (w samych narożnikach okna ciężko to wykonać, trzeba zostawiać większy luz, wszystko wychodzi przy montażu płyt bo dopychając płytę folia albo puszcza albo się rozciąga i może pęknąć) i na koniec płyty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mtsw466 04.01.2011 18:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 Dzięki Morys! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mtsw466 06.01.2011 18:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 Czy macie jeszcze jakieś uwagi na ten temat. Czy rynienkę w ramie okna połaciowego przeznaczoną na płytę KG uszczelnić sylikonem czy nie ma takiej potrzeby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts