lidszu 08.04.2011 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 witam się z panią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kmw 09.04.2011 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 juz odpisuję, trochę póxno, ale jednak:) kmw- podłogi mam wszędzie olejowane, przez chwilę dąb był w lakierze,ale coś się stało z podłogą i trzeba było szlifować. Moje podłogi były fachowo olejowane jeden raz i to było za mało, zeby utrzymać je w formie. Poolejowałam je drugi raz sama i jest dobrze. Farby- mam i tikkurilę harmony i kabe akrylatex. Obydwie fajne, choć wydaje mi się, ze kabe ładniej się zachowuje przy zmywaniu.No i jest tańsza. bardzo dziękuje za odpowiedź. piękny ten Twój dąb jest. jakim olejem był olejowany? sama, rozumiem, olejowałaś tą samą firmą? czy olejowałaś " ręcznie" czy może używałas do tego jakiegoś specjalistycznego sprzętu? trochę się tego obawiam, przyznaję. pozdrawiam serdecznie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 10.04.2011 06:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 olejowałam lobą, ale próbowałam też innego środka- i tak i tak jest dobrze. zacierałam sama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 10.04.2011 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 Dzień doberek Myszko z tego co wiem to ramkę wokół wkładu kominkowego masz z affrona - to jest zwykła płytka czy może cokół? I czy masz jakieś zdjęcia z bliska? No i jak się sprawdza? Aa i jeszcze jedno fugi na podłogo masz zwykłe czy epoksydowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 10.04.2011 11:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 Dzień doberek Myszko z tego co wiem to ramkę wokół wkładu kominkowego masz z affrona - to jest zwykła płytka czy może cokół? I czy masz jakieś zdjęcia z bliska? No i jak się sprawdza? Aa i jeszcze jedno fugi na podłogo masz zwykłe czy epoksydowe? czeeesc tak Monia, ramka z affrona, cięta ze zwykłej płytki, ale jest zlicowana ze scianą kominka. inaczej nie wyglądałoby to estetycznie, ze wzgledu na bure krawedzie affrona.cyknę fotkę póxniej, bo teraz jadę po okulary swoje wyczekane:) fugę pisałam Ci chyba, ze mam aquastatic, czyli zwykła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 12.04.2011 06:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 tak u mnie wygląda obłożenie kominka półpoleremhttp://img171.imageshack.us/img171/7415/kom2l.jpg http://img196.imageshack.us/img196/9967/kom1l.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 12.04.2011 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Pięknie! Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 12.04.2011 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Myszo - nie mogę się doszukać infomacji o listwach - jaka wysokość, szerokość - gdybyś mogła sobie przypomnieć, byłabym wdzięczna. Takie kanciaste się sprawdzają? bo już same białe średnio praktyczne... Waham się między takimi jak twoje a lekko zaokrąglonymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 12.04.2011 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Mazo, listwy 10cm wysokie, wycinane z płyty 18mm, ale możesz zrobić cieńsze jeśli dylatacje na podłogach są mniejsze.Listwy sprawują się nie najgorzej. Po prostu przed odkurzaniem trzeba je przelecieć miotełką i zebrać kurz. Do tego zadania wyznaczam z reguły córcię, która to ma bliżej do ziemi póki co niż ja. Jestem bardzo zadowolona z wyboru tych listew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 12.04.2011 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Dzięki! tak mi się wydało, że 10. POmysł z zatrudnieniem córki bardzo dobry, tym bardziej, że mam dwie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 12.04.2011 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Kurde, ze tez Jonasz nie chce kurzu wycierac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 13.04.2011 18:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Kurde, ze tez Jonasz nie chce kurzu wycierac... za młody jeszcze, nauczy się jak przyjdzie czas:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 14.04.2011 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Cześć, wpadam z rewizytą. Sliczny masz domek! I już gotowy - tego zazdroszczę najbardziej. Mam od razu pytanko o białe drzwi - polecasz wykonawcę? To drewno? Napiszesz mi na priv lub tu orientacyjną cenę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 18.04.2011 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 Hej Myszo, mam chwile zwatpienia...prszyszlam do Ciebie oko nacieszyc i sie zmotywowac;) Maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 18.04.2011 10:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 a w co wątpisz Kochana, oprócz tego, czy to wszystko ma wogóle jakis sens? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 18.04.2011 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 watpie w moja budowe....czy warto.....czy wybory dobre...czy jest po co wyklocac sie budowlancami....to chyba juz zmeczenie materialu z mojej strony:) mam przesilenie wiosenne;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 18.04.2011 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 maya kazdy to ma ja tez pod koniec budowy juz machalam reka na fuszerki byleby sie wyniesli z domu jak najszybciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majchrowskadorota 18.04.2011 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 Witam,Może nie ejstem na bieżąco ale czytałam na poprzednich stronach o podłogach. Ja mam merbau parkiet z dlh i pomimo iz mi sie barzdo podoba to do użytkowania nie polecam. Pilot zwykły drewniany klocek dziecku jak spadnie od razu powstaje wgłębienie. Mąż sie strasznie denerwuje ze taka podłoge wybrałam.PozdrawiamDorota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 19.04.2011 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Dorotka, nie ma podłóg niezniszczalnych wszystkiemu można dać radę, ale jak mówisz, ze na podłodze merbau robią się wgnioty po upadku klocka, to albo ten klocek waży dwa kilo, albo lakier się rysuje, albo coś jest nie tak z tą podłogą, sposobem suszenia drewna, przechowywania, rodzajem, no nie wiem,moze jest nadmierna kruchość tego twojego drewna. My nie chodzimy po swoich podłogach na paluszkach, wnosimy piach z podwórka, ja chodzę w szpilkach(w prawdzie dość ostrożnie, ale jednak) i nie mam żadnych wgniotów, a dąb jest przecież miększy niż merbau. pewnie ze 3 razyJedyne wgnioty na drewnie to widzialam na swoim mieszkaniu na barlinku, tam to sie trzeba było cackać z tą podłogą jak z jajkiem, a i tak wyglądała badziewnie nim sie wprowadziliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 21.04.2011 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 http://www.kartki.lagata.pl/kartki/19/1/d/12291.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts