Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

album chomika

Recommended Posts

• Odpowiedzi 394
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

To tak jak ja..., myślałam, że jestem odosobniona w takim punkcie widzenia..., bo rozwiązanie jest rzadko spotykane!

to rozwiązanie to raczej swoisty brak rozwiązania ;)

Wolę rozpędzić wentylację mechaniczną, jak jest potrzeba, albo otworzyc balkon latem, choć niektóre okapy są faktycznie piękne

mysz - trafiłam do ciebie bo zastanawiam się nad czarną kuchnia z IKEA ... Masz fronty lakierowane? Jesteś zadowolona? Nie są te fronty jakby "miękkie"? Takie miałam wrażenie w sklepie ... No i co ty masz za blat? To tez IKEA??? Aż za ładny jak na nich ;)

I ostatnia prośba - możesz mi podać wymiary twojej wyspy (tej rzeźnickiej ;)) i płyty na niej? Z góry baaaaardzo dziękuję.

P.S. Nie tylko kuchnia mi się u ciebie podoba ...

mysz - trafiłam do ciebie bo zastanawiam się nad czarną kuchnia z IKEA ... Masz fronty lakierowane? Jesteś zadowolona? Nie są te fronty jakby "miękkie"? Takie miałam wrażenie w sklepie ... No i co ty masz za blat? To tez IKEA??? Aż za ładny jak na nich ;)

I ostatnia prośba - możesz mi podać wymiary twojej wyspy (tej rzeźnickiej ;)) i płyty na niej? Z góry baaaaardzo dziękuję.

P.S. Nie tylko kuchnia mi się u ciebie podoba ...

Muszę Cię rozczarować Anulek:) syćko ikieja, solar biały i applad czarny, blat dąb

półwysep ma 240x120, płyta 77x51

Muszę Cię rozczarować Anulek:) syćko ikieja, solar biały i applad czarny, blat dąb

półwysep ma 240x120, płyta 77x51

Ale to nie jest rozczarowanie - ja się po prostu przymierzam do tych czarnych Applandów z ikeja ;) i podpytuję jak się je używa ... Bo jak polazłam do sklepu i pomacałam, to miałam odczucie, że te Applandy jakieś takie za miękkie na lakier są ... A blat to LAGAN?

Myszko,

układ Twojej kuchni jest boski, boski, boski - czy możesz napisać, jakie są wymiary kuchni i jakie wymiary ma wysoka zabudowa?

hmmm, jakby to opisać. Długa czarna ściana ma 4.40. Wnęka z wysoką zabudową ma 180cm. Sama zabudowa ma wysokość 234cm. pomiędzy wyspą, a zabudową przy ścianie jest 130cm.

Bardzo mi miło, ze kuchnia się podoba

Ale to nie jest rozczarowanie - ja się po prostu przymierzam do tych czarnych Applandów z ikeja ;) i podpytuję jak się je używa ... Bo jak polazłam do sklepu i pomacałam, to miałam odczucie, że te Applandy jakieś takie za miękkie na lakier są ... A blat to LAGAN?

blat ten grubszy-numerar. Applady są cieńsze od standardowych frontów, dlatego sprawiają wrażenie miękkich. Dokąd nie wali się w nie młotkiem jest ok, a cenowo biją wszystko na łeb na szyje

blat ten grubszy-numerar. Applady są cieńsze od standardowych frontów, dlatego sprawiają wrażenie miękkich. Dokąd nie wali się w nie młotkiem jest ok, a cenowo biją wszystko na łeb na szyje

No - tylko mam kłopot z dobraniem frontów do lodówki - nie pasują do innych niż ikejowe :( Ale przepraszam za OT i dziękuję za informacje.

O dzięki bardzo za zaglądniecie do mojej kuchni :) Ja się łamię z tym blatem ... Widziałam czarną kuchnię z drewnianym i mi się spodobało ... U ciebie też to ładnie wygląda. Ale wtedy te podwieszane szafki mi nie bardzo pasują ... Chyba jednak zostanę przy białym ... Kolor tych szafeczek miał być czerwony, ale jak zobaczyła w ikei te miedziane, to też zaczęłam się nad nimi zastanawiać ...

Problemem jest to, że czarnego Applanda maja sprzedawać najpóźniej do kwietnia :( Nie będę miała do tego czasu podłogi w kuchni :( I tak myślę, czy kupić same fronty a potem dokupić szafki czy jednak zrezygnować z tych frontów ....

Anulek, albo rybki albo akwarium-drewniany blat albo kolorowe szafki.Ja bym brała szafki, ponieważ zawsze można zmienić im fronty za parę złotych na inne i odświeżyc kuchnię. te miedziane fronty są śliczne-sama bym je gdzieś u siebie "zmieściła" ;).

W zeszłym roku likwidowali fronty solara-można je było nabyć za bezcen, pewnie z appladami też tak będzie. trzymaj rękę na pulsie. Zawsze mozna wziąść kilka na "zapas"+ płyty wykończeniowe i listewki. Tak sobie myślę, ze gdyby jednak applady się skończyły to ciągle pozostają białe lub szare abstrakty, z którymi ta miedź koresponduje świetnie.