arturo28 03.01.2011 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 Witam mam pytanie do doświadczonych forumowiczów i ekspertów.Mam dom w stanie surowym otwartym wybudowany jakies 20 lat temu. Chcemy go rozebrac jest to piętro, parter i piwnica, wybudowany ze starych bloczków (cos ala żwirowo - cementowe) i w jego miejscu postawić Nasz wymarzony. Ktos może cos poradzić od czego zacząć i jak sie do tego zabrać. Czytałem nawet ze mozna znaleść firme która rozbierze w zamian za materiał. Proszę o poradę dom stoi w okolicy Strzelec Opolskich.Dziekuje i Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arch-bartek 03.01.2011 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 Najlepiej zacząć od ekspertyzy budowlanej fundamentów, jeśli i tak planujecie wyburzyc trzeba wiedziec czy nie nalezy pozbyć się i fundamentó. Następnie projekt wyburzenia, który może być połączony z projektem budowlanym domu. Proponowałbym jeszcze zrobić badania gruntu. Oczywiście zakładam, że teren posiada plan miejscowy lub warunki zabudowy. Polecam pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts