Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pisak do retuszu paneli - czy ktoś to zna?

nemi

Recommended Posts

Szukałam troszkę na forum, ale nie znalazłam nic na ten temat. Na moich świeżo położonych panelach znalazłam rysę - ok. 5 mm długości. Niestety na środku przedpokoju (panele są położone w całości - bez podziałów na pomieszczenia, więc wymiana 1 panela wiąże się z demontażem całości). Znalazłam coś co się nazywa pisak do retuszu paneli: http://allegro.pl/avel-pisak-do-retuszu-drewna-paneli-drzwi-okien-i1378651542.html

Czy ktoś z tego korzystał? Macie jakieś zdanie na temat skuteczności takiego rozwiązania?

W ostateczności zdecyduje się na demontaż, ale póki co za wszelką cenę chcę tego uniknąć... :(

Naprawdę wygląda to aż tak źle? Nie kombinowałabym z pisakiem, i tak w czasie użytkowania panele będą narażone na rysy. Pisak może zabarwić panel obok rysy, i wtedy będziesz miała dwa razy większą plamę.

U mnie w domu np. płytka w rogu się skruszyła i zawsze nie patrzę w tamtą stronę bo mnie skręca... Ale podobno po jakimś czasie się na to nie zwraca uwagi - przynajmniej mam taką nadzieję.

Naprawdę wygląda to aż tak źle? Nie kombinowałabym z pisakiem, i tak w czasie użytkowania panele będą narażone na rysy. Pisak może zabarwić panel obok rysy, i wtedy będziesz miała dwa razy większą plamę.

U mnie w domu np. płytka w rogu się skruszyła i zawsze nie patrzę w tamtą stronę bo mnie skręca... Ale podobno po jakimś czasie się na to nie zwraca uwagi - przynajmniej mam taką nadzieję.

No to ja mam to samo. Rysa nie jest bardzo widoczna, ale ja wiem, że jest i mnie wkurza... :(

Salony meblowe i studia kuchenne posiadają takie zestwy. Przeszkoleni pracownicy potrafią zdziałać cuda. U mnie na froncie kuchennym była dziurka , nie rysa. Przyjechał znajomy, zaszpachlował, zamalował, sprsykał czymś i jest ok. Z bliska widać , że coś tam było ale tak z odległości mój wzrok już tam nie biegA. Teraz ma przyjechac i zrekonstruować mi róg ławy bo pies zęby zmieniał i zgryzł sobie kawałek. Ponoć do zrobienia. Zobaczymy.