nemi 03.01.2011 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 Szukałam troszkę na forum, ale nie znalazłam nic na ten temat. Na moich świeżo położonych panelach znalazłam rysę - ok. 5 mm długości. Niestety na środku przedpokoju (panele są położone w całości - bez podziałów na pomieszczenia, więc wymiana 1 panela wiąże się z demontażem całości). Znalazłam coś co się nazywa pisak do retuszu paneli: http://allegro.pl/avel-pisak-do-retuszu-drewna-paneli-drzwi-okien-i1378651542.html Czy ktoś z tego korzystał? Macie jakieś zdanie na temat skuteczności takiego rozwiązania? W ostateczności zdecyduje się na demontaż, ale póki co za wszelką cenę chcę tego uniknąć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AJa1719508036 03.01.2011 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 Naprawdę wygląda to aż tak źle? Nie kombinowałabym z pisakiem, i tak w czasie użytkowania panele będą narażone na rysy. Pisak może zabarwić panel obok rysy, i wtedy będziesz miała dwa razy większą plamę. U mnie w domu np. płytka w rogu się skruszyła i zawsze nie patrzę w tamtą stronę bo mnie skręca... Ale podobno po jakimś czasie się na to nie zwraca uwagi - przynajmniej mam taką nadzieję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aczuc 03.01.2011 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 kiedyś w Betterware mieli kredki do rys na meblach, w zestawie kilka "drewnianych" kolorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 04.01.2011 10:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 Naprawdę wygląda to aż tak źle? Nie kombinowałabym z pisakiem, i tak w czasie użytkowania panele będą narażone na rysy. Pisak może zabarwić panel obok rysy, i wtedy będziesz miała dwa razy większą plamę. U mnie w domu np. płytka w rogu się skruszyła i zawsze nie patrzę w tamtą stronę bo mnie skręca... Ale podobno po jakimś czasie się na to nie zwraca uwagi - przynajmniej mam taką nadzieję. No to ja mam to samo. Rysa nie jest bardzo widoczna, ale ja wiem, że jest i mnie wkurza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 04.01.2011 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 A może jest jakaś inna metoda "renowacji" tych paneli? Macie może jakiś pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANSE72 04.01.2011 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 podawałem kiedyś przykład renowacji - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aczuc 06.01.2011 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 http://www.kdc.pl/flamastry-do-mebli_p10496040.htmlza jedyne 27zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatek751 06.01.2011 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 Salony meblowe i studia kuchenne posiadają takie zestwy. Przeszkoleni pracownicy potrafią zdziałać cuda. U mnie na froncie kuchennym była dziurka , nie rysa. Przyjechał znajomy, zaszpachlował, zamalował, sprsykał czymś i jest ok. Z bliska widać , że coś tam było ale tak z odległości mój wzrok już tam nie biegA. Teraz ma przyjechac i zrekonstruować mi róg ławy bo pies zęby zmieniał i zgryzł sobie kawałek. Ponoć do zrobienia. Zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts