oxa 03.01.2011 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 No i mam problem. Dostałam nowe fajne talerze....... które nie mieszczą się do zmywarki Duży obiadowy talerz mierzy sobie 31 cm. Nie jest to dziwoląg, bo obejrzałam allegro i jest takich (w różnych kształtach) więcej, wszędzie napisano, że nadają się do mikrofali i zmywarki. A moje talerze do mojej zmywarki się nie nadają. Więc dalej stołujemy się na zbieraninie przedprzeprowadzkowej a te wyciągam od wielkiego dzwonu, jak wiem, że starczy mi ochoty na zmywanie po obiedzie :/ Czy ktoś z Was ma tak duże talerze i myje je w zmywarce? Tak na oko moja zmieści talerz ok, 29 cm. Nie uznaję talerzy świątecznych, planowałam kupić nowe mniejsze, ale na wiosnę prawdopodobnie czeka mnie robienie kuchni a wtedy raczej i tak wymiana zmywarki. Szkoda mi kasy na tworzenie kolejnej zbieraniny Mogę jeszcze trochę poczekać. PS. Zmywarka AEG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margoth1719503976 03.01.2011 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 A nie masz możliwości regulacji wysokości kosza? To chyba standard w zmywarkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oxa 03.01.2011 14:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 Wiecznie opadająca górna półka Może i to była kiedyś regulacja, chociaż sprawdziłam nie da rady się podnieść aż tak wysoko. Potrzebuję jednak Waszych pomiarów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prawdziwy.anika 03.01.2011 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 ja mam boscha 60cm i mieszcza mi sie talerze 31cmzreszta w instrukcji mam wlasnie taka informacjezerknij co pisze u Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oxa 03.01.2011 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 no i znalazłam instrukcję (tu jestem z siebie dumna, bo wprowadzaliśmy się do pustego domu bez podłóg, za to ze zmywarką znaleźć ówczesne miejsce na instrukcje z 38 st. C nie lada wyczyn )i okazało się, że mam regulację :D (ciekawa jestem jak to jest rozwiązane w innych zmywarkach, bo u mnie skopała się parę lat temu - już działa ) i niby talerze 31 powinny się mieścić, ale się nie mieszczą. Sprzęt był kupowany w Niemczech, instrukcja niby od niego, ale nie dam rady już szukać symbolu (pewnie gdzieś z tyłu? tam nie wlizę ) Znaczy się, że jednak nie do każdego modelu taki duży talerz się zmieści. Dzięki za odzew, nową pewnie będę kupować z talerkiem w garści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts