Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

zmywarka

oxa

Recommended Posts

No i mam problem.

Dostałam nowe fajne talerze....... które nie mieszczą się do zmywarki :)

Duży obiadowy talerz mierzy sobie 31 cm. Nie jest to dziwoląg, bo obejrzałam allegro i jest takich (w różnych kształtach) więcej, wszędzie napisano, że nadają się do mikrofali i zmywarki. A moje talerze do mojej zmywarki się nie nadają. Więc dalej stołujemy się na zbieraninie przedprzeprowadzkowej a te wyciągam od wielkiego dzwonu, jak wiem, że starczy mi ochoty na zmywanie po obiedzie :/

Czy ktoś z Was ma tak duże talerze i myje je w zmywarce? Tak na oko moja zmieści talerz ok, 29 cm.

Nie uznaję talerzy świątecznych, planowałam kupić nowe mniejsze, ale na wiosnę prawdopodobnie czeka mnie robienie kuchni a wtedy raczej i tak wymiana zmywarki. Szkoda mi kasy na tworzenie kolejnej zbieraniny :) Mogę jeszcze trochę poczekać.

PS. Zmywarka AEG.

no i znalazłam instrukcję (tu jestem z siebie dumna, bo wprowadzaliśmy się do pustego domu bez podłóg, za to ze zmywarką :) znaleźć ówczesne miejsce na instrukcje z 38 st. C nie lada wyczyn )i okazało się, że mam regulację :D :D (ciekawa jestem jak to jest rozwiązane w innych zmywarkach, bo u mnie skopała się parę lat temu - już działa :) ) i niby talerze 31 powinny się mieścić, ale się nie mieszczą. Sprzęt był kupowany w Niemczech, instrukcja niby od niego, ale nie dam rady już szukać symbolu (pewnie gdzieś z tyłu? tam nie wlizę :) ) Znaczy się, że jednak nie do każdego modelu taki duży talerz się zmieści.

Dzięki za odzew, nową pewnie będę kupować z talerkiem w garści.