kareo 03.01.2011 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 Chodzi o to czy jest możliwość tak przerobić instalację CO która jest zasilana piecem węglowym podłaczonym do bojlera 150 l z jedną wężownicą aby wpiąć w to salary.Pytanie czy będę mogł grzać tylko w okresie letnim wodę z solarów bo zawory jakieś na piec i CO bedą zamkniete.Czy będzie możliwość dogrzać np jesienią wodą ciepłą z solarów kaloryfery?Czy w ogóle da się połaczyć CO takie z Solarami czy muszę wymienić bojler na taki z dwiema wężownicami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajmanxxl 03.01.2011 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 łatwiejszy bojler z dwiema wężownicami, ale można podłączyć i z jedną tylko wtedy trzeba sporo elektrozaworów i czujników i jakiś wymiennik zamontować, co wyjdzie taniej nie mam pojęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 05.01.2011 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 zestaw kocioł węglowy i kolektory słoneczne, to nieporozumienie,rozumiem w przypadku gdy:- jest dofinansowanie z gminy w ramach Programu Ograniczenia Niskiej Emisji,- gdy użytkownika stać na to a jedynym motywem tego typu działania jest ochrona środowiska (bez sarkazmu)w przeciwnym wypadku nie ma logicznego uzasadnienia, a jeżeli chodzi o wspomaganie co kolektorami to możesz poczytać TUTAJ,autorytatywnie stwierdzam, nie kalkuluje się, za mało kolektorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kareo 06.01.2011 09:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 Więc kolektory tylko do ciepłej wody (myślę o płaskich) i wymiana bojlera na taki z dwoma wężownicami.Pytanie czy jeśli mam ograniczoną powierzchnię i mogę taki bojler zamontować nie wiecej jak 200l w pozycji poziomej, to jest to możliwe?I jaki koszt przykładowego bojlera z dwoma wężownicami? Takiego w miare abym nie musiał za rok dzwonić do serwisu z naprawą. Chyba ze tam się nie ma co popsuć obok grzałki.POZDRAWIAM i dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajmanxxl 06.01.2011 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 musisz szukać bojlera do montażu poziomego, są takie ale za ile to ja Ci nie odpowiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marlen7 09.01.2011 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 witam, interesuje mnie mnie ten temat, ponieważ tez będę chciała w przyszłości podłączyć solary do instalacji co . Wydaje mi się , że za kilka lat solary będą tańsze. martwi mnie jednak ilość pochmurnych dni w roku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts